Vraag:
Hoe krijg ik kreukels uit een jurk die ik niet kan strijken of wassen?
Mary ML
2015-03-23 05:06:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb onlangs een mooie, tweedehands galajurk gekocht in een kringloopwinkel. Helaas zitten er kleine rimpels in!

Hij is gemaakt van zijdezacht polyester en heeft kleine glitterstippen. Het heeft wat grotere, expres plooien, en ik wil niet dat die afgeplat worden.

De wasinstructies zijn:

  • Vlekschoonmaken alleen door een professionele stomerij
  • Niet schoonmaken hele kledingstuk
  • Breng geen warmte aan op kledingstuk

Dit is niet hetzelfde als Hoe kreuken te verwijderen uit mijn overhemden zonder te strijken?, omdat mijn kledingstuk niet kan worden geweekt en vervolgens in een wasdroger kan worden gestopt. Alleen delen van de jurk kunnen worden schoongemaakt zoals hierboven vermeld en er mag geen warmte op worden toegepast - met een strijkijzer of een wasdroger.

Zoals je al zei, staat er dat je het alleen door een professionele stomerij moet laten schoonmaken - ze zullen het ook voor je kunnen strijken, want ze hebben alles wat nodig is om het werk te doen - zonder warmte is er geen veel dat kan worden gedaan, behalve de gerimpelde delen weken en recht ophangen.
Twee antwoorden:
leigero
2015-03-23 18:48:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het stomen van rimpels werkt redelijk goed. Ik zou aanraden om het zo licht mogelijk te stomen om ervoor te zorgen dat je de jurk niet beschadigt. Bovendien bieden kleine handstomers je de mogelijkheid om rimpels uit te stomen waar je maar wilt zonder de hele jurk aan te tasten (inclusief de opzettelijke plooien die je noemde).

seadoggie01
2015-03-25 02:25:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neem het mee de volgende keer dat je een [warme] douche neemt. Hang het ergens op, bij voorkeur hoog. Zolang u er geen last van heeft, mag u de ventilator niet aanzetten om de stoom te laten opbouwen. Ik doe dit de hele tijd, omdat ik te lui ben om dingen te strijken, en het werkt niet goed bij grote rimpels, alleen kleine. Dit zou de opzettelijke rimpels moeten laten blijven en de kleintjes moeten verdwijnen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...