Vraag:
Hoe cranberrysaus netjes serveren?
Mooseman
2014-12-23 04:01:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kerstmis komt eraan en ik help meestal door de cranberrysaus te openen:

Tin of sauce

Ik open het blik meestal aan één kant - de bodem, die niet verhoogd is - met een blikopener. Als ik het blik omdraai, schuift het er niet uit vanwege het gecreëerde vacuüm.

Ik heb geprobeerd om met een mes langs de rand te gaan, vanaf de open kant, maar toen sneed ik in de cilinder van cranberrysaus, die niet puur is. Ik heb ook overwogen om ook de bovenkant te openen, maar vanwege de bolle lip is er geen veilige manier om dat te doen met een blikopener.

Wat is een betere manier om het vacuüm te doorbreken?

Onvermijdelijke Simpsons-referentie: https: //www.youtube.com/watch? V = YoptLoEj_tk
Vier antwoorden:
J. Musser
2014-12-23 04:34:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is een product dat voor dit doel is ontworpen, maar ik denk dat voor veel mensen ongebruikelijk genoeg is dat ik het als antwoord kan toevoegen:

Het heet een Church-Key blikje opener, en het ziet er zo uit:

enter image description here

Het wordt meestal gebruikt voor het aftappen van vloeistoffen uit een blik, maar ik gebruik het ook op cranberry-jelly-potten, om wat lucht. Het zal het oppervlak van de gelei breken, tenzij je voorzichtig bent, meestal na wat oefening.

Je haakt het puntige uiteinde aan de rand van het blikje en trekt je omhoog, wrikend tegen de lip van het blikje tot het punt gaat door het blikje, waardoor het vacuüm wordt verlicht.

Een andere methode die je kunt proberen, is met een potlood langs de binnenkant van het blikje de lucht binnen te laten, zonder het andere uiteinde te doorboren. Gewoonlijk kan een beetje schudden (lichtjes) het uit het blik halen in één ongeschonden stuk.

Adam Zuckerman
2014-12-23 04:59:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik een rietje of een koffieroerder om de verzegeling te verbreken.

enter image description here

Steek het rietje of de roerder langs de zijkant van het blik tot het bereikt de bodem. Het rietje of de roerder net genoeg terugtrekken zodat de bodem van het blik geen afdichting vormt. Je cranberrysaus zou er zo uit moeten glijden.

Tim
2014-12-23 04:10:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Doe precies wat je hebt gedaan (knip langs de onderkant), maar maak dan een gat in de bovenkant ervan - een schroevendraaier of iets dergelijks zou voldoende moeten zijn om het vacuüm te breken.

enter image description here

Ik wil echt geen schroevendraaier in een metalen blikje prikken ...
Dat is eerlijk genoeg. Ik weet het toen niet, vrees ik.
U kunt in plaats daarvan de scherpe onderkant van een flesopener gebruiken.
Lowell Gruman Jr.
2015-01-09 02:22:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als het nog niet in het blik is gepureerd:

  • snijd de gevormde veenbessen netjes in plakjes

  • pureer het omhoog om het eruit te laten zien alsof het niet uit het blik komt

Hallo! Welkom bij Life Hacks Stack Exchange en bedankt voor je bijdrage :) Dit bericht lijkt een mogelijk nuttige opmerking, maar niet echt een antwoord :( Als je dit bericht zo zou kunnen rangschikken dat het de vraag beter beantwoordt, zou dat geweldig zijn! kan geen betere manier vinden om dit bericht op te lossen, dan wordt het zeer op prijs gesteld om een ​​ander bericht te beantwoorden of te vragen :) Als je hulp nodig hebt, ga naar Meta of Chat en ik of iemand anders zou je graag helpen :) I ik hoop je in de toekomst te zien bij Life Hacks Stack Exchange;)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...