Vraag:
Hoe kan ik mijn kerstverlichting opbergen zodat ze niet in de knoop raken?
Sterno
2015-01-01 20:50:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elk jaar probeer ik de lichten voor mijn kerstboom zo op te rollen dat ze het volgende jaar gemakkelijk weer tevoorschijn kunnen komen, maar het volgende jaar zijn ze onvermijdelijk allemaal in de war en moet ik tijd besteden ze uit elkaar trekken.

enter image description here

Oké, ze zijn niet zo slecht als die foto, maar ze zijn niet geweldig.

Mijn gebruikelijke methode is dezelfde die goed werkt voor verlengsnoeren ... Ik houd het ene uiteinde in mijn hand en begin dan het snoer van mijn handvat naar elleboog te lussen. Als ik klaar ben met het hele snoer, schuif ik het van mijn elleboog en heb ik het snoer in een cirkel gewikkeld. Hoewel dit inderdaad prima werkt voor verlengsnoeren, denk ik dat het probleem met dit voor lampen is dat het snoer niet glad is ... er steken tenslotte al die lampjes uit, en ik denk dat alles wat het is verstrikt raken en daardoor niet zo strak worden ingepakt.

Heeft iemand tips om deze beter op te bergen, zodat ze er volgend jaar gemakkelijk uit kunnen?

Breek om te beginnen uw kerstboom niet af.
Tien antwoorden:
Mooseman
2015-01-01 22:06:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wikkel ze om een ​​kartonnen eierdoos.

enter image description here

Het type voor 2,5 dozijn eieren werkt nog beter

enter image description here

Ik heb net die foto gemaakt. Er zijn 3 strengen van elk 100 lampjes omheen gerold. Ik stopte de doos vervolgens in een kartonnen doos voor opslag.

nicael
2015-01-01 21:20:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je een lege lange buis hebt, bijv. tube waarop enige tijd geleden wat folie zat, zoals deze:

Je kunt je " kerstverlichting "erop en doe er een doos in. Als deze tube te groot is, kun je hem knippen of een dunnere kiezen (op deze afbeelding is hij is te dik: D).

Stem gegeven - ik gebruik de kartonnen binnenband van keukenpapier, of voor langere lichtstralen de binnenband van een rol inpakpapier (hoewel deze meestal te lang is en wat moet worden ingekort).
Engineer Toast
2015-02-20 23:03:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aangezien ik meestal wat nieuwe kartonnen dozen heb liggen als het tijd is om de lichten uit te doen, scheur ik brokken eraf en wikkel mijn lichten eromheen, vergelijkbaar met wat hieronder wordt getoond. Meestal snij ik inkepingen langs twee kanten zodat het snoer in de inkepingen zit en niet kan verschuiven. Dat zorgt ervoor dat elke spoel dichter bij de volgende is, omdat ik zeker weet dat ze niet in de war raken.

Het is goedkoop, lichtgewicht, effectief en volgend jaar gemakkelijk uit te pakken.

Wrap lights around cardboard

Affable Geek
2015-01-02 08:47:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben een grote fan van het gebruik van een slanghaspel om lampen op te bergen.

enter image description here

Deze hebben de neiging om de snaren ontward en de bollen semi-beschermd te houden. Zorg er wel voor dat u niet meer dan 3 - 6 strengen op een haspel plaatst en consistent in de richting van de plug gaat.

TomG
2015-01-03 04:19:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We verpakken elk touw in een 1-gallon (ongeveer 4 liter) Zip-Lock-opbergtas. Er is nog steeds wat verwarring, maar je hebt maar één touwtje tegelijk om mee om te gaan. Bovendien nummeren we elke string met behulp van een Sharpie aan de zijkant van de plug en nummeren we de bijpassende zak. Reservelampen blijven in de zak, waardoor het gemakkelijker wordt om de juiste reserveonderdelen voor de draad te vinden.

We laten ook notities achter op de zak - wanneer de draad voor het eerst werd gebruikt, als er meer dan een of twee bollen waren vervangen, enz., die ons helpen beslissen wanneer een string met pensioen gaat.

Imperial gallon, US dry gallon of US liquid gallon?
@gerrit wat lokaal beschikbaar is. Degenen die we momenteel in de keuken hebben, zijn 26,8 cm x 24,1 cm x 6,6 cm.
GodEmperorDoom
2015-01-03 10:02:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik bewaar ze eigenlijk op dezelfde manier als op de foto. Ik rol elke streng tot een bal, met de mannelijke stekker aan de buitenkant en de vrouwelijke stekker in het midden van de bal.

Dit maakt het gemakkelijker om de strengen het volgende jaar op de boom te plaatsen, terwijl ik gewoon de bal erin steek en hem rond de boom uitrol. Omdat de strengen vrij strak in de bal zijn gebonden, raken ze niet met zichzelf of met elkaar in de war. Het neemt ook niet veel opslagruimte in beslag.

Ik vind dat de bolvormige aard van de bal het gemakkelijker maakt om de lichten te rollen / af te rollen, omdat je je geen zorgen hoeft te maken dat de lichten eraf vallen de rand van een cilindrische buis of neemt extra ruimte in beslag met de zijbeschermingen van een haspel.

Wai Ha Lee
2015-02-21 03:20:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik wikkel ze om een ​​tijdschrift (van boven naar beneden), vouw het tijdschrift dubbel (van links naar rechts) en stop elk touwtje in een draagtas. Sinds ik dit doe, krijg ik nooit klitten.


Maar ik post niet echt over kerstverlichting - ik post hierover:

Mijn gebruikelijke methode is dezelfde die goed werkt voor verlengsnoeren ... Ik houd het ene uiteinde in mijn hand en begin dan het snoer van mijn handvat naar elleboog te lussen. Als ik klaar ben met het hele snoer, schuif ik het van mijn elleboog en heb ik het snoer in een cirkel gewikkeld.

Je zou bijna nooit wikkel een kabel om iets terwijl deze de kabel verdraait en deze na verloop van tijd verzwakt.

Een paar dingen die u kunt doen om dit te voorkomen zijn:

  • Rol de kabel op in een acht. De wendingen heffen zichzelf op.
  • Vouw de kabel dubbel en dan weer dubbel. Zodra het een redelijke lengte heeft bereikt, legt u er een losse knoop in of zet u deze op een andere manier vast. Houd er rekening mee dat wanneer u apparaten met kabels koopt, ze de kabel meestal gevouwen en vervolgens vastzetten met een beetje geïsoleerd metaal eromheen gewikkeld - dit komt omdat het de kabel zeer weinig spanning geeft.
  • Gebruik de onder / over-methode. Dit houdt in dat de kabel in afwisselende richtingen moet worden opgerold - dit betekent dat wendingen in de kabel worden opgeheven en niet worden geaggregeerd (zoals bij de methode met een acht).
  • Wind de kabel rond iets . Let op: ik maak onderscheid tussen dit en inpakken. U zult merken dat wanneer u verlengkabels (in het bijzonder verlengkabels) krijgt die lang zijn, deze worden geleverd met een spoel die kan draaien. Dit verdraait de draad helemaal niet en houdt de spanning laag, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Sorry, mijn bericht gaat meestal over een deel van je vraag dat je misschien niet wilde hebben. commentaar op, maar ik dacht dat je misschien geïnteresseerd zou zijn.


Enkele interessante links:

user14192
2016-05-26 02:16:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kijk hier eens naar kerstverlichting en allerlei soorten touwen en koorden, van waterskiën tot bergbeklimmen, kamperen. Of zelfs versterkersnoeren en musica enter image description here l-instrumenten. Gebruik je fantasie. Of ga naar www.kordkaddy.com.

BrettFromLA
2015-03-04 00:13:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn antwoord is vergelijkbaar met dat van TomG - stop de lichtstreng in een Ziploc-tas - maar met een paar variaties. Laten we aannemen dat uw lichtstreng 10 voet lang is (iets meer dan 3 meter).

  1. Koop Ziploc-zakken van 3 gallon. (Ze zijn ongeveer 27 cm x 27 cm.)
  2. Begin bij 6 inch (15 cm) vanaf het ene uiteinde van de streng. Doe de volgende 3 voet (of 1 meter) in de zak en rits hem dicht. Je hebt 2 uiteinden die uitsteken: een uiteinde van 15 cm en een draad van ongeveer 2 meter lang.
  3. Neem de volgende 1 meter meter) van de 6-1 / 2 voet (2+ meter) streng, en doe ze in de tweede Ziploc-zak. Rits hem dicht.
  4. Neem de laatste 3 voet (1 meter) en stop ze in de derde Ziploc-zak. Rits hem dicht.

Je hebt een uiteinde van 15 cm (6 inch), 3 Ziploc-zakken (elk met 1 meter snoer erin) en nog eens 6 -inch (15 cm) einde. Stapel de 3 zakken plat op elkaar. En volgend jaar heb je geen verwarring (of heel erg weinig, aangezien een ingesloten sectie van 1 meter lang helemaal niet veel in de war kan raken!).

Imperial gallon, US dry gallon of US liquid gallon?
Dit is geen recept. Onnauwkeurige metingen zullen het niet verpesten. ;-) ....... Maar in dit geval heb ik je bewerking "gedimd" om te zeggen dat 3 voet ongeveer 1 meter is, in plaats van 91 cm. Dit zijn allemaal ballpark-metingen die bedoeld zijn om een ​​punt te illustreren.
user14079
2016-05-19 18:01:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer een product zoals de Kord Kaddy. Het werkt geweldig voor kerstverlichting, koorden, touwen, enz.

[Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...