Vraag:
Hoe verwijder je bloedvlekken van sneakers?
Dio
2015-07-14 11:18:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb niets geprobeerd, omdat ik de "vervaagde vlek" -ervaring heb gehad waarbij de reiniger een beetje van de vlek verwijdert, maar de rest onmogelijk maakt om eraf te komen. Zijn er producten of trucs die bloedvlekken uit schoenen kunnen verwijderen? Ik hoop vlekverwijderaars te vermijden die de schoenen niet verkleuren.

Houd er rekening mee dat er geen algemene vlekverwijderaar bestaat, omdat de verschillende (chemische) oorsprong van vlekken verschillende bases hebben en als zodanig niet algemeen kan worden genezen. In dat opzicht is deze vraag te ruim, dus stem je vraag af op de bloedvlek op de sportschoenen, en vraag of zoek naar andere specifieke reinigingsmethoden als het probleem zich voordoet.
Voor enig perspectief op dit probleem: https://www.goodreads.com/quotes/80017-now-they-show-you-how-detergents-take-out-bloodstains-a en https://youtu.be/MY -VPcEZFEk? T = 59
Vijf antwoorden:
Doug Watkins
2015-07-14 19:20:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met betrekking tot het verwijderen van bloed: ik heb veel geluk gehad met waterstofperoxide. Dit moet misschien worden gedaan terwijl het bloed vers is, ik heb het alleen met vers bloed gedaan. Giet gewoon een flinke hoeveelheid op het bloed, laat het borrelen, dep de vloeistof op en herhaal indien nodig.

Waarschuwing: ik kan me niet herinneren of ik dit met gekleurde stoffen heb gedaan, dus er is een mogelijkheid om de kleur uit te bleken door dit te doen. Ik zou eerst testen op een onopvallend gebied.

U meneer, klinkt als een bijlmoordenaar
Ik heb waterstofperoxide gebruikt om bloed uit gekleurde stoffen te verwijderen zonder een dag of twee later te vervagen. Om het te doen zonder te bleken, direct aan het bloed toevoegen en na ongeveer 30 seconden met water spoelen. Je zult het waarschijnlijk moeten herhalen, maar ik heb het verschillende keren gedaan zonder te vervagen. Er zijn misschien betere manieren, en ik vermoed dat het water het proces eigenlijk vertraagt ​​(minder bellen bij aanvullende behandelingen, hoewel dat misschien gewoon van minder bloed komt), maar het heeft voor mij gewerkt.
Ja. Dit werkte met een handdoek die werd gebruikt voor een bloedneus. Ook al was de bloedvlek droog, onverdund 10% waterstofperoxide verwijderde deze zonder de gekleurde handdoek aan te tasten. Magie! Het enige wat ik deed was wat rechtstreeks op de vlek uit de fles gieten en het laten werken.
michaelpri
2015-07-14 21:12:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Begin meteen nadat u bloed op uw schoenen heeft gekregen, onmiddellijk om de vlekken te verwijderen. Welke methode u ook probeert, dat zal de kans dat deze effectief werkt aanzienlijk verbeteren, vooral met de methode die ik doorgaans gebruik en hier zal vermelden. Om dit te doen, laat u uw schoenen 1-2 uur in koud zout water weken. De tijd kan variëren, maar meestal zal het ergens in dat tijdsbestek zijn. Nadat de vlek is doorweekt, kunt u de vlek een beetje schrobben met wat zeep of wasmiddel. Als je het niet kunt krijgen door te schrobben, kun je het ook in de wasmachine en vervolgens in de droger gooien.

Maar wat zou dat doen met de kleuren van de sneakers?
@Shokhet Ik heb gemerkt dat deze methode sneakers of andere soorten kleding niet verkleurt. Het is veel veiliger dan de meeste chemische producten.
Ik geloof je op je woord :-) ... Ik heb dit zelf nooit geprobeerd
Bamboo
2015-07-15 02:11:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Geen enkele hack geeft hierop antwoord, maar er is maar één ding dat goed zou kunnen werken: Vanish, het poedervul in een bakje dat je in de juiste verhouding met water mengt. Laat de sneakers in de oplossing vallen en laat ze zes uur weken, en haal ze dan door de wasmachine. Alleen geschikt als je sportschoenen een dergelijk proces kunnen doorstaan ​​... maar dit lijkt de meest resistente vlekken te verwijderen, behalve roest. Je kunt dit alleen doen als de sneakers niet van leer zijn en de veteroogjes niet van metaal zijn gemaakt.

Anders doet Vanish Gold het misschien - nooit persoonlijk geprobeerd - dat is een vloeistof en je brengt het direct op de vlek aan, wrijft het een tijdje in met de dop en dan doorwast.

waar ik woon, is Vanish toiletreiniger. Wat is de chemische stof in de Vanish waar je woont (en / of waar woon je?)
Oh jee! Bedoel zeker niet toiletreiniger - ik ben in het VK. Het heet Vanish Oxi Action-stofvlekverwijderaar (het poeder in de container), op de markt gebracht door Reckitt Benckiser - ze hebben een website www.vanish.co.uk, denk niet dat het als een link onder een opmerking zal worden weergegeven
Dit klinkt vergelijkbaar met wat hier in de VS over het algemeen wordt verkocht als "kleurveilig bleekmiddel" onder verschillende merknamen, waaronder Chlorox2 en OxiClean. Ik vergeet de eigenlijke chemische stof en ben mobiel, dus het is moeilijk voor mij om het op te zoeken.
@briantist Na beide te hebben bekeken, lijkt OxiClean hetzelfde te zijn als Vanish Oxi Action in het VK.
aparente001
2015-07-15 23:22:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik wijnsteenroom (uit het kruidenpad) voor bloed. Zorg ervoor dat je de vlek niet eerst met warm of warm water wast.

Maak de vlek nat met koud water, besprenkel met wat tandsteen, wrijf het in en laat het minimaal 10 minuten staan. Daarna, zonder te spoelen, schrobben met een oude tandenborstel. Ga dan door met schrobben terwijl je afspoelt onder een stroom koud water.

Ik weet niet zeker of dit volgende idee zal helpen, maar als tweede stap zou je het volgende kunnen proberen, dat populair is in Mexico voor het algemeen vlekverwijdering op witte stof: pers ter plaatse wat vers citroen- of limoensap uit en leg het artikel een paar uur in de zon. Was en spoel vervolgens goed af.

Als laatste stap bevat het schoenenpoetspad in een winkel wat wit vloeibaar spul dat is ontworpen om op witte leren schoenen te dragen, en je zou een beetje daarvan kunnen proberen om het egaliseren de kleur.

Het is vermeldenswaard dat room van wijnsteen en citroen- of limoensap allemaal zuren zijn, dus het is waarschijnlijk dat ze op dezelfde manier op elkaar en op andere zwakke zuren werken.
Ik weet niet waarom, maar wijnsteen heeft voor mij beter gewerkt dan al het andere dat ik heb geprobeerd.
Ik bedoelde alleen dat het chemisch op dezelfde manier zou kunnen werken. Ik probeer het niet te weerleggen. Het feit dat het een poeder is, kan daarbij helpen, omdat het langer in contact kan blijven met de vlek.
@briantist, misschien wel, misschien is er ook een schurend effect.
Thyrza
2017-02-26 06:10:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toen ik een professionele kostuumbouwer was, waren er talloze keren dat mijn vinger werd gestoken, wat resulteerde in bloeddruppels op het kostuum.

In verschillende Canadese kostuumwinkels waar ik heb gewerkt, was de gebruikelijke oplossing om een ​​klein propje katoenen draad in je mond te stoppen totdat het nat is en vervolgens de bloedvlek ermee te deppen totdat het bloed is verdwenen. Dit moet worden gedaan onmiddellijk voordat het bloed een te grote kans heeft om te drogen en te "stollen".

Er wordt gezegd dat er een enzym in uw speeksel zit dat zal reageren met uw bloed om het te verwijderen ( kan uw speeksel echter niet gebruiken met het bloed van iemand anders).

Ik heb het jaren later online opgezocht en vond geen enkele wetenschappelijke bevestiging van het concept. Het theater is een omgeving die zeer doordrenkt is van traditie en bijgeloof, dus er kan enige waarheid in het idee zitten of het kan een mythe zijn die wordt bedacht om stitchers te ontmoedigen veel tijd te verspillen met het opstaan ​​om kostuums meerdere keren met meerdere producten te wassen een dag.

Ik heb echter ook uit persoonlijke ervaring gemerkt dat deze methode beter werkt dan het gebruik van water. Misschien werkt het goed omdat u het probleem veel sneller aanpakt dan wanneer u opstond en naar een gootsteen liep?Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...