Vraag:
Hoe verwijder ik een eierzak van Daddy Long-Legs zonder deze open te breken of de spinnen te doden?
user6907
2015-09-14 16:32:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Papa lange benen (Pholcus phalangioides) zijn dol op mijn badkamer. Ik kan normaal gesproken met hen samenleven; ze storen me niet, ik stoor ze niet, en ze zijn te vervelend om te bewegen als ze aan het plafond hangen.

Maar ... soms komt er iemand binnen een eierzak.

egg sac

(Afbeelding met dank WikiMedia Commons.)

Dit stelt veel meer aanzienlijke ergernis. De laatste keer dat ik probeerde een van deze te verplaatsen, explodeerde het in ongeveer drie dozijn spinnen. Ik vluchtte. Dat veel spinnen is mij te veel. Een of twee waarmee ik kan samenleven. 28 zoals er waren de vorige keer? Nooit van mijn leven.

Ik wil echter geen spinnen doden. Ik zou me daar slechter over voelen dan bij hen te wonen terwijl ze naar het grote daarachter verhuizen. Dus, dat gezegd zijnde ...

Hoe verplaats ik de eierzak zonder:

  • de eierzak te breken, of
  • de spinnen te beschadigen ?
(Tag suggesties?)
Het is misschien beter om de eigenlijke soort te noemen, aangezien "Daddy Longlegs" een term is die wordt toegepast op drie verschillende wezens.
@LightnessRacesinOrbit Ik heb de soortnaam toegevoegd, gebaseerd op de foto, dus het is alleen de juiste soort, als de foto de Daddy Longlegs is, waar de OP het over heeft.
@Alex: Bedankt. Niet iedereen kan afbeeldingen zien.
Persoonlijk zou ik het in brand steken.
Drie antwoorden:
WBT
2015-09-14 19:17:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vang de spin die de eierzak draagt ​​in een doorzichtige pot of kuip, zoals die waarin je koude dingen koopt in de supermarkt of een middelgrote soepcontainer voor Chinese restaurants (nadat je hem hebt schoongemaakt). Ik raad plastic aan in plaats van glas zodat het niet breekt als je plotselinge bewegingen maakt enz.

Schuif een papier onder de container zoals deze tegen de muur / plafond / vloer is, zodat de grote spin erop klimt met het ei zak.

Leg dan iets stijver (zoals een dun hardcover boek of klembord) onder het papier om het plat tegen de bodem van de pot te houden, en draag de moeder en haar zak allemaal samen naar buiten. Zet alles neer, kantel de pot en tik indien nodig zachtjes om de moeder aan te moedigen eruit te klimmen.

Hector
2015-09-14 17:10:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik een potlood of ander klein stokje om zachtjes in de vrouwelijke spin te porren zodat ze wegkruipt van de eieren. Haar zelfbehoud zou belangrijker voor haar moeten zijn dan het verdedigen van haar eierzakjes. Dan kun je met een pincet naar binnen reiken of misschien zelfs de eieren en een deel van het web aan het uiteinde van het potlood of de stok draaien en inpakken en de eieren eruit trekken van het web.

jawo
2015-09-14 18:24:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Veel spinnen die hun jongen dragen, laten ze vallen als ze in paniek zijn. Je wilt natuurlijk niet dat dit ongecontroleerd gebeurt.

Vang de spin met een glas en een stuk papier, net zoals je een bij zou vangen of zoiets. Nu kun je een potlood gebruiken om de grote boos te maken. Wees vervelend, totdat de spin het potlood aanvalt. Op een gegeven moment zal de spin de eierenzak loslaten.

Nu kun je de grote spin eruit trekken met je potlood, en de eieren neerleggen waar je maar wilt (buiten?)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...