Vraag:
Hoe kan ik mijn voeten opwarmen terwijl ik aan mijn bureau zit?
I Like to Code
2017-04-21 14:00:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Soms, als het koud weer is, voelen mijn voeten koud en oncomfortabel aan terwijl ik aan mijn bureau zit. Hoe kan ik mijn voeten opwarmen terwijl ik aan mijn bureau zit?

Acht antwoorden:
Stephie
2017-04-21 14:36:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koude voeten zijn meestal een teken van verminderde bloedsomloop, dus wat je ook doet, moet erop gericht zijn de bloedstroom te vergroten en waarschijnlijk wat warmte te genereren door spierbewegingen.

  • De meest onopvallende (maar met beperkingen) methode is om je tenen te wriemelen en te buigen. Maak "grijpende" bewegingen of strek en til de hele voet op.

  • Als je strakke schoenen draagt ​​of de neiging hebt om een ​​beetje aan de voeten te zweten, controleer dan of overschakelen op sandalen of in ieder geval even uit je schoenen glijden een optie is - als je zit veel, niemand zal je voeten opmerken. Open of geen schoenen laten zweet verdampen (bonus: geen stank) en storen de bloedsomloop niet. En friemelen (zie hierboven) is gemakkelijker. Zonder schoenen kunt u zelfs een tennisbal of ander klein voorwerp onder uw bureau plaatsen om met uw voeten vast te pakken en te manipuleren.

  • Als het verplaatsen van de voeten alleen niet voldoende is, probeer dan breng je hele lichaam in beweging. Sta op (bijvoorbeeld terwijl u aan de telefoon zit), rek uit, doe wat lichte oefeningen. Als je de hele dag aan je bureau zit vastgelijmd, profiteert je hele lichaam ervan, niet alleen je voeten. Overweeg om naar de keuken te lopen voor een kop koffie, een extra pauze in de badkamer, loop naar het bureau van een collega in plaats van ze te bellen. Nog steeds erg onopvallend. Ik heb in het verleden zelfs een trap beklommen of stevig door het kantoor gelopen - als het groot genoeg is, zal iedereen aannemen dat je onderweg bent van of naar ergens. En probeer tijdens je lunchpauze een wandeling buiten te plannen. De zuurstof zal ook je hersenen zuiveren ;-)

  • Over lunch gesproken: je zou kunnen proberen om warm en pittig voedsel te kiezen. Ze hebben de neiging om het hele lichaam "op te warmen". Maar de mate van effectiviteit verschilt sterk van persoon tot persoon.

  • Zorg ervoor dat je hele lichaam warm genoeg is, dus kleed je gepast. Het heeft geen zin om je voeten op te warmen als je hele lichaam huivert.

  • En tot slot, als je er echt last van hebt, overweeg dan om een ​​'verwarmende crème' te nemen: het soort vrij verkrijgbare medicijn voor pijnlijke spieren of reumatische aandoeningen dat capsicain of andere stoffen bevat die de bloedstroom lokaal verhogen. Vraag uw apotheker - u wilt geen pijnstiller (vaak verkocht voor hetzelfde gebruik). En als je het toch gebruikt, zorg er dan voor dat je je handen goed wast na het aanbrengen, je wilt het niet per ongeluk in je ogen, mond of andere slijmvliezen krijgen.

Lefty
2017-05-02 19:23:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben dit probleem vele jaren geleden tegengekomen toen ik op een bepaald kantoor werkte. Ik heb meerdere paar sokken enz. Geprobeerd - maar niets werkte. Ik neem aan dat er een soort koude bries op vloerniveau moet hebben geblazen, want de rest van het kantoor was prima in orde.

Uiteindelijk kocht ik mezelf een buisverwarmer:

tube heater

Ik heb hem op een extra stopcontact onder mijn bureau aangesloten en heb hem meestal aan laten staan. Als mijn voeten koud aanvoelden, trok ik mijn schoenen uit en zette ik mijn voeten op de verwarming - de temperatuur gaat nooit erg hoog, dus er is geen gevaar voor verbranding, maar wees voorzichtig de eerste keer dat je het doet.

De meeste belangrijker is dat de verwarming de temperatuur onder het bureau drastisch veranderde - ik neem aan omdat het een redelijk "afgesloten" omgeving was. Het betekende dat ik er meestal helemaal niet op hoefde te staan.

Ze zijn goedkoop in aanschaf en verbruiken heel weinig stroom. Afhankelijk van je werkgever kun je ze er misschien een voor je laten kopen - maar ik redeneerde dat er een goede kans was dat ik, als ik het vroeg, zou horen dat het niet was toegestaan. Dus ik deed het gewoon zelf en omzeilde de administratieve rompslomp.

Jamin Grey
2017-05-12 01:33:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neem een ​​dikke 'werpdeken', vouw de onderkant 10 "-14" om en naai de zijkanten aan elkaar om een ​​zak voor je voeten te vormen. Er ligt er nu een onder mijn bureau en het werkt prima.

aparente001
2017-05-08 06:20:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vind het handig om mijn sokken midden op de dag te verwisselen. Ook verwarm ik een kersenpitverwarmingskussen in een magnetron en doe het op of onder mijn voeten (natuurlijk uit de schoenen geglipt). U kunt ook een warmwaterkruik gebruiken. (Droog de buitenkant goed af voor gebruik.)

Experimenteer met je schoenen - je wilt iets ademends om overmatig zweten te voorkomen. Als je kantoor echter tochtig is, wil je ook geen super poreuze mesh sneakers.

Als dat allemaal niet werkt, zijn er schoenverwarmende inlegzolen die je kunt kopen. Je sluit ze aan om ze om de paar uur op te warmen. Als je deze koopt en niet zeker bent van de breedte, ga dan voor de smalste optie.

PJNoes
2017-05-13 03:31:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De beste methode die ik heb gevonden, is ook de goedkoopste en gemakkelijkste. Maak voor jezelf - of koop - een tarwezak. Een tarwezak is een eenvoudige katoenen zak gevuld met volkoren tarwekorrels. U kunt een van de verschillende granen gebruiken, maar ik ben het meest bekend met tarwe. Neem je tarwezak en zet hem een ​​paar minuten in de magnetron om de tarwekorrels erin op te warmen. De zak komt heerlijk warm uit de magnetron en blijft zo 20-30 minuten zitten. Ik heb ze op kantoor op mijn voeten gelegd of een paar minuten voordat ik in een koud winterbed stapte in mijn bed. De tarwekorrels worden warm doordat de magnetron het kleine beetje vocht erin opwarmt.

Zoals ik al zei, kun je verschillende soorten vulling gebruiken als je wilt. Maïs, rijst, gerst, haver, bonen kunnen allemaal worden gebruikt zolang het rauwe, hele korrels zijn. Ik heb ook suggesties gezien om etherische oliën of aromatische bladeren in de zak te doen, maar ik geef zelf de voorkeur aan ongeparfumeerde.

Er zijn verschillende online tutorials over het maken van tarwezakken, dus doe een snelle Google-zoekopdracht en je zult veel bronnen vinden!

Marg Bell
2020-04-30 09:31:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb alles geprobeerd. Als de beton / tegelvloer koud is, krijg ik koude voeten. Het heeft niets met circulatie te maken.

Ik heb verwarmde sokken gekocht. Het zijn redders van leven ! Ze hebben mijn leven veranderd. Ik laad de batterijen elke nacht op en ze zijn vanmorgen tot nacht opgeladen. Verbazingwekkende dingen!

piojo
2020-05-07 10:05:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn handen en voeten lijken koud te worden als mijn lichaam warmte wil behouden. Ondanks dat mijn lichaam niet kil aanvoelt, verdwijnt het probleem als ik een trui aantrek (langzaam) of een mok heet water of thee drink (sneller). Maar ik kan me niet voorstellen dat dat helpt als het probleem is dat de vloer koud is.

I Like to Code
2020-04-30 19:49:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik merkte dat mijn voeten warmer aanvoelen als ik een kleine elektrische kachel gebruik (die eruitziet als een ventilator, behalve dat hij hete lucht blaast), die ik op de grond plaats en op een lage stand naar mijn voeten richt.

Bovendien helpt het drinken van hete vloeistoffen in een thermosbeker me ook om me warmer te voelen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...