Vraag:
Hoe maak je een watertank schoon
Ejaz
2015-04-30 01:40:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb als zodanig een plastic wateropslagtank met een klein deksel (12 "/ 30 cm in diameter).

enter image description here

Het heeft na verloop van tijd een dunne gladde / glanzende laag aan de binnenkant van de muren ontwikkeld en het wateroppervlak heeft dezelfde textuur.
Deze tank heeft, voor zover ik me kan herinneren, geen afvoer bij de bodem.

Mijn vraag is:

  1. wat is die plakkerige film / materiaal?
  2. hoe krijg je die plakkerige film / materiaal van de muren en de basis?
  3. na (2), Hoe kan al het water volledig en gemakkelijk worden afgevoerd, zonder de tank te verplaatsen ?

Bedankt .

Een antwoord:
DrMoishe Pippik
2015-04-30 05:02:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

de vragen op volgorde beantwoorden:

  1. "gladde / glanzende laag" klinkt als een biofilm, en er kunnen ook lagen neerslag zijn (bijv. ijzer- of mangaanoxiden) ingebed. Sommige van de organismen kunnen onschadelijk zijn, maar sommige kunnen pathogeen zijn. Er is een US EPA-paper over de specifieke aangetroffen organismen.

  2. Op chloor gebaseerde ontsmettingsmiddelen (in feite hypochloriet bleekmiddel) en veel schrobben zouden de film moeten verwijderen.

  3. Een spons, misschien op een stokje, moet eventueel stilstaand water opzuigen na het afzuigen ervan. Natriumhypochloriet is echter veilig om in drinkwater in te nemen mits voldoende verdund , dwz 5 tot 10 milliliter 1% natriumhypochlorietoplossing in 20 liter water, dus er is geen probleem als er wat achterblijft na het schoonmaken ..

Dankje voor het antwoord. is er een manier waarop ik de biofilm kan verwijderen met slechts weinig schrobben, aangezien het deksel van de tank niet groot genoeg is om erin te komen en de tank groot genoeg is om niet gemakkelijk van binnenuit toegankelijk te zijn (stom ontwerp, als je vraag het aan mij)? Is er een verbinding die er gewoon vanaf komt als het in water wordt gedaan? Trouwens, ik ben nog niet in een ijzerhandel / thuisdepot geweest op zoek naar schoonmaakborstels voor grote tanks.
Het hangt ervan af hoe hecht de film is ... alleen bleekmiddel * kan * het verwijderen; geef het een uur of twee om te werken. Wat betreft de borstel, een spons op een stok zou het moeten doen.
@Ejaz We gebruiken een 14% -oplossing van natriumhypochloriet om dit soort * smurrie * uit bilges te verwijderen, of zelfs de meeste zeegroei op scheepsrompen. Deze concentratie is nog niet direct gevaarlijk maar verwijdert deze films zonder schrobben. Zorg ervoor dat u niets in uw ogen krijgt en reinig het met veel water als u het toch doet.
Zoals @Ejaz suggereert, wees voorzichtig met huid en * kleding * (niet alleen bleken, maar uiteindelijk gaten) en laat * niet * 14% natriumhypochloriet op glas zitten, aangezien de alkali het na een tijdje zal etsen. Het zou prima moeten zijn in een plastic mandfles, maar goed uitspoelen voor gebruik.
Als de kosten geen probleem zijn, kunt u een nieuwe katoenen dweil gebruiken die de kans op krassen op het oppervlak verkleint, maar die voldoende wrijving biedt om door de film naar het oppervlak van de tank te werken. Het gebruik ervan is beperkt tot de juiste opslag en verzorging na het aanbrengen. Het bleekmiddel zorgt voor een aseptische behandeling.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...