Vraag:
Hoe kan ik bepalen hoeveel stookolie er nog in de tank zit?
Cano64
2015-01-09 00:09:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe te bepalen hoeveel stookolie er nog in een tank zit als de meter kapot is?

Domestic heating oil tank

Heb je ontdekt dat het vervangen van de kapotte meter door een nieuwe ongeveer $ 25 kost?
Zeven antwoorden:
Robert Cartaino
2015-01-09 01:07:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt temperatuurstrips gebruiken die u in een ijzerhandel hebt gekocht om u te laten zien waar het oliepeil zich bevindt. Deze stroken veranderen van kleur met de temperatuur en laten zien waar de koelere (of warmere) stookolie mijn temperatuur is om de buitenkant van de metalen tank te meten. Als de kamer gedurende de dag van temperatuur verandert (zoals in een garage), zal de strip u vertellen waar de vloeistof zich in de tank bevindt door aan te geven waar de tank zelf langzamer verwarmt / afkoelt dan de omgevingstemperatuur.

Merk op dat als de temperatuur van de kamer relatief constant blijft (zoals een kelder), je een beetje heet water over de strip kunt gieten om aan te geven waar het verkoelende effect van de stookolie zorgt ervoor dat de temperatuur van de tank niet stijgt.

Propaantanks gebruiken hetzelfde principe, hoewel het verkoelende effect van het vrijgeven van propaangas onder druk niet echt van toepassing is op uw olietank, maar u kan hetzelfde principe van temperatuurverschillen toepassen.

Removable Propane Tank Gauge

Als de lengte van de strip een probleem is (als u meer wilt meten dan de "lage markering" van de tank), kunt u altijd thermochrome verven of films gebruiken om een ​​temperatuurgevoelige strip over een langere lengte te maken. Zorg er wel voor dat de pigmenten die u selecteert, zijn ontworpen om te veranderen binnen het temperatuurbereik dat u in die kamer heeft.

Jon
2015-01-09 02:13:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om snel te kunnen werken wanneer de meter kapot is, geen boodschappen nodig heeft, geen gereedschap nodig is, tikt u gewoon op de zijkant van de tank, beginnend vanaf de bovenkant en naar beneden. Het geluid zal veranderen wanneer u bij benadering de resterende brandstof bereikt.

Ook als u een dop bovenop de tank hebt en voldoende ruimte boven de tank, kunt u een lange stok gebruiken om het niveau te bepalen, net als een oliepeilstok.

als je gevoelige knokkels hebt of op veel tanks beukt, gebruik dan een rubberen hamer of een oude schoen.
U kunt in plaats daarvan een metalen tape (meetlint) gebruiken (bijvoorbeeld als u geen ruimte boven de tank heeft voor een lange stok.)
Dit was het traditionele gebruik van een maatstaf toen ik een kind was en iedereen oliewarmte had.
user2117
2015-01-09 00:31:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kan op de foto niet zien of dit mogelijk is, maar vóór de tijd van de meters, toen je wilde weten hoeveel vloeistof er in de tank zat, zou je de bovenkant ervan openen, een lange stok erin steken, hem eruit trekken en kijk hoeveel ervan nat is om het vloeistofpeil te laten zien.

Goed idee! @darthnesscoveredthesky, zelfs als deze vraag onduidelijk was, denk ik dat dit antwoord elk mogelijk begrip ervan zou beantwoorden.
Dit is een goed antwoord, en het antwoord dat ik zou aanraden. Het enige dat ik zou toevoegen, is ervoor zorgen dat de stick wordt schoongemaakt van los materiaal dat in de tank kan loskomen en de brandstofleiding kan blokkeren.
stevethemechanic
2015-01-09 18:15:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals voordat de gebruiker Jon heeft geantwoord, raad ik je ten zeerste aan om een ​​nieuwe meter te maken. Ik zou niet spelen met kloppen op de tank, noch dit propaan speelgoed hiervoor gebruiken.

Ik denk dat de grote pijp (aan de linkerkant) is de input, rechts de output en in het midden zit een kapje (met natuurlijk denk ik de kapotte meter)

Als je tijd hebt om dit probleem op te lossen, ga dan naar uw plaatselijke ijzerhandel en koop een dubbele meterstok gemaakt van plastic of beter een Zweeds model (gemaakt van hout). Koop misschien ook een nieuwe pet, een die je eenvoudig met één hand kunt aanzetten. Dan de meter in de tank doen, markeren en afknippen, zodat je hem bovenaan met de hand gewoon dicht kunt klappen (uiteraard moet de dop er ook op zitten).

Dan heb je een goede oplossing als je dit jaarlijks gebruikt. anders is de inspanning het niet waard. dit is ook de oplossing die echte tanks moeten hebben.

Ik denk dat dit niet 'een goed voorbeeld van een lifehack-vraag is.

als je wilt je kunt de meterstok markeren (bereken 1/4 vol, 1/2, ect ...) enter image description here enter image description here

user23384
2018-01-05 05:00:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een stok die is gemarkeerd met vol, 1/2 en 1/4. Komt tot dat kwartaal. Ik weet dat het tijd is om meer te bestellen, afhankelijk van de tijd van het jaar.

MrWonderful
2015-03-17 03:31:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Giet kokend water langs de zijkant van de tank.

Er zal een duidelijke lijn zijn waar de warmte van het metaal wordt afgevoerd door de resterende brandstof in de tank. Het bovenste gedeelte, waar geen brandstof is, zal snel drogen door het hete water dat het metaal van de tank verwarmt en warm blijft. Het onderste gedeelte, waar brandstof is, blijft langer nat, aangezien het metaal wordt gekoeld door de brandstof.

Als de visuele indicator niet zo behulpzaam is als je zou willen, kun je ook gewoon voelen de metalen kant van de tank, vanaf de bodem, omhoog bewegend, op zoek naar de hoogte waarop de tank merkbaar warmer is. Dat zal het brandstofpeil aangeven, aangezien de brandstof de metalen tank sneller zal afkoelen dan de dampen erboven.

CityBoyFarmer
2016-01-13 01:10:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik een lange stok of stok - tentstokken zijn geweldig. Steek recht door het vulgat, trek eruit en meet de lengte van het vocht op de stick. Meet uw tank om uw capaciteit te bepalen en gebruik vervolgens uw metingen. Raadpleeg deze tabel om uw oliepeil te bepalen: http://www.adamspetro.com/residential-heating-tank-chart

Dus als ik de kaart gebruik, als ik een 275H-tank had en ik had 10 inch op mijn stick gemeten, dan zou ik nog ongeveer 96 gallons brandstof over hebben.

Dit antwoord is in wezen hetzelfde als het antwoord van een andere gebruiker meer dan een jaar geleden.
Met de uitzondering dat het plaatsen van een stok in een tank een persoon niet vertelt hoeveel er daadwerkelijk in de tank zit, tot aan liters brandstof. Degenen onder ons die oliewarmte in hun huis hebben, hebben een redelijk goed idee van wat ons verbruik is in de vorm van gemiddelde liters per dag, waardoor ze een meting kunnen krijgen en de bovenstaande tabel gebruiken om te bepalen dat het werkelijke vulniveau een veel gunstiger van een antwoord dan gewoon een stok in het gat steken om te zien hoe vol de tank is. Als het andere antwoord grafieken zou bevatten om de werkelijke brandstofniveaus te krijgen, zou ik de vraag nooit hebben beantwoord!


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...