Vraag:
Hoe kan ik om de hoge drempels heen werken om een ​​robotstofzuiger te krijgen om toegang te krijgen tot meer kamers?
ketil
2017-12-14 04:23:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ons huis heeft deurdrempels die 3-4 cm hoog zijn. Ik bekijk de Xiaomi-robotstofzuiger en na veel zoeken blijkt dat hij alleen drempels van ongeveer 2 cm hoog aankan.

Ik wil niet veel deuren hoeven te vervangen, dus ik ' Ik hoop dat er een andere slimme manier is om dit op te lossen, zodat de robot kan klimmen en deze drempels kan passeren.

Ideeën?

Dit is niet bedoeld als beledigend: nadat de robot één "kamer" heeft gestofzuigd (zoals gedefinieerd door de hoge drempels), kun je de robot oppakken en in de volgende kamer plaatsen om verder te gaan. Dat maakt het stofzuigen minder automatisch, maar het is nog steeds beter dan alles handmatig doen. (Dit is eerder een opmerking dan een antwoord, omdat ik de vraag die je stelde niet heb opgelost, namelijk hoe je de robot over hoge drempels laat klimmen.)
Het wegnemen van die drempels heeft voordelen: de kamers worden toegankelijker voor rolstoelen en karren (en robotstofzuigers) en er is geen kans meer om met je tenen op de drempel te stoten en te struikelen.
@BrettFromLA Dat is niet echt een geweldige optie. Mijn robo-vac heeft een timer en ik vind het leuk om hem aan de gang te hebben als ik over het algemeen op pad ga, dus het neemt echt weg van het nut als ik er elke keer aan moest zorgen als het met * elke * kamer werd gedaan.
@RobertCartaino Ik dacht dat dat het geval zou kunnen zijn ...
Twee antwoorden:
GC 13
2017-12-15 00:52:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Twee methoden:

  1. Door een hellingbaan te plaatsen ( die de hoogte van de drempel van de deuropening bereikt )
  2. Door een deurmat te plaatsen ( met een hoogte van 2 cm of minder die binnen het bereik van de Xiaomi-robotstofzuiger valt )

Methode 1 - Ramp

Veiligheidshelling van gerecycled rubber OF Modulaire drempelhelling van aluminium OF Ander materiaal

Recycled Rubber enter image description here

Methode 2 - Deurmat

Door een deurmat op de langere randen van de deurdrempel te plaatsen, voor de robotstofzuiger, zal een kleine stap beschikbaar zijn om te beklimmen. Theoretisch zou deze methode moeten werken voor Xiaomi-robotstofzuigers als de hoogte van de deurmat minder dan 2 cm is en de hoogte van de drempelwaarde van de deur minder dan 4 cm.

Doormat

Robert Cartaino
2017-12-15 07:15:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had hetzelfde probleem.

Een laagpolig kleed in badkamerstijl gaf veel lift en grip om de robo-vac te helpen oversteken een drempel naar een andere kamer. Ik probeerde projectboard (karton) en posterboard over de drempels, maar het zag er lelijk uit en gleed altijd rond als het vacuüm er tegenaan botste.

Het voordeel van een kleed is dat het niet duur is en bij uw kamer past, zodat het er niet armoedig uitziet totdat u het erna oprolt. Werpmatten hebben ook een rubberen achterkant, zodat de oprijplaat op zijn plaats blijft en niet altijd van u wegrent als de stofzuiger ertegenaan stoot.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...