Vraag:
Hoe opbouw van biofilm in leidingen te verwijderen
djsmiley2kStaysInside
2015-03-22 22:14:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn badkamergootsteen loopt erg langzaam leeg - ik heb een deel van de pijp verwijderd en er is een enorme opeenhoping van biofilm binnenin (vermoedelijk omdat het niet echt naar beneden gekanteld is).

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de biofilm uiteenvalt en uit de buis komt?

Ik heb geprobeerd de buis te plunderen die een beetje van dichtbij de afvoer komt, maar verderop in de buis is hij nog steeds erg dik.

Ik heb ook geprobeerd bleekmiddel in te gieten en het een tijdje te laten staan, maar het lijkt geen verschil te maken. Ik kan me momenteel niet echt dure schoonmaakspullen veroorloven.

Er is een commercieel product Bio-Clean (http://www.statewidesupply.com/bioclean/index.html) dat specifiek is ontworpen om biologisch afbreekbare aanslag op sanitair, septische putten, enz. Te verwijderen (disclaimer: ik ben nu binnen manier aangesloten bij hen, maar het wordt aanbevolen door professionele loodgieters en ik heb het gekocht en gebruikt). Het werkt goed en als dit een systemisch probleem in uw huis is, een waardige investering die veel goedkoper is dan loodgietersoproepen en VEEL effectiever en veiliger voor uw leidingen dan Drain-O en soortgelijke afweermiddelen.
Zes antwoorden:
Bamboo
2015-03-23 21:06:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Of neem gewoon wat sodakristallen, die echt niet duur zijn, (voorheen wassoda genoemd) - doe het in het afvoerpijpje, kook een ketel en giet het kokende water gestaag over de kristallen totdat ze verdwenen zijn. Herhaal een uur later, en zo vaak als je wilt - ik gebruik ze ongeveer een keer per maand op keuken- en badkamerafval. Ze zullen de opbouw van het haar echter niet verwijderen.

Ik kreeg uiteindelijk bijtende soda, maar het werkte hetzelfde en liet de leidingen schitterend schoon. Nu moet ik gewoon af en toe aan het haar trekken in de douche, en de gootsteen loopt prima weg :)
seadoggie01
2015-03-22 23:33:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Azijn, zuiveringszout en kokend water.

Breng wat water aan de kook. Giet 1/2 kopje zuiveringszout in de afvoer. Wacht een paar minuten. Giet 1/2 kopje azijn in de afvoer. Dek af met een doek (voor het geval het te reactief is en uit de plug borrelt) . Haal het kokende water en giet het in de afvoer nadat de reactie tussen zuiveringszout en azijn is verdwenen.

Opmerking: de pijpen zullen klinken als een gek! Ze kraken, sputteren en maken allerlei rare geluiden. Dit is normaal. Wees niet bang!

Als u na een tijdje meer vuil aantreft, kunt u proberen om kokend water door de afvoer te gieten, aangezien het het kan verwijderen met alleen water (we hebben een langzame afvoer). zinken, en dit helpt enorm).

Pobrecita
2015-03-23 07:44:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokend water kan de leidingen beschadigen, dus maak het warm of gewoon heet. Ook helpt het om een ​​oplossing van zeepachtig water te mengen en dat naar beneden te gieten. Volg gewoon enkele stappen:

  • Gebruik afwasmiddel. Dit zorgt ervoor dat de zeep het vet "doodt" en geen schuim vormt.

- Gebruik een zuiger om de verstopping losser te maken.

Aanvullende informatie:

  • Door gebruik te maken van voorspellingen of iemand anders te hebben, kunnen ze ook helpen.

  • Afhankelijk van de verstopping en uw expertise, kan het verwijderen van een deel van de buis de beste methode zijn.

user220266
2016-10-21 01:05:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het beste is om de sifon van je gootsteen te verwijderen (hij moet TEN MINSTE één keer per jaar heel goed worden schoongemaakt om alles goed te laten bewegen) en dan een paar hemostaten te gebruiken om in de buis te prikken, pak het haar (als dat er is) en trek het er voorzichtig uit.

Ik deed dit onlangs met de gootsteen van onze hoofdbadkamer die ons al bijna een jaar problemen bezorgde.

Je zou de GUNK die eruit kwam niet geloven nadat ik er talloze wasbakken met bijna kokend water in de emmer had gedaan die ik onder de stalen gootsteenpijp heb gezet.

Verrassend genoeg de extra badkamer die ik het meest gebruik als ik nam de sifon eruit en keek omhoog in de stalen buis die van de gootsteen naar de plastic sifon kwam? Fluitje bijna schoon, ik moest het gewoon uitspoelen met heet water en onze aanrechtsproeier.

Vreemd was de extreem harige (letterlijk) verstopping die aan de trekschakelaar voor de afvoerstop hing. LANGE LANGE haren. Ik heb het tenminste 15 centimeter lang. Zelfs mijn moeder laat haar haar niet zo lang worden, dus ik ging "Waar komt dit in vredesnaam vandaan?"

De verstopping was zo erg dat de val bijna volledig was afgesloten en het was een wonder dat alles kon er doorheen komen.

Gene Sky
2019-02-18 03:37:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mengsel van Dawn afwasmiddel en vloeibaar bleekmiddel in een halve gallon of gallon water.

Giet in de afvoer en laat een nacht staan, enkele uren.

Een of twee keer een maand en de afvoeren zijn schoon.

Om een ​​punt te maken. Ja, je moet meer dan één lepel met het mengsel in de afvoer doen.

Je vraagt, zijn mensen zo dom om zo'n kleine hoeveelheid mengsel in de afvoer te doen ??

Antwoord, ja mensen zijn zo stom.

Let op het woord Giet in de richtingen.

Ja is oké om over na te denken en te experimenteren met de verhoudingen van het mengsel.

Bekend als evaluatief denken.

Dit kan nuttige informatie bevatten. Het bevat ook onbeleefde opmerkingen die moeten worden verwijderd. Het moet worden opgemaakt om het leesbaarder te maken.
piojo
2019-02-18 14:48:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik begrijp niet waarom niemand de producten aanbeveelt die hiervoor zijn ontworpen. Commerciële afvoerreinigers (ook wel "afvoeropeners" genoemd) zijn ofwel gebaseerd op natriumhydroxide of zwavelzuur. Gebruik ze niet samen, omdat ze elkaar simpelweg neutraliseren en je leidingen tijdens het proces zou kunnen smelten.

Het is niet de bedoeling dat je zwavelzuur op stalen buizen gebruikt, maar het is prima voor plastic. De zwarte vloeibare afvoerreinigers zijn meestal zwavelzuur. Het is sterker spul en maakt slechtere dampen dan natriumhydroxide. Het is ook goedkoper. Er kunnen corrosieremmers zijn toegevoegd om uw leidingen te sparen. En gebruik het hydroxide niet bij het opruimen van vetten / oliën, want sommige worden omgezet in een zeep die nog steviger is dan de oorspronkelijke vorm. Beide klassen of drainagereinigers kunnen organisch materiaal zoals haar, papier en vlees oplossen.

Je giet een product in de afvoer. Als het product poeder / vlokken is, voeg dan de minimale hoeveelheid heet water toe die je kunt toevoegen om het te laten oplossen. Wacht de hoeveelheid tijd die op de verpakking staat te wachten, en spoel de leidingen vervolgens door met water. Heet water, als dat is wat het product zegt te gebruiken.

Het zal u niet veel pijn doen om deze producten op uw handen te krijgen als u het snel afwast, maar oogbescherming is verplicht, want dat doet u niet ' Ik wil je visie op het spel zetten.

Als je het juiste product vindt, kost het $ 2 of minder, maar ik kon je niet vertellen waar je moet zoeken. Een supermarkt of ijzerhandel heeft een merkproduct voor afvoerreiniging. Merkloos is misschien wat u nodig heeft als u te weinig geld heeft.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...