Vraag:
Hoe kom je van geur uit keukenafval af?
kenorb
2015-01-23 20:57:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De prullenbak is een handig apparaat dat helpt om dingen in de keuken schoon en netjes te houden. Het kan echter een probleem worden wanneer het begint te stinken als gevolg van bedorven voedsel of andere bacteriën die na verloop van tijd toenemen en onaangename geuren veroorzaken.

Is er een gemakkelijke manier om de geur van afvalverwijdering uit het afval te verwijderen de keuken?

Waarschijnlijk hetzelfde als uit de koelkast, [aangesloten] (http://lifehacks.stackexchange.com/q/2294/89) of [niet] (http://lifehacks.stackexchange.com/q/1789/89) .
koop een kleinere bak, maak deze vaker leeg ...
Composteer alles wat je kunt in plaats van het in de prullenbak te gooien.
Acht antwoorden:
Jon
2015-01-24 01:45:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens dit artikel met de titel "hoe u zich kunt ontdoen van vuilnisgeur" ​​ is het geen gemakkelijke taak.

Aanbevolen om de geur te verwijderen die wordt vermeld in volgorde van effectiviteit

 • De vuilnisbak opruimen met water en zeep, buiten een slang gebruiken, de kan achterlaten in de zon om te drogen. Zonneschijn doodt de micro-organismen die die vieze geur veroorzaken.

 • Gebruik houtskool Het artikel suggereert dat sommige stukjes houtskool in een klein gebied de geur zullen absorberen.

 • Zuiveringszout absorbeert ook goed de geur in een klein gebied.

Het artikel geeft enkele suggesties voor het maskeren van de geur bij de bron, wat antwoorden kan zijn op het OP-verzoek om iets snel en EZ.

Trash Can Smell Masking

Als je ze niet kunt verslaan, verberg ze dan ; dat is het hele idee achter parfums en sommige van dergelijke producten, nietwaar? De onderstaande methoden maskeren in feite de geur met een andere, krachtigere geur in plaats van de geur te verwijderen, dus u moet er zeker van zijn dat u tevreden zult zijn met het resultaat.

 • Vanille-essentie: giet enkele druppels vanille-essence op een paar watten. Gooi de watten in de kleine ruimtes die het dichtst bij je prullenbak liggen. Laat ze een aantal dagen staan ​​en je zult merken dat het gebied lekker ruikt, of in ieder geval lekkerder ruikt.

 • Citroen- of limoenschillen: doe wat citroen- of limoenschillen in een onbedekte container en laat ze een paar dagen in de afgesloten ruimte. De citrusgeur vervangt op natuurlijke wijze de slechte prullenbakgeur.

 • Munt extract: als je niet de voorkeur geeft aan de geur van citrus of vanille, kun je misschien in plaats daarvan munt extract gebruiken. Giet enkele druppels munt extract op een paar watten. Gooi de watten in de kleine ruimte en laat ze een paar dagen staan.

 • Koffie: Gemalen koffie heeft een lekker, knapperig natuurlijk aroma. Doe gewoon een kopje gemalen koffie in een platte, onbedekte container. Plaats de container in de besloten ruimte voor meerdere dagen. Als de stank buitengewoon vreselijk is, doe dan meer gemalen koffie. Het gebied ruikt vele dagen naar verse koffie.

 • Thee: als je niet van koffie houdt, kun je in plaats daarvan theezakjes gebruiken. Plaats gewoon 2-3 theezakjes in de besloten ruimte. De theeblaadjes in de zakjes absorberen niet alleen de prullenbakgeur, maar geven ook het natuurlijke aroma van thee vrij.

 • Sinaasappelschillen: pak een sinaasappel en prik erin met een scherpe voorwerp als een naald of vork om kleine gaatjes te vormen. Plaats elk van de kruidnagels in deze kleine gaatjes totdat de meeste oranje oppervlakken bedekt zijn. Het kan op een egel lijken met de kruidnagels die uit de oranje vrucht steken. Laat het een paar dagen in de afgesloten ruimte staan. Het gebied zal lekker ruiken met de genoemde combinaties.

 • Pandanblad: het is gemakkelijk om pandanblad te krijgen in tropische landen, omdat het veel wordt gebruikt in de Zuidoost-Aziatische keuken om aroma toe te voegen aan gerechten. Het aangename aroma werkt ook als natuurlijke luchtverfrisser. Neem gewoon een paar reepjes pandanblaadjes en knoop ze vast. Plaats de bladeren in de afgesloten ruimte en laat ze staan ​​tot de bladeren zijn verdord of opgedroogd. Vervang de bladeren regelmatig totdat de vuilnislucht verdwijnt.

TYPO: Probeer in plaats van soep en water zeep met water.
Nofel
2015-01-24 02:39:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Misschien wil je een stuk brood proberen, gedrenkt in azijn. Laat het een nacht in de lege prullenbak blijven en gooi het de volgende dag weg. Het geweekte brood in azijn zal alle geur opzuigen.

Brett Grubb
2015-01-31 07:00:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kattenbakvulling is absorberend, bevat bacteriën en geurremmers. Strooi een handvol in de lege voering en nog een paar als de bak vol raakt. Sommige merken zullen effectiever zijn dan andere.

RedSonja
2015-02-02 21:13:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De geur wordt voornamelijk veroorzaakt door bacteriën en ze hebben vocht nodig om te leven. Dus;

 1. Giet af voordat u het afval weggooit (in een zeef, of boor gaten in een plastic bak). Net totdat er geen water meer uit druipt.

 2. Wikkel natte spullen in een krant.

 3. Doe krantenpapier of oude eierdozen in de bodem van de bak. Dit voorkomt ook dat het in de winter op de bodem vastvriest, als je prullenbak buiten staat.

 4. Zet in de zomer je ingepakte afval in een plastic zak in de vriezer, doe het gewoon in de bin op de ophaaldag.

Ross Wilkins
2015-02-02 08:36:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik koop actieve kool (ook wel actieve kool genoemd) bij de chemische groothandel Sigma Aldritch. Om bestellingen te plaatsen bij leveranciers van chemicaliën / laboratoria, moet je meestal een account bij hen registreren als onderzoeker, maar als je eenmaal binnen bent, is het net als elke andere winkelpui. Strooi wat koolstofkorrels in elke bak in je huis en de enige vuilnisgeur zal vandaag zijn. Het spul gaat maanden mee voor die doeleinden en werkt beter dan de meeste andere natuurlijke oplossingen die ik heb geprobeerd.

IQAndreas
2016-05-23 23:58:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn twee redenen waarom uw keukenafvalbakken zouden kunnen ruiken:

Het meest voor de hand liggende is (1) de geur van het afval . De meeste afvalbakken in de keuken zijn erg groot; Ik merk dat als ik alleen woon, het me een week kost om het vol te krijgen. Tegen het einde van de week begonnen de items die ik in het begin van de week in de prullenbak gooide een geur te ontwikkelen.

Verwissel je grote keukenemmer voor een kleinere die je kunt plaatsen "normaal 'boodschappentassen in, wat betekent dat u de vuilniszak sneller vult en het afval natuurlijk vaker naar de afvalcontainer of de grote' buitencontainer 'brengt.

Als u iets heeft dat snel ruikt of zal een geur ontwikkelen (vis, vlees, oud voedsel dat te lang in de koelkast heeft gestaan), verwijder de prullenbak onmiddellijk nadat u het item hebt weggegooid.


De tweede, veel meer over het hoofd geziene bron van afvalgeur in de keuken is (2) de geur van de vuilnisbak zelf . Schrob de vuilnisbak zo nu en dan grondig met afwasmiddel en water, en maak het vloeroppervlak en de muren rond de vuilnisbak regelmatig schoon. Vaak blijven kleine stukjes voedsel of vloeistoffen die u niet eens opmerkt aan die gebieden vastzitten en vormen ze een geur.

Verschillende antwoorden hebben al geweldige suggesties gegeven om de geur van de prullenbak te verminderen zelf, inclusief kattenbakvulling, en het vermijden van vloeistoffen die in de prullenbak kunnen lekken.

فربد ضروري
2016-10-17 18:02:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

als Perziër zou ik je aanraden om een ​​paar lagen krantenpapier op de bodem van je bak te gebruiken en een beetje rozenwater. de hoeveelheid hangt van jou af. het werkt zo goed. we gebruiken het in ons huis.

rozenwater zelf ruikt zo lekker.

ott--
2016-06-25 22:02:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De gemakkelijkste manier om de geur te voorkomen, is door deze naar de vuilnisbakken buiten het huis te brengen. Ik heb 2 vuilnisbakken binnen, een voor papier, een voor metaal / plastic, geen enkele bevat iets organisch:

Paper Metal/Plastic

De rest wordt in een kleine plastic zak gedaan en kort na het eten naar buiten gedragen. Als het laat is of als ik te lui ben om nog naar beneden te lopen, sluit ik de zak tot de volgende dag met een clip:

organic stuffDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...