Vraag:
Stickers / emblemen verwijderen en herstellen
Mel. W
2015-03-30 14:47:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een verzameling kolenminigramstickers die van mijn vader waren. Ze zijn allemaal in goede staat en ik wil ze behouden en veilig houden. Ik nam ze mee naar een plaatselijke hobbywinkel om in een schaduwdoos te worden gestopt. De persoon die me hielp, vertelde me dat de stickers met dubbelzijdig plakband op het achterbord zouden worden bevestigd. Toen ik echter het eindproduct oppakte, pelde de medewerker die het project daadwerkelijk deed de achterkant van de stickers en plakte ze rechtstreeks op het montageoppervlak en deed daarbij verschrikkelijk werk! Ik ben buiten mezelf. Het hele punt was om ze in hun oorspronkelijke staat te redden. Is er een veilige manier om ze te verwijderen en in hun oorspronkelijke staat te herstellen?

Voordat u iets anders doet, moet u "archiefherstel" in uw regio onderzoeken. Normaal gesproken hebben deze experts te maken met schilderijen, boeken en reproducties die vervaagd zijn; er zijn professionals die misschien enige ervaring hebben om te helpen bij dit specifieke soort herstel. Succes. Rechtbanken hebben mogelijk juridische middelen om de kosten van de oorspronkelijke winkelketen te verhalen.
Ik zou de persoon die tegen je loog, de stickers laten vervangen of de hobbywinkel aanklagen. Die stickers waren van je vader, anderen zien er misschien hetzelfde uit, maar zullen nooit die van je vader zijn. Dat soort onverantwoordelijke mensen irriteren me letterlijk oneindig. ..
Vier antwoorden:
Terry
2015-03-30 19:52:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Door de stoom uit een waterkoker te gebruiken, worden de stickers voldoende losgemaakt zodat je ze langzaam en voorzichtig kunt verwijderen. Zodra je ze eraf haalt, zou ik proberen ze recht te houden, zodat ze niet allemaal gekreukt en gedraaid drogen. / p>

Wees heel voorzichtig. Als je ze te lang stoomt, kan de afwerking ervan verpesten.

Mooseman
2015-03-30 18:32:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Helaas nee.

Stickers - vooral oude stickers - plakken maar één keer. Dit komt doordat ze ofwel 1) niet plakkerig genoeg zijn, of 2) vezels van de huidige rug trekken waardoor het oppervlak niet meer plakkerig wordt. Zelfs als je de stickers zou kunnen loslaten, zouden ze onherstelbaar zijn gekruld.

Stefan Williams
2015-04-11 16:59:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gereedschap: Koop een heteluchtpistool (sommige auto-onderdelenwinkels verhuren er een) Een scheermesje met een rechte rand Antikleefpapier (zoals de originele achterkant van de sticker, zullen ambachtswinkels hebben)

Actie: Zet het heteluchtpistool op de laagste stand en houd minstens 15 cm van de sticker verwijderd. Beweeg het heteluchtpistool heen en weer totdat je voelt dat de sticker erg warm is. Gebruik het scheermes om het mes voorzichtig te verschuiven onder de randen van de sticker en til ze van de basis. Herhaal dit totdat je je duim en wijsvingers stevig op de randen kunt krijgen. Gebruik je heteluchtpistool met één hand en begin langzaam de sticker op te tillen met de andere. Houd het warmtepistool bij een veilige afstand van uw hand en blijf van links naar rechts zwaaien. Zodra de sticker is verwijderd, plaatst u deze op antiaanbakpapier.

Veel succes !!!

Coder-guy
2015-03-31 01:24:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou wat tijd kunnen besteden aan het afsnijden van de randen met een x-acto-mes. Dit zou tijdrovend zijn en het zou ze niet in hun oorspronkelijke staat herstellen , maar het zou ze in ieder geval in staat stellen om ergens anders te worden geplaatst met dubbelzijdig plakband of wat dan ook.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...