Vraag:
Wat is de meest efficiënte manier om een ​​kaart te vouwen?
Javier
2016-01-13 20:43:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik aan het sightseeën ben, wil ik meestal een gedrukte kaart van de stad krijgen. Het is vaak nuttiger dan een digitale kaart, aangezien ik in het buitenland meestal geen internetverbinding heb, afgezien van af en toe wifi, en je erop kunt schrijven.

Het probleem is dat als ik de kaart vouw op de gebruikelijke manier moet ik me volledig ontvouwen om het interessegebied te zien en het opnieuw vouwen, wat niet altijd gemakkelijk is als de kaart groot is. Dit proces is inefficiënt en tijdrovend (en soms een beetje vervelend), precies het tegenovergestelde van wat ik zou willen tijdens sightseeing.

Ik vroeg me af of er een betere manier was om kaarten in en uit te vouwen (namelijk snel, gemakkelijk en die de kaart niet vernietigt).

Hoe groot is de kaart?
Wat als u uw kaart in secties afdrukt? Op die manier hoeft u alleen het laken uit de ruimte te halen waarin u zich bevindt
Meestal neem ik de afgedrukte kaarten gewoon mee van informatiebureaus, dus de grootte hangt af van de stad. Ik denk dat ik de secties gewoon zou kunnen knippen, maar soms heeft een stad verschillende interessante gebieden en kan het ongemakkelijk zijn als er veel zijn. Voor kleinere steden zou het echter een perfecte oplossing zijn.
Je kunt de Miura-vouw [hier] (http://git.amandaghassaei.com/OrigamiSimulator/) visualiseren en eraan sleutelen. Klik op `Voorbeelden> Tessellations> Miura-Ori` of` Voorbeelden> Simpele vouwen> Kaartvouw`
Twee antwoorden:
Javier
2016-01-13 22:56:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na wat onderzoek heb ik een andere geweldige manier gevonden om een ​​kaart te vouwen: de Miura-vouw .

De Miura-vouw bestaat uit slechts twee stappen. In de eerste vouw je de kaart in 5 delen, als een lange accordeon. Nu vouw je weer in 7 delen als een accordeon, maar dan lichtjes gedraaid. Een afbeelding kan helpen:

Miura fold Bron van de afbeelding

Het op deze manier vouwen lijkt misschien vreemd, maar nu kun je het met slechts één beweging uitklappen vanuit tegenoverliggende hoeken. Verder kun je hem op dezelfde manier weer vouwen, door gewoon de tegenovergestelde beweging te doen (een animatie wordt getoond in beide links).

Extra: De Miura-vouw is vernoemd naar een Japanse astrofysicus, die deze vouw ontwierp te gebruiken bij het vouwen van zonnepanelen in satellieten.

Een video van deze vouw zou fenomenaal zijn.
@DanHenderson, je kunt de Miura-vouw [hier] (http://git.amandaghassaei.com/OrigamiSimulator/) visualiseren en eraan sleutelen. Klik op `Voorbeelden> Tessellations> Miura-Ori` of` Voorbeelden> Simpele vouwen> Kaartvouw`
@uwnojpjm wauw, dat is een uitstekende animatie, bedankt voor het delen van dat web.
Robert Cartaino
2016-01-13 21:42:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vind het leuk om een ​​kaart dubbel te vouwen en dan misschien weer dubbel (in dezelfde richting) totdat het algemene gebied waarin ik ben geïnteresseerd beschikbaar is op de voor- en achterkant van die strook. Dan vouw ik die strook in de andere richting accordeonstijl zodat ik als een boek door de gevouwen delen kan bladeren.

Map accordion-folded
Foto door Bill Hanscom, gelicentieerd door Creative Commons

Terwijl ik naar het oosten of westen reis, sla ik gewoon de bladzijden om. Als ik naar het noorden reis, kan ik het boek gewoon omdraaien en verder gaan aan de andere kant van het boek. Als ik helemaal naar een ander deel van de kaart reis, is het eenvoudig genoeg om de originele strook weer in het juiste gebied te vouwen en op dezelfde manier verder te gaan. Ik kan dat pamflet zelfs in mijn achterzak stoppen en het open laten op de rechterpagina voor snelle referentie.

Dit werkt uitstekend voor die pretparkkaarten die ze u bij de meeste attracties in de omgeving geven.

Dank je! Dat is veel beter dan de standaard manier waarop kaarten worden gevouwen. Ik zal het zeker proberen. Ik heb zelf nog een antwoord toegevoegd, maar ik zal me niet het geaccepteerde antwoord geven. Ik wacht even om te zien of er meer antwoorden zijn. Anders wordt dit antwoord geaccepteerd :)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...