Vraag:
Permanente marker op een droog uitwisbaar bord?
Phlume
2014-12-10 00:44:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb per ongeluk een permanente marker op mijn droog uitwisbare bord gebruikt. Als ik het bord "schrob", komt de marker eraf, maar dit ruïneert het oppervlak. Wat is de beste manier om deze fout op te lossen door het bord te redden van een schuursponsje en de permanente marker te verwijderen?

Acht antwoorden:
Phlume
2014-12-10 00:44:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb gemerkt dat het gebruik van een droog uitwisbare marker op de gedroogde permanente marker de twee pigmenten in feite zal "mengen" en de permanente marker opnieuw zal activeren in een vloeibare toestand gedurende een milliseconde. Vervolgens drogen de twee soorten markers opnieuw, dit keer met het actieve ingrediënt in de droog uitwisbare marker, zodat deze gemakkelijk van het oppervlak kan worden geveegd.

Hoe langer de permanente marker op het bord blijft, hoe hoger de kans dat er een vlek verschijnt, maar een tweede pas met de droog uitwisbare marker over het bord lijkt bijna alle fouten te verwijderen.

Het gebruik van een stift over het oude merkteken doet wonderen. U kunt ook een permanente marker gebruiken om de oude markering weer "fris" te krijgen en schoon te maken.
Het gaat over oplosmiddelen.
Ik heb de droog uitwisbare marker VEEL keren op een permanente marker-truc gebruikt. Het werkt ook op hardhouten vloeren.
Werkt als een charme ... duimen omhoog
michaelpri
2014-12-10 00:50:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik meestal ontsmettingsalcohol om de permanente marker eraf te krijgen. Om de een of andere reden overkomt mij dit vaak.

GdD
2014-12-10 19:12:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De gemakkelijkste oplossing die ik heb gevonden, zijn babydoekjes. Ze lijken alles af te krijgen. Ga dan over met een droge papieren handdoek. Geen gedoe, geen gedoe.

Babydoekjes zijn geweldig, ik heb geen baby's meer, maar ik koop ze nog steeds omdat ze geweldig zijn om dingen schoon te maken.
Adam Zuckerman
2014-12-10 01:37:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een oplossing van chloorbleekmiddel en water zal zowel de permanente marker verwijderen als het witte bord opvrolijken. U moet het witbord volledig laten drogen voordat u het opnieuw gebruikt.

Af en toe kan het materiaal dat door het witbord wordt gebruikt, worden aangetast door een bleekoplossing te gebruiken. Test in een klein gebied om schade aan het hele bord te voorkomen.

IMHO, bleekmiddel is zo'n bijtende / schadelijke chemische stof, ik gebruik het zelden tenzij absoluut noodzakelijk.
Het is niet iets dat ik zou aanbevelen voor regelmatig schoonmaken. Ik gebruik desinfectiedoekjes met chloor, dus ik heb er altijd een bij de hand om mijn board schoon te maken als er iets ergs gebeurt.
Pobrecita
2014-12-19 08:29:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dingen die ik weet werken:

Als de vlek net is opgetreden met minerale olie en sommige essentiële oliën, werkt het. Wanneer u etherische oliën gebruikt, zorg er dan voor dat u de plank grondig afveegt en de ruwe olie niet te lang laat zitten (meer dan 1-2 minuten), omdat dit de afwerking van de planken kan verwijderen.

  • Door de minerale olie te laten zitten, wordt deze wel losgemaakt. Hoe langer het zit, hoe beter.

Denk eraan om het oppervlak van het bord niet te krassen en dus de marker er niet af te schrapen. Deze krassen zorgen ervoor dat de inkt erin kan komen en het bord kan verkleuren, het is meestal moeilijk om die vlekken te verwijderen.

Hoe verwijder je een permanente marker van een glad oppervlak. Dit werkt voor droog uitwisbare borden:

  • Gebruik een whiteboard marker om permanente marker op gladde oppervlakken te verwijderen. Het is heel gemakkelijk en snel. Maar doe dit alleen als je het goed vindt om de marker te gooien, want de gebruikte marker zal bedorven zijn (eenmalig gebruik).

  • En wees voorzichtig met wat waarmee je het schoonmaakt.

    Veeg beide vlekken weg met een pluisvrije doek of microvezel. Gebruik nooit papieren handdoeken.

  • Mr Clean Magic Eraser®-spons

  • Potloodwisser

Zoek een normale potloodwisser. Zorg ervoor dat de wisser schoon is (geen potloodwrijving / kleur erop).

Probeer het oppervlak te wissen om ervoor te zorgen dat de wisser het oppervlak niet beschadigt.

Wees voorzichtig en wrijf niet wild, het moet loskomen.

Mors wat ontsmettingsalcohol op het oppervlak of dep een beetje keukenpapier in de alcohol. Wrijf vervolgens over het permanente markeergebied totdat het eruit komt (het kan een paar keer opnieuw aanbrengen) of het komt er niet meer uit.

Alcohol is het ingrediënt in veel schoonmakers.

Spuit het over het merkteken. Reinig vervolgens de spray en markeer met een doek

Veel van de olieachtige verwijderaars die ik heb genoemd, verstoren het vermogen van de markers om aan het oppervlak te hechten.

Dingen die ik heb gehoord dat werkt:

  • Tandpasta. Er wordt gezegd dat het schrobben werkt.

  • Azijn en zuiveringszout. Ik weet niet zeker hoeveel dit werkt.

Je moet voorkomen dat er vloeistoffen op het bord komen als de afwerking gescheurd is of anderszins.

Gebruik gewone oude koffie. Gebruik het zonder iets toegevoegd - geen room of suiker. Het zuur in de koffie verwijdert de ingrediënten in de marker.

Plaats gewoon een beetje zonnebrandcrème op die permanente marker en veeg het weg. Een beetje keukenreiniger verwijdert de zonnebrandcrème en u kunt weer aan de slag!

Gebruik nagellakverwijderaar en een wattenstaafje. De aceton in de nagellakremover verwijdert de ingrediënten in de marker.

WD-40 zou werken, maar het kan je board kapot maken. Dus ik zou het niet aanraden.


Aanvullende informatie

Gebruik geen handreinigingsdoekjes om het bord schoon te maken. Ze kunnen het glazuur van het oppervlak van het bord eten.

Waarom zou handdesinfecterend middel een probleem zijn? Het is duidelijk dat je een op alcohol gebaseerd merk moet gebruiken. Afgezien van ervoor te zorgen dat u een merk gebruikt dat alcohol bevat, komt alles goed. De handdesinfecterende middelen die alcohol bevatten, bevatten normaal gesproken 60-65% ethanol. 60% is echter alles wat nodig is om ziektekiemen te doden, dus het komt daar meestal dichter bij. Er zit niets in dat het bord zou kunnen schaden. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ethanol in de eerste plaats een veelgebruikt oplosmiddel is in de eigenlijke markers. Bicarbonaat kan echter wel worden gebruikt, omdat het een schuurmiddel is.
Tonui Nicholus
2015-11-23 01:25:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Heb je wat drank (alcohol, geen bier - omdat je een hoog alcoholpercentage nodig hebt) in je huis, babydoekjes, handdesinfectiemiddelen, ... alles met ALCOHOL ... zal de banden tussen inktvlek en karton verbreken .

Alle natuurkunde. Het allerbeste

TJB
2015-12-28 05:18:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat ik heb gevonden werkt beter dan al het bovenstaande, geen uitzondering, is Aeroguard erop spuiten. Stinkt maar de permanente marker vloeit gewoon weg. Er zijn misschien een paar aanmeldingen nodig, maar ik kijk nu naar mijn bord en nadat ik al het andere heb geprobeerd, heeft Aeroguard het er als nieuw uit laten zien.

Laura
2015-06-12 10:12:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bicarb-frisdrank. Ethanol, methanol, azijn, olie en wasmiddel faalden allemaal. Maakte een bicarbonaatpasta en zette het 30 seconden op, daarna een kleine inspanning en het kwam allemaal.

Loopt men het risico van krassen op het bord als u te veel druk uitoefent met een bicarbonaatpasta zoals beschreven? Ik zou waarschuwen voor een te krachtige scrub, omdat deze schurend kan zijn ...


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...