Vraag:
Als ik een waterpijp breek, is er dan een manier om de stroom te stoppen terwijl ik het water dichtdraai?
J. Musser
2014-12-11 04:18:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stel dat ik een PVC-buis met warm of koud water onder een gootsteen volledig breek.

Hoe kan ik de stroom snel stoppen / minimaliseren terwijl ik de waterstroom bij de pomp uitzet?

De laatste keer dat zoiets gebeurde, wikkelde ik het snel in een doek voordat ik naar de waterknop liep. Er kwam nog steeds veel water uit; geen succes.

Misschien kunnen de mensen van Home Improvement nog betere antwoorden geven.
Jouw schrijven "de laatste keer dat zoiets gebeurde" doet me denken dat je misschien een groter probleem hebt? :)
Schreeuw zo hard als je kunt om hulp :)
Zeven antwoorden:
RichardBernards
2014-12-12 19:07:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je staat onder de gootsteen, dus de volgende dingen moeten direct beschikbaar zijn:

  • emmer of grote container
  • handdoeken
  • stukjes plastic (oude wikkels, vuilniszak, etc.)

Laat ik eerst zeggen; doe dit zo snel mogelijk. Het hoeft geen solide oplossing te zijn, en je zult wat morsen. De belangrijkste reden om dit te doen is ervoor te zorgen dat er geen 10 cm water in de kamer zit voordat je de kans kreeg om het water uit te draaien:

  1. Zet de emmer (of een andere grote bak ) onder de kapotte buis.
  2. Neem het stuk plastic (bij voorkeur een vuilniszak) en houd het boven het gat in de buis.
  3. Gebruik de handdoeken om het plastic om te wikkelen rond de pijp (je kunt ze in een knoop knopen om alles op zijn plaats te houden).
  4. Als je touwtjes bij de hand hebt, bind er dan een strak om de pijp over de handdoek boven de pauze en een onder de pauze.
  5. Ren als een gek voor je hoofdafsluiter!
De waterbron komt uit de kelder, dus het water zou eigenlijk naar boven stromen.
Het maakt eigenlijk niet uit in welke richting het water stroomt, toch? Het gat zit in de buis, aan de uiteinden van de buis moet een afsluiting zitten zoals een kraan of de verdeler. Je zet de emmer onder de pijp want als je het gaatje dichtbindt, zal het water dat erdoor sijpelt de zwaartekracht gebruiken om de richting te bepalen;)
Dat werk denk ik als de pijp niet helemaal kapot is, maar zal het water niet langs de zijkanten van de pijp lopen? Hoe krijg ik het in de emmer?
Als dit gewoon een scheur in de pijp was (geen volledige breuk) die water naar een kraan voert, en geen afvoerpijp, dan zou ik de kraan ook wijd openzetten. Dit verlaagt de waterdruk bij de scheur en verlaagt het debiet.
Dave45
2015-03-09 02:52:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als de buis volledig gebroken is, krimp dan het uiteinde over de buis of buig de buis. Ik heb jaren geleden een schop door een ondergrondse waterleiding in de tuin gestoken en het schoot een fontein met water van 9 meter de lucht in ... dus belde ik het waterbedrijf - een kerel kwam naar voren en raakte de buis met een hamer totdat het stopte. Goede les

Werkt niet zo goed op pvc, maar wel goed op metalen
Nathilion
2015-04-19 22:46:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In plaats van het probleem op te lossen, waarom het dan niet voorkomen? Sluit de hoofdklep terwijl u aan zo'n kritieke leiding werkt. U wilt toch niet dat het water in contact komt met stopcontacten en dergelijke?

Niemand in uw huis mag het water missen gedurende die 15 minuten dat u aan de leidingen werkt. Als het om uitgebreid onderhoud gaat, kunnen jij en je gezin gemakkelijk een paar uur overleven met slechts een paar emmers en / of jerrycans water en een beetje planning.

Spehro Pefhany
2015-04-20 03:19:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zegt "pomp", dus ik ga ervan uit dat je een bron hebt met een dompelpomp (of een van de oude bovengrondse pompen, maar die zijn tegenwoordig zeldzaam), in plaats van stadswater. Als je stadswater hebt, zoek dan de hoofdafsluiter (meestal bij de watermeter in de kelder, denk ik).

Zoek de stroomonderbreker op uw stroompaneel die de pomp bedient en schakel deze uit voordat u op het water gaat werken. Idealiter zijn er markeringen op elk van de brekers die (cryptisch) beschrijven wat ze controleren. Nadat u klaar bent, laat u een helper hem aanzetten en bij de schakelaar blijven terwijl u op lekken inspecteert.

Als u het om de een of andere reden echt niet wilt uitschakelen terwijl u eraan werkt, zoek het dan in ieder geval op zodat u het kunt uitvoeren en het kunt uitschakelen voordat het dure overstromingsschade veroorzaakt.

Als je stadswater hebt, zoek dan de hoofdafsluiter (meestal bij de watermeter in de kelder, denk ik) en zet hem uit en weer aan zoals bij de stroomonderbreker.

Hier is een goede plek om te suggereren dat, voordat u erover nadenkt om aan uw leidingen te gaan werken, u eerst uitzoekt waar de afsluitkraan zich bevindt en ervoor zorgt dat deze niet verroest is.
Paul R
2016-04-09 19:46:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Installeer een elektrische waterklep op de waterleiding die uw huis binnenkomt met een afstandsschakelaar die zich in uw woonruimte bevond, bij voorkeur centraal. Als u een lijnbreuk krijgt, drukt u gewoon op de schakelaar en het water wordt afgesloten. Het voordeel hiervan is dat u watersensoren kunt installeren in een gebied van uw huis dat een lijnbreuk kan hebben en ernstige waterschade kan veroorzaken. Deze sensoren detecteren een lek en zorgen ervoor dat de elektrische waterklep wordt afgesloten. Dit is handig als u weg bent. Dit is een eenvoudige installatie en je kunt er met laagspanning mee werken. Nu is de beste waterklep om te gebruiken een elektrische vergrendelende waterklep, op die manier blijft de waterklep dicht als u uw elektriciteit verliest. Beter nog, gebruik een Hunter Sprinkler NODE100VALVE NODE Single Station Controller met DC Latching Solenoid en PGV-101G-klep die werken met een 9 volt batterij. Dit is een watersproeiklep, die eenvoudig kan worden aangepast om als waterleidingbreuk af te sluiten als er een breuk optreedt. Bekijken. veel succes

Agent_L
2015-04-18 21:44:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt de stroom niet stoppen. Elke seconde dat je aan de pijp speelt, is een seconde dat de hoofdklep nog open staat.

Ok, ik overdreef het, maar in dergelijke situaties is het ofwel duidelijk wat je kunt doen (bijv. De stroom omleiden naar de nabijgelegen badkuip) of er is geen andere manier dan naar de klep te rennen.

Origin
2014-12-11 04:22:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zet de stop in de gootsteen.

enter image description here

Hierdoor wordt de waterstroom volledig geblokkeerd. Als je geen stop hebt, gebruik dan je T-shirt of andere kleren die je aan hebt. Hoewel dit het water niet volledig zal stoppen, zal het de stroom ervan drastisch verminderen. Draai ook de kraan dicht.

Als je het hebt over de toevoerleiding naar de kraan, wikkel de leiding dan in met ducttape als je die hebt.

Dat zou misschien op een scheur werken.
Met "waterleiding" nam ik aan dat de auteur vroeg naar de inkomende leidingen die onder druk staan ​​en overal sproeien als ze kapot zijn. De stekker zou niet werken in die veel hectischer situatie.
@RobertCartaino Ik heb nog nooit gezien dat PVC werd gebruikt voor de inkomende waterleidingen. In welk land zou dat kunnen zijn? De druk is meestal 5 bar.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...