Vraag:
Hoe kom je van de smaak van kraanwater af?
Heisenberg
2015-08-26 10:20:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn verloofde heeft een hekel aan de smaak van kraanwater en moet zijn toevlucht nemen tot flessenwater, ook al weten we allebei dat het weggegooid geld is.

Is er een manier om van de smaak van kraanwater af te komen? ?

Voor downvoters: als u downvoteert, geef dan de reden op, zodat de vraag kan worden verbeterd.
Merk op dat flessenwater gewoon kraanwater is dat ergens anders in een plastic fles zit.
@MatthewRock Ik stemde af, omdat alle richtlijnen die in meta beschikbaar zijn, aangeven dat er een reden moet worden gegeven waarom gangbare bestaande oplossingen (water filteren, een waterafgiftevlak kopen, onder andere) niet werken, en deze vraag geeft geen reden. Het heeft ook geen levenshack nodig. Het antwoord is: koop een filter. Dat is waar waterfilters voor zijn.
Acht antwoorden:
MatthewRock
2015-08-26 14:09:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oorsprong van de smaak

De smaak van het water is afkomstig van opgeloste mineralen. Als u de smaak wilt veranderen, moet u het aantal mineralen wijzigen. Hier zijn enkele oplossingen voor:

Koop een filter

Example water filter

Er zijn talloze waterfilters die maak je water zachter. Dit kan ook de smaak verbeteren. Een ander pluspunt is dat je waterkoker niet zo snel kalkaanslag krijgt.

Kook het water

Ik merk vaak dat het koken van water de smaak verbetert. Dit kan vervelend zijn, aangezien je moet wachten tot het water zowel is opgewarmd als afgekoeld, maar als je geen andere opties hebt, is dit er een van.

Gebruik kraanwater om drankjes te maken op basis van water

U kunt koffie, thee of wat zoete dranken maken met vruchtensiropen / -sap. Dit zal de smaak van water bedekken, dus het zal niet langer het geval zijn.


Kanttekening: onthoud dat alle andere opties ook wat kosten met zich meebrengen. Voor koken is mogelijk elektriciteit / gas nodig, het filter moet regelmatig worden vervangen en de middelen voor het maken van drankjes moeten worden aangevuld. Als u alleen water en water wilt drinken, wilt u misschien berekenen wat het beste is voor uw portemonnee.

Koken moet de mineralenconcentratie _ verhogen_, niet verlagen, aangezien de stoom die vrijkomt zuiverder is dan wat er in de pan overblijft. Tenzij u van plan bent de stoom op te vangen?
De logica achter koken is mijn zwakke punt. Ik denk niet dat het zou moeten werken, maar het werkt - op de een of andere manier smaakt gekookt water beter. Misschien zou iemand anders kunnen antwoorden waarom het zo werkt (of is het gewoon een placebo?)
Koken werkt omdat kraanwater meestal wordt gechloreerd en chloor bijna volledig verdampt bij het koken van het water, waardoor het meer naar zuiver water smaakt. Ook kunnen andere dingen in het water ook verdampen.
Kokend water verlaagt de concentratie kooldioxide. Minder koolstofdioxide betekent dat er minder calcium wordt opgelost. Dus kokend water verlaagt eigenlijk de minerale concentratie.
Niet waar dat de smaak (meestal) afkomstig is van opgeloste mineralen. Het komt vaker van chemicaliën zoals chloor die worden gebruikt om gemeentelijke watervoorzieningen te behandelen. Het koken kan dus de resterende chemicaliën verdrijven.
Carl
2015-08-27 01:10:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laat het water een moment of twee lopen voordat u uw glas vult.

Er zit stilstaand water in uw waterleidingen. Als je de kraan voor het eerst opendraait, is dit het water dat eruit komt. Als je even wacht, krijg je water dat van de straat komt. Het bevat vermoedelijk minder niet-waterelementen.

Dit is dezelfde reden waarom het even duurt voordat je douche heet wordt.

Om dit te testen, zou ik het hete water op mijn gootsteen en tijd hoe lang het duurt om heet te worden. Ik zou dan het koude water aanzetten en twee keer zo lang wachten (alleen voor kicks). Als het water niet beter smaakt, werkte mijn idee niet.

Gwen
2015-08-28 17:19:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Drink ijswater in plaats van water op kamertemperatuur. Het is moeilijker om de smaak van de mineralen op te merken als het water koud is, en koud water heeft een hogere concentratie opgeloste zuurstof - wat ervoor zorgt dat water lekker smaakt - wat de resterende minerale smaak zou moeten maskeren.

freddyg
2016-03-21 01:04:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  • 1 liter gefilterd leidingwater Regenwater is een stuk beter
  • 1/8 theelepel. natriumbicarbonaat (zuiveringszout)
  • 1/8 theelepel. kaliumbicarbonaat
  • 1/8 theelepel. magnesiumsulfaat (epsomzouten) E N J O Y Y Y Y Y Y!
Goed antwoord :) Het zou handig zijn als je ook een paar links zou kunnen geven om een ​​back-up van je antwoord te maken. Bedankt!
Lewis James
2015-09-01 02:44:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben opgegroeid in Rusland, waar het kraanwater niet veilig was om te drinken. We kochten regelmatig waterflessen omdat sommigen van mijn familie erg kieskeurig waren met de smaak van het water.

Er waren echter nog andere geweldige oplossingen voor het ondrinkbare kraanwater:

1) Koop een Brita waterfilter ( https://www.brita.com/). Ik gebruik dit in mijn studentenkamer in Amerika. Hoewel het kraanwater van Chicago drinkbaar is, proef ik het verschil dat ik ben opgegroeid in een zeer watergevoelig gebied. Brita-filters zijn goedkoop en maken zeker het water schoon (in een van mijn lessen keken we vóór & naar afbeeldingen van koolstofstof dat in Brita-filters werd gebruikt en het is zeker fysiek veranderd tijdens het filteren van leidingwater)

2) Investeer en koop een filtersysteem ( http://www.aquasana.com/) voor uw kraan. Mijn familie had dit een tijdje voordat we appartementen in Rusland verhuisden. Het water smaakt een stuk schoner en zal, afhankelijk van het filter dat je krijgt, ook in smaak variëren.

3) Als filters niets voor jou zijn en je gewoon de minerale smaak van kraanwater wilt maskeren , ijswater drinken, andere dranken (thee / koffie) maken of koken zal zeker helpen.

Archi Roy
2017-04-27 21:49:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Door het water te koken worden de bacteriën in het water gedood, aangezien ze afsterven bij 108 graden Celsius. Je kunt een vleugje citroen of een beetje vruchtensap toevoegen om het lekker te maken.

Ik denk dat het niet erg veilig is om kraanwater te drinken, want ook al stuurt de gemeente drinkwater van drinkkwaliteit. water kan tijdens transport vervuild raken.

Of kraanwater veilig is, hangt mogelijk af van het land waarin u zich bevindt. In mijn land en vele andere in Europa wordt kraanwater getest op een betere kwaliteit (schoner, minder bacteriën en minder ongewenste mineralen) dan de meeste flessenwater in de test. Filters hielpen de waterkwaliteit niet, maar deden soms schade.
Citroen / limoen moet de chloorsmaak helpen verminderen, indien aanwezig. Als het chloor is en geen chlooramine, moet het een bepaalde tijd laten staan ​​om het te laten verdampen.
Sam
2016-02-08 03:21:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zet het in de koelkast of laat het 24 tot 48 uur rusten in een afgedekt, schoon glazen of roestvrijstalen reservoir (als je het niet wilt koken)

Shagun
2016-04-13 14:00:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nou, het lijkt erop dat R O (omgekeerde osmose) het antwoord is dat u zoekt. Het is de meest geprefereerde technologie die wereldwijd door huizen wordt gebruikt vanwege het vermogen om 99,9% van de ongewenste bacteriën, chemicaliën, deeltjes en nog veel meer te verwijderen. Daarbij verdrijft het water ook allerlei smaken en geuren. U vindt hier meer informatie

Links moeten het belangrijkste deel ervan bevatten, voor het geval de links doodgaan


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...