Vraag:
Blijf bewust en gefocust tijdens het rijden
Shadow Wizard is Ear For You
2017-10-18 15:25:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat dit probleem bij de meeste automobilisten bekend is: soms voel je je ogen sluiten tijdens het rijden, zelfs als je de nacht ervoor goed hebt geslapen.

Idealiter stop je de auto in een tankstation en "verfris" jezelf, of stop zelfs de auto langs de kant van de weg en doe een dutje. Dit is echter niet altijd mogelijk (bijv. Lange snelweg), dus ik zou graag willen weten of er kleine hacks zijn om me wakker en veilig te helpen.

Dus, hoe kan ik voorkomen dat ik val in slaap tijdens het autorijden?

Tien antwoorden:
Mario Garcia
2017-10-18 15:32:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit zijn enkele trucs die voor mij werken:

 • Een koud drankje drinken (tijdens het autorijden, maar voorzichtig) werkt erg goed voor mij . Ik denk dat het beter is als het cafeïne bevat, ik gebruik meestal cola, maar zelfs water werkt.

 • Alles waardoor je actiever blijft, bijv.

  • af en toe een snoepje eten, dingen die een paar minuten in je mond blijven zitten (Zalen, bijvoorbeeld)
  • luisteren naar muziek waarmee je mee kunt zingen (zing voor jezelf als je andere mensen niet wilt storen).
 • Je kunt ook een aantal mentale spelletjes proberen, zolang ze je aandacht niet te veel van de weg afleiden. Ik probeer graag woorden te vormen uit de letters van de platen. (In Spanje hebben de platen het formaat 9999 BBB, dus het kan grappig zijn.)
 • Probeer de airconditioning een beetje laag te zetten, 1-2 graden onder je comforttemperatuur, of zet het raam een ​​beetje open. Als u alleen reist, opent u het andere zijraam. Frisse lucht helpt veel.
Je bent van plan iemand die al moe is en dus niet 100% geconcentreerd of functioneert, mee te nemen en hem dan wat extra taken te geven, zoals een drankje drinken of mentale spelletjes spelen ... Dat klinkt niet erg veilig.
"zelfs als je de nacht ervoor goed hebt geslapen." - Dit overkomt mij ook, als de auto binnen warm is, of als het buiten donker is, of als niemand in de auto praat ... je raakt "verveeld" en je ogen kunnen sluiten. Ik nam aan dat zijn ogen niet sluiten omdat hij moe is. Als je moe bent, is er natuurlijk geen hack, slaap gewoon, maar in andere situaties helpt dit. Dit zijn geen willekeurige ideeën, het is iets dat voor mij werkt.
@aaa probeer de auto te stoppen midden op een lange snelweg. Als je het overleeft, laat me dan weten hoe veilig het is.
Klinkt als een erg slecht ontworpen snelweg als er geen manier is om te stoppen of een pauze te nemen. Wat gebeurt er als uw auto pech heeft of als u geen energie / brandstof meer heeft? Wat gebeurt er als u een lekke band krijgt?
Je canonieke "midden van een lange snelweg" is I-80 over de geestdodende saaie zoutvlakten van Utah. 100 mijl geen benzine, maar elke 10 kilometer een rustplaats ** omdat slaperig rijden dodelijk is **. Je kunt de zoutvlakten nauwelijks zien voor alle borden die waarschuwen voor de gevaren van slaperig rijden en je vertellen waar de volgende stop is. Deze hacks werken niet langer dan een paar minuten.
Ik heb je eerste advies opgevolgd. Sinds enkele maanden zet ik mezelf een koude koffie in een kartonnen beker en neem ik een slokje als ik me moe voel. Bedankt!
aaa
2017-10-18 15:53:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De enige veilige optie is om te voorkomen dat je in de eerste plaats in deze situatie terechtkomt met een betere planning. Als je zo eindigt, is de enige veilige manier om te stoppen en te rusten.

Niets anders zal je toelaten om veilig te rijden als je moe bent.

Niets is natuurlijk 100% veilig, maar het andere antwoord bewijst dat er trucs zijn die in de meeste gevallen prima werken. Zeggen "Niets zal werken" is dus gewoon niet waar.
+1 dat is de ** enige ** hack die niet alleen uw leven zal redden, maar ook dat van anderen.
Hoewel ik het ermee eens ben dat dit de beste optie is. Maar dit is niet echt een "hack".
@ShadowWizard ze lijken te werken, ze hebben het gevoel dat ze zouden moeten werken. Ze doen het niet, het is een hersentruc. In het beste geval zijn ze goed om naar een veilige afslag te hinken. Maar het idee dat mentale spelletjes je in deze omstandigheden veilig kunnen maken, is net zo egoïstisch en rationaliserend als het idee dat koffie een dronken bestuurder kan ontnuchteren. Een passende analogie, aangezien een slaperige bestuurder even gevaarlijk is.
niels nielsen
2017-11-13 15:21:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn standaardmethode is wanneer ik merk dat ik in slaap begin, ik een zak met zeer knapperige snacks (Corn Nuts!) open en eet EEN elke 60 seconden .

De stimulatie van het kraken maakt de hersenen wakker en het helpt om naar de digitale klok te kijken voor de markering van één minuut.

Maar terwijl ik rij en eet, begin ik ook te zoeken naar een plek waar ik veilig van de weg af kan komen en een dutje kan doen. Deze techniek werkt 30 tot 45 minuten.

JRaef
2017-10-19 03:59:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Open een raam helemaal, zelfs als het ijskoud is.
 2. Radio / muziekspeler aan op hoog volume.
 3. Statische oefeningen, zoals billen, knijpen het stuur, de linker legpress enz.

Houd er echter rekening mee dat dit NOOD-procedures zijn, dwz er is geen manier om veilig te stoppen en een "power nap" te doen. De powernap van 15 minuten is wat ik het beste vind.

Op de een of andere manier heb ik het gemist. +1 alleen voor "butt clench". Onbetaalbaar.
Harper - Reinstate Monica
2017-11-10 13:59:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stop en slaap. Ernstig. Uitgeput autorijden is een serieuze zaak. Het is net zo erg als dronken zijn. Doe het niet!

Agenten op het platteland weten dat, en als je op een verstandige locatie wordt aangehouden, willen ze je veel liever laten slapen dan een uurtje de snelweg afsluiten terwijl de brandweer de kaken van het leven op je slachtoffer gebruikt. Ze zijn er te vaak geweest.

Stadsagenten hebben dat niet, dus ze houden er niet zo van.

Goede plaatsen om te stoppen en een dutje te doen zijn (let wel, hoe landelijker, hoe beter) in volgorde van voorkeur:

 • rustplaatsen (uiteraard) ... daar is een rustplaats om de 10 mijl in de Utah Salt Flats, en bij 130 mph gepost, dat is 7,5 minuten ertussen. Ze houden niet voor de gek, het is de nummer 1 snelwegmoordenaar in Utah.
 • truckstops, die nu "reiscentra" worden genoemd en die nu agressief op de markt komen voor auto's.
 • Wal-marts, zoals de meeste 24x7 zijn, of vergelijkbare winkels zoals Meijer, of andere 24x7 winkels, bijv. Supermarkten of auto-onderdelen waar die 24x7 zijn.
 • Restaurants indien 24x7 geopend, bijv. Denny's, vooral al is het maar voor een uur of twee
 • bijna elk 24x7 tankstation als het maar voor een paar uur is, Wawa, Sheetz, Speedway etc.

Leg je hoofd naar beneden en slaap tot je wakker wordt. Het kan 30 minuten duren en je bent verfrist en goed voor nog een uur of twee. Misschien een uur, misschien de hele nacht. Je wordt gewekt doordat de auto koud of warm wordt, of een badkamer nodig heeft, of de zon (of niet, afhankelijk van hoe erg je slaap nodig hebt!)

Hoewel dit waar kan zijn, is dit geen levenshack en niet waar ik om vroeg. Bedankt voor de zorg voor mijn leven (echt waar! :)) maar dit antwoord past naar mijn bescheiden mening gewoon niet bij deze vraag en website.
Sommige problemen zijn niet vatbaar voor hacks.
Peter Turner
2017-11-28 02:20:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is misschien een vreselijke oplossing, maar het werkt voor mij en is wat mijn stief-opa-in-law suggereerde (een voormalige handelsreiziger)

Bijt in het wiel

Ik vind het veel moeilijker om in slaap te vallen als ik op het stuur bijt.

Nee, het zit vol met ziektekiemen.
Charles Burge
2017-12-14 07:23:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je alleen bent, zet dan wat muziek op die je leuk vindt en zing mee.

Dat antwoord is al gegeven en geaccepteerd.
jake paul
2018-11-22 23:50:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

kauwgom het verhoogt de spanning in je hersenen en zorgt er ook voor dat het bloed naar je hersenen stroomt, waardoor je wakker blijft. dit helpt ook omdat je spieren aan het werk zijn in plaats van alleen maar op één plek te zitten.

Shadow Wizard is Ear For You
2019-07-24 18:07:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Al bijna twee jaar zet ik mezelf een koude koffie in een kartonnen beker als ik het werk verlaat en elke dag met me meeneem naar de auto.

Ik plaats het in de daarvoor bestemde ruimte voor kopjes , tussen de voorstoelen:

cup of coffee

En wanneer u zich moe voelt, neem dan voorzichtig een klein slokje van de koffie.

(Hoewel vermeld als onderdeel van het geaccepteerde antwoord, wilde ik het delen en uitwerken in het belang van degenen die de thread lezen.)

user26099
2018-11-24 03:50:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wanneer ik een lange reis moet maken zonder een volledige nachtrust te krijgen, drink ik meestal 15 mg adderall en ik heb er geen probleem mee om ongeveer 4-6 uur op te blijven. YmmvDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...