Vraag:
Hoe kan ik een bijlkop repareren die is losgekoppeld van de steel?
ZedZero
2015-02-02 08:44:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn hatchett werd heet en los, omdat hij 's nachts te dicht bij het vuur bleef zitten. Het handvat is een soort houtcomposiet, met een rubberen grip. Ik denk dat het kan worden opgeslagen, maar het moet ook veilig zijn. Ook was het mes verhit, maar niet kromgetrokken, moet ik het opnieuw uitharden om scherp te houden, ook al was het nooit "roodgloeiend"?

Als het niet roodgloeiend is geworden, hoeft het niet opnieuw te worden uitgehard. Zelfs als dat zo was, betwijfel ik of je het warm genoeg kunt krijgen, gelijkmatig genoeg om er een goed humeur op te krijgen. Door het opnieuw te verwarmen in een poging, wordt het alleen maar erger.
Een antwoord:
DrMoishe Pippik
2015-02-02 09:07:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hout krimpt als het gedroogd is. Bevestig het hoofd losjes en laat het hoofd en het handvat een dag of twee in water weken (als het volledig ondergedompeld is, mag het hoofd niet merkbaar roesten). Tenzij de bijl heet genoeg was om het handvat te verbranden, zou het mes in orde moeten zijn.

Als er geen wig is, moet je er voor de veiligheid een toevoegen, zie hier.

@ZachWade, laat de bijl ook een beetje weken als je van plan bent hem te gebruiken. Dit voorkomt dat de bijlkop losraakt tijdens het werken.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...