Vraag:
Het juiste kerstcadeau geven zonder te vragen wat ze willen
A.S
2017-12-08 20:05:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een regelmatige seizoensstrijd om het juiste cadeau voor vrienden / familie te kiezen.

Hoe kan een beslissing worden genomen over wat te geven terwijl het verrassingselement intact blijft?

Vijf antwoorden:
GC 13
2017-12-09 01:28:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een gift of een prstrong> is een item dat aan iemand wordt gegeven zonder de verwachting van betaling of teruggave. Een item is geen cadeau, als dat item zelf al eigendom is van degene aan wie het is gegeven.

Sleutel is om cadeau te doen iets dat op de verlanglijst of verlanglijst van de ontvanger staat. Het is een lastige klus die al dan niet eenvoudig is zoals het klinkt.

"Vóór dat geluk is er een storm van stress."

Mijn strategie [heeft met mijn vrienden en familie gewerkt] :

  • Analyseer stilletjes hun hobby's, levensstijl. [ Misschien moet je stalken. ]
  • Op basis daarvan, identificeer items die ze waarschijnlijk willen hebben. Breng hem / haar in een gesprek en praat heel algemeen over het onderwerp van dat item of die categorie.
  • Kijk naar het verleden om het nostalgisch te maken (persoonlijke voorkeur)

Ik heb bijvoorbeeld "Insta Pot" aan mijn zus geschonken. Ik wist dat ze van het kijken hield en minder tijd voor zichzelf had. Ik kreeg haar in een gesprek en zei: "Hé, heb je over Instapot gehoord?", Antwoordde zuster "Ja! Het is een geweldig tijdbesparend apparaat om te koken." Ik beëindigde dat gesprek en sprong naar een ander onderwerp.

En toen legde het me uit dat ik dat als een geschenk moest uitkiezen en ze wist niet dat het eraan kwam. Ze was nogal verrast.

Tip: wees ongebruikelijk tijdens het geven van geschenken. Als je bijvoorbeeld dezelfde traditie / benadering volgt om ze te schenken, verander dan een klein beetje waardoor het niveau van de verrassingsfactor.

Fijne feestdagen!

Bedankt voor een nuttige aanbeveling! Een mogelijk probleem met deze aanpak is 'hem / haar in een gesprek brengen' over hobby's / interesses ... de intentie is misschien niet helemaal verloren bij iemand 3 weken voor Kerstmis na een jaar van praten over dingen die niets met deze dingen te maken hebben. Dit veronderstelt ook tijd om te stalken of ander speurwerk te doen over hun hobby's enz. Maar ik denk dat je gelijk hebt dat dit de enige manier is om uiteindelijk iets te geven dat ze echt nodig zouden hebben / willen. Mijn persoonlijke mening is dat ik al alles heb wat ik nodig heb, en liever voor mezelf koop wat ik wil ...
Ja, ik ben het ermee eens. Dat is iets wat ik zou aanraden om te bewaren, is gebruikelijk, zodat je vriend of familielid het niet anders en uit de lucht vindt. Je kunt bij een andere vriend / familielid navragen wat de ontvanger wil of zijn / haar huidige wens / lijst . Bedankt.
RedSonja
2017-12-15 18:27:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We gaven het op om elkaar te raden. Elk gezinslid maakt een lijst en hangt deze op een bord in de keuken. De andere gezinsleden regelen onderling wie wat krijgt en iedereen is blij. Probeer de lijst mooi en lang te maken, en variërend in prijs, grootte en wauw! effect.

De Amazon-verlanglijst is ook voor dit doel ideaal.

Maar je moet je wel een paar maanden inhouden en die items niet voor jezelf kopen.

Halin
2017-12-09 02:41:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De enige strategie die ik heb gevonden, die voor mij werkt, is om alles te observeren en te noteren dat opkomt in termen van interesses, het opmerken van veel gebruikte items die een upgrade of vervanging kunnen gebruiken, of zelfs een terloopse opmerking over iets ze zouden graag hebben. Misschien is het gewoon een lange, weemoedige blik door een etalage die je opvalt.

Het is misschien wat laat voor dit jaar, maar de truc is om hier niet een paar weken voor Kerstmis mee te beginnen, maar er het hele jaar door een gewoonte van te maken. Als je merkt dat er iets of een idee in je opkomt, schrijf het dan op.

Tegen de tijd dat Kerstmis of verjaardagen komen, zullen er nogal wat van die ideeën verouderd zijn, maar je zult toch eindigen met een handige lijst om uit te werken.

Bedankt voor goede suggesties. Er een gewoonte van maken om op te merken waar uw vrienden of geliefden in geïnteresseerd zijn of die ze nodig hebben, maar niet voor zichzelf kunnen krijgen, is waarschijnlijk een goede allround gewoonte die 'blijft geven', niet alleen tijdens de vakantieperiode, maar gedurende het hele leven.
Je hebt gelijk over het "blijft geven". De mate van interesse die je blijft tonen als je eenmaal aan deze gewoonte bent begonnen, heeft ook enkele goede bijwerkingen op de dagelijkse interactie. Het zijn ook niet alleen dingen die mensen niet zelf kunnen onderhouden, waar je op moet letten, maar meestal ook die dingen die mensen zelf zouden kunnen krijgen, kunnen gebruiken en leuk zouden vinden - maar nog steeds niet voor zichzelf krijgen omdat ze gewoon die grens overschrijden van verwennerij.
Inderdaad. Maar aan de andere kant is er misschien een goede reden waarom iemand die grens niet overschrijdt, bijv. b / c ze weten dat het niet gezond is / goede invloed / verslavend / peddelt naar lagere instincten / enz. Ik denk dat er verschillende soorten wensen zijn: die mensen hebben in alle ernst uit een verlangen om zichzelf te verbeteren, en lagere hunkeren of impulsen. Ik kan bijvoorbeeld constant zeuren over het willen van een horloge van $ 3000, maar wil ik het echt? Misschien weet ik dat ik het zal breken of verlies, dus blijf ik opzettelijk weg. Voorzichtigheid is dus geboden voordat anderen aan bepaalde soorten wensen kunnen voldoen ... en zorgvuldige communicatie.
Nick C
2017-12-11 20:34:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Twee technieken die ik met succes heb gebruikt:

  • Vraag iemand anders die dichter bij de persoon voor wie je koopt, bijvoorbeeld of je op zoek was naar een cadeau voor je vader, vraag je moeder wat hij zou willen.

  • Maak een lijst - de ontvanger maakt een lijst met dingen die hij leuk zou vinden, je neemt die lijst en koopt er een ( of meer) dingen eruit - op die manier kunt u er zeker van zijn dat u iets krijgt dat ze willen, maar toch ten minste een deel van het verrassingselement behoudt.

Het lijstidee lijkt een goede balans tussen voorspelbaarheid en verrassing, bedankt! Goede hack. Zolang ze geen prioriteit geven aan de lijst, zullen er geen teleurstellingen zijn ... Sommige mensen willen ook maar een of twee dingen, die een rimpel in de methode kunnen gooien. Ik denk dat minder niet altijd meer is? ;)
user45784
2017-12-10 14:52:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat mijn vrouw doet, is mensen laten winkelen, ruim voor Kerstmis en ze items laten zien om hun reacties te zien (ze noemt natuurlijk nooit Kerstmis en doet alsof ze iets voor zichzelf zoekt, meestal maar niet altijd, zodat het ziet er niet al te duidelijk uit). Het is een beetje zoals het manipuleren van mensen voor een goed doel. Ik had echter niet de moeite om dat te doen.

Als ik een origineel cadeau voor haar nodig heb, neem ik de kinderen mee naar de stad en laat ik ze denken (er is geen speciale instructie nodig: "My, my , my, Volgende week is mama toch jarig, nietwaar? 'doet het meestal prachtig.

@ maneesh mohan, ik weet zeker dat je het goed bedoelde toen je mijn antwoord bewerkte, maar het is duidelijk dat je echt fouten hebt gemaakt en zelfs een van mijn zinnen in iets heel anders hebt veranderd. Kunt u de volgende keer alstublieft afzien van het bewerken van mijn spullen? Dank je.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...