Vraag:
Hoe kan ik mijn schoenen minder glad maken?
vladiz
2015-01-06 03:04:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een paar schoenen die erg glad zijn op sneeuw, ijs en andere gladde oppervlakken. Ik heb thuis soms het probleem als de vloer nat is. Hoe kan ik ze minder glad maken of met andere woorden: hoe kan ik de wrijving van deze schoenen verbeteren? Ik ben geïnteresseerd om ze minder glad te maken op ijs en ook op andere oppervlakken.

Voor de duidelijkheid: je hebt het over je dagelijkse schoenen; degene die je de hele tijd draagt ​​en overal naartoe loopt, toch? Want als je het over halschoenen hebt (bijvoorbeeld basketbalschoenen), kun je gewoon proberen de zool van je schoen met je hand af te vegen. Dit is ook slechts een tijdelijke oplossing, maar is erg handig als je uitglijdt in sportscholen. De reden is simpelweg het vuil op de gangvloer dat aan je zool kleeft en de grip vermindert.
-1
@vladiz U bent zich ervan bewust dat het vergroten van de grip kan betekenen dat er grove dingen aan uw schoenen worden toegevoegd, waardoor u over dingen loopt die vloertegels beschadigen? Weet u zeker dat u oplossingen wilt hebben voor binnen en buiten?
Acht antwoorden:
Aron
2015-01-06 09:46:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer suiker / zout te mengen met rubberlijm. Het coaten van de onderkant van de schoen zou voldoende moeten zijn. De suiker / zoutkorrels structureren de lijm als schuurpapier. De lijm ... umm ... plakt de korrels aan de schoen ...

Zorg er wel voor dat je geen basterdsuiker gebruikt, want de korrelgrootte is belangrijk.

Zout is beter, omdat suiker een plakkerig spoor achterlaat als het smelt.
Ik heb ooit steenzout zien worden gebruikt. Dat was behoorlijk indrukwekkend. Maar het lijkt erop dat het ernstige schade kan aanrichten.
Ik zou persoonlijk zout gebruiken. Suiker lijkt gewoon allerlei soorten insecten aan te trekken. Ik heb liever gladde schoenen dan schoenen vol mieren :)
zal het zout niet smelten?
@Win.T Bedoel je oplossen? Hangt af van de lijm. Als je een lijm gebruikt met een hoog watergehalte, dan is dat inderdaad zo. Het is echter onwaarschijnlijk dat diezelfde lijmen erg waterdicht zijn en dus niet lang meegaan op een schoen. De lijmen waarnaar u op zoek zou zijn, zijn plastics / rubbers die "uitharden" en niet "drogen".
@Aron Ik bedoelde dat het zout niet oplost van de hitte van de hiel?
@Win.T De smelttemperatuur van NaCl (het belangrijkste bestanddeel van keukenzout) is 801C (of 1474F in Amerikanen). Mocht uw schoen tot dergelijke temperaturen opwarmen, dan zullen andere technische problemen een rol spelen. De eerste is: hoe vind je je voeten? Goed gedaan of houtskoolzwart? Over het algemeen genereren schoenen, buiten tekenfilms en stripboeken, niet zoveel warmte uit "de hiel".
@Aron Haha .. Ik snap het, ik heb nu niet dat zout oplost bij 801 graden Celsius. Als ik ze onder een bunsenbrander legde, loste het meestal op en werd zwart, wat minder dan 80 ° C zou moeten zijn, anders zou de lepel ook gesmolten kunnen zijn.
vladiz
2015-01-06 03:04:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik soms haarspray die ik meerdere keren op de zool aanbreng en 1-2 minuten wacht tussen elke castratie om de haarlak te laten drogen. Dit verbetert de wrijving, maar heeft helaas slechts tijdelijk effect.

nicael
2015-01-06 05:18:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je moet een beetje in je schoenen dragen. Als je als ijs op de gladde oppervlakken loopt, wordt de zool van je schoenen minder glad, zoals je begrijpt, dus je moet meer lopen op de ruwe oppervlakken, zoals asfalt of iets stenigs. Ook kunt u de zolen van uw schoenen inwrijven met iets schurends, zoals schuurpapier.

Om een ​​betere grip te krijgen, was schuurpapier ook het eerste waar ik aan dacht. Maar aangezien ik persoonlijk problemen heb met het feit dat de zool nooit dik genoeg is (http://lifehacks.stackexchange.com/questions/1673/is-there-any-way-to-fill-in-a-hole-in-my -schoen-zodat-het-waterdicht is) dit kan andere negatieve effecten hebben, omdat de zool dunner wordt. Ik voeg liever een ruw materiaal toe zoals @Aron suggereerde, dan het bestaande oppervlak ruwer en dus dunner te maken.
DrMoishe Pippik
2015-01-08 10:09:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dennenhars werkt goed. Een grote den bij mijn huis werd gekapt en ik loste een deel van het sap op in een mengsel van aceton en alcohol (brandbaar!). Het werkt goed als antislip en is helder. Nadat je schoenen dus zijn opgepikt, is het natuurlijk minder effectief.

ArH
2015-01-06 15:26:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een paar crocs en de rubberen zolen zijn extreem glad op gladde oppervlakken, vooral stalen overbruggen. Op natte tegelvloeren heb ik nog meer problemen.

Maar op een dag liep ik per ongeluk op een weg (in onderhoud) met gesmolten asfalt en die plakte heel goed aan mijn zolen. Ik had uiteindelijk een goede grip op mijn schoenen. Als je wat gesmolten asfalt zou kunnen bemachtigen, zou het misschien de truc voor je kunnen zijn. Als alternatief zou je wat cement kunnen proberen (weet dit niet, raad het maar)

None
2015-01-06 19:07:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Knip een strook schuurpapier af en lijm deze op de zool. Probeer verschillende plaatsingen voor een optimaal resultaat.

S.Krishna
2015-01-09 14:56:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer met een vork lijnen aan de onderkant van je schoenen te tekenen. Dat zou je een redelijk goede grip moeten geven en het minder glad maken

Noises
2015-02-10 17:08:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Afhankelijk van je schoenen kunnen ze vaak worden getransformeerd met leren patches of geheel nieuwe supergripzolen die speciaal zijn ontworpen voor de toepassing die je in gedachten hebt.

Je plaatselijke, door een familie gerunde, schoonmaak-, sleutelknip-, schoenenreparatiewerkplaats zou iets moeten kunnen aanbevelen en je daarbij kunnen helpen.

Lokale ondersteuning.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...