Vraag:
Boodschappen kosten en verantwoordelijkheid delen
cjquinn
2016-09-29 15:01:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben net voor het eerst met een partner gaan samenwonen en we delen al onze boodschappen. Ik merk dat ik constant niet weet wat voor eten er in de kast staat (als ik in de winkel ben) en wie wat verschuldigd is, aangezien we de kosten van al het boodschappen doen opsplitsen.

Eventuele tips om grip te houden op die twee dingen? We schrijven momenteel onze naam op een bon en stoppen het in een pot, maar daarmee is het probleem "wat zit er in de kast" niet opgelost!

Ik bedoel alleen wanneer je alles deelt en ervoor zorgt dat niet één persoon alleen voor alles betaalt. En ook omdat andere mensen voedsel kopen dat je zult gebruiken, is het op elk moment moeilijk om te weten wat er in de kast ligt (zonder duidelijk te kijken!).
Waarom kun je niet in de kast kijken voordat je gaat winkelen? Zit er een slot op waar alleen je partner een sleutel voor heeft? Houd sowieso gewoon een lijst bij op een whiteboard naast de kast of vraag het aan je partner voordat je naar de winkel gaat of zoiets. Een eenvoudige oplossing voor een gebrek aan communicatie is om te beginnen met communiceren.
Ik woonde met 4 huisgenoten, en we kochten en bewaarden elk ons ​​eten apart. Geen geschillen op die manier! Als je een item wilt delen, kun je er allebei voor betalen en het vervolgens in 2 containers splitsen, waarbij je elk de helft neemt en alleen je helft gebruikt. Ik heb dit niet als een "antwoord" opgenomen omdat je duidelijk vroeg naar delen, niet over scheiden.
@CaptainObvious meestal ga ik naar de winkel op de terugweg van mijn werk, dus de "kijk in kast" -oplossing werkt niet :) Mijn doel is momenteel om mijn partner te bellen als ik in de winkel ben, maar als ze zijn niet thuis dat ook op zijn gezicht valt!
Vier antwoorden:
Shivek Khurana
2016-09-30 13:08:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het bijhouden van de inventaris is een zware klus. Een manier om niet te veel voorraad te hebben, is door de kasten te controleren voordat u boodschappen gaat doen.

Uitgaven opsplitsen is eenvoudig. Ik en mijn team op kantoor gebruiken een geweldige app genaamd Splitwise. De app laat zien hoeveel je hebt uitgegeven en hoeveel andere leden je verschuldigd zijn.

(Opmerking: ik ben op geen enkele manier gerelateerd aan Splitwise, behalve dat ik een gebruiker ben.)

Leuk dat ik Splitwise zeker eens ga bekijken, om welke reden dan ook apps die niet in me opkwamen voor dit probleem!
Zeiss Ikon
2016-09-29 17:12:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eenvoudige manier om met de kastinventaris om te gaan: als u iets gebruikt en er is niet genoeg om mee te gaan tot de shoppingtrip na volgende , schrijf het dan op een lijst (bewaard op een aangewezen locatie - - een magnetische pad op de koelkast werkt goed, als er een pen aan zit). Neem de lijst bij elke winkeltrip.

Uw methode om kosten te verdelen is redelijk goed; een andere is om een ​​'kruidenierspot' met geld erin te hebben en altijd evenveel bedragen in te voeren (bijvoorbeeld, beide laten een rekening van $ 20 vallen - helpt tegelijkertijd om geschillen te voorkomen over wie wel of niet heeft betaald), neem dan de inhoud mee om mee te winkelen. Dit laatste zou ook gedaan kunnen worden met een prepaid debetkaart, maar dat heeft wel wat bijkomende kosten en "wie heeft de kaart" problemen ...

Zo houdt u bij wat er ontbreekt in plaats van de volledige inventaris van uw kast?
Ja, in wezen. Je houdt bij wat je denkt dat je binnenkort moet kopen, waaronder dingen die je helemaal niet hebt, maar wel wilt ('Ik heb zin in kaaswolken, maar die kopen we nooit omdat we gewoonlijk geen van beiden eten hen '), evenals dingen die je hebt maar weinig voorraad hebt. Het algemene idee is dat wat je in de kasten bewaart over het algemeen dingen zijn die je routinematig gebruikt; daarom moet u meer kopen als de voorraad opraakt.
Tetsujin
2016-09-29 19:48:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iets wat ik al 30 jaar doe ...

  • Plan je menu's wekelijks, zodat je vrijwel weet wat je elke dag gaat eten, daarom is & componenten. Plan om dingen te eten met de kortste houdbaarheidsdatums vroeg & de langste datums later in de week.

  • Controleer wat je in opslag hebt - kast / koelkast / vriezer & lijst wat missend; we gebruiken AnyList voor de iPhone & Mac, deelbare lijsten zodat beiden op elk moment kunnen zien wat er op staat. Er zijn veel alternatieven.

  • Koop voor de hele week, één dag per week - zeg zaterdagochtend - & verdeelde de rekening. De meeste supermarkten kunnen het totaal over twee kaarten verdelen.

Als u van tevoren plant, zodat u halverwege de week niet zonder spullen komt te zitten, dan heeft u er geen nodig een soort 'cookie-jar'-systeem.

Ik heb er nooit vanuit een menu-oogpunt over nagedacht, dat zou ook de verspilling verminderen, bedankt!
Folke
2016-10-06 11:31:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor het opsplitsen van de kosten denk ik dat de gemakkelijkste manier is om een ​​gemeenschappelijke rekening te hebben waaraan jullie allebei een kaart hebben gekoppeld.

Dan storten jullie beiden gewoon elke maand x bedrag aan dollars over naar die rekening dat zou naar eten moeten gaan.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...