Vraag:
Hoe u een desktopcomputer afkoelt
Darren
2015-02-23 13:09:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb zojuist een nieuwe computer gebouwd, waarin de CPU piektemperaturen tussen 65-85 ° C bereikt.
Ik heb dit gelezen waarin staat:

Je CPU mag ondertussen niet warmer zijn dan 75 ° C / 167 ° F.

Behalve de voor de hand liggende waterkoeling en het openen van de behuizing om de hete lucht te laten uit, zijn er nog andere manieren om de desktop-pc koel te houden?

Houd er rekening mee dat het gloednieuw is, dus er is niet veel stof om ventilatieopeningen te verwijderen of fans erop.

Ter verduidelijking: hier is een afbeelding van de pc zonder behuizing.

Desktop PC


Opmerking

Ik zou graag willen opmerken dat het de hoge temperaturen bereikt bij het uitvoeren van CPU-intensieve taken zoals gamen of verschillende andere schermtaken zoals programmeren ( Dit omvat verschillende andere programma's die draaien op en veroorzaakt tegelijkertijd veel gebruik ) / rendering.

Ik zou ook willen opmerken dat ik een configuratie met drie monitoren uitvoer via deze configuratie.

Waterkoeling is de meest efficiënte manier om de computer te koelen. Waarom wil je het niet gebruiken ?????
@nicael Heb je de vraag gelezen? Ik zei naast waterkoeling ..... Ik ben van plan om het water te koelen, maar dat kan op dit moment niet.
Dus "watercool the cpu" is geen geldig antwoord?
@nicael Het is het optimale antwoord, maar op dit moment niet, ik ben op zoek naar veranderingen die nu moeten worden doorgevoerd, niet de toekomstige
Het openen van de behuizing helpt de CPU NIET af te koelen. Het creëert in ieder geval warmtezakken in de behuizing omdat de ventilator niet effectief lucht uit de hele behuizing kan trekken. Ik zie ook dat er twee grote ventilatoren in de buurt van de CPU zijn. Zijn de luchtstroomrichtingen correct? De ventilator aan de bovenkant zou de lucht naar beneden moeten blazen en de ventilator aan de achterkant zou de lucht uit de behuizing moeten blazen. De PSU heeft ook een grote ventilator, en die zou ook de lucht uit de behuizing moeten trekken.
@Nelson uitstekende reactie! De foto met open hoes was slechts een voorbeeld om de plaatsing van de ventilator te laten zien. De twee afgebeelde ventilatoren zuigen de lucht uit terwijl die vooraan de koele lucht aanzuigt.
Waarom denk je dat programmeren een CPU-intensieve taak is? Ik doe het de hele dag en mijn laptop (een 8 jaar oude Thinkpad!) Haalt maar een paar procent CPU als ik (zeer rekenintensieve) testcases uitvoer. Ik denk dat het eerste wat je moet doen is om een ​​systeemmonitor te krijgen (bijv. Conky op Linux) en een beter idee te krijgen van waar die hoge temperaturen precies vandaan komen.
@jamesqf Bij het programmeren heb ik verschillende browsers met X aantal geopende tabbladen, inclusief photoshop, filezilla, etc etc (dat had ik waarschijnlijk ook moeten zeggen)
@Darren: Ik heb op dit moment twee browsers geopend op mijn computer (de bovengenoemde Thinkpad). CPU-belasting is ongeveer 5%, temperatuur 127F, ventilator draait niet. Weet niets over photoshop of filezilla (weet niet eens wat dat is), maar de meeste dingen gebruiken niet veel CPU tenzij ze actief iets doen. Dus pak de systeemmonitor (of gebruik gewoon top als je Linux gebruikt), en ontdek hoeveel CPU je gebruikt en wat het daadwerkelijk gebruikt, en beslis dan of je het echt nodig hebt.
Als het nieuw is en u al temperatuurproblemen heeft, kunt u het beste met de verkoper praten.
Negen antwoorden:
Alex
2015-02-23 13:33:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebaseerd op je foto: Krijg een betere CPU-koeler! Je hebt al een aantal case-fans, dus waarschijnlijk al een goede luchtstroom. Je CPU-fan ziet eruit als een gewone. Ik had ook wat problemen met voorraadfans. Ik zou zoiets aanraden, met koperen geleider plus een ventilator. scythe Scythe Mugen 3 Revision

Ik veronderstel dat je maar 85 ° C krijgt bij het gamen of het uitvoeren van andere zware bewerkingen. Ik had exact hetzelfde probleem en kreeg de CPU-koeler hierboven afgebeeld. Nu is mijn CPU ongeveer 24 ° C tijdens normaal gebruik en nooit boven 45 ° C tijdens gamen.

Verdere aanbevelingen:

Er zijn talloze goede CPU-koelers. Dit zijn slechts enkele waar ik goede dingen over heb gehoord. Maar vergeet niet om natuurlijk de CPU-socket compatibiliteit en de grootte van de koeler te controleren. Als ik er een overweeg die een ventilator heeft, zou ik het controleren op de draaisnelheid en luidheid (deze twee dingen zijn coherent: hoog toerental & kleine ventilator = luid; laag toerental & grote ventilator = stil; laag toerental & kleine ventilator = niet erg effectief maar stil; hoog toerental & grote ventilator = zeer effectief, misschien nog stil). Als u er een in een online winkel bekijkt, vertelt het lezen van de klantrecensies u veel over hoe effectief het afkoelt, hoe hard het is of hoe gemakkelijk het is om het te installeren.

Twee grafische kaarten produceren ook een veel warmte, maar ze moeten zichzelf kunnen koelen.

Uitstekend antwoord, bedankt voor de informatie!
Bedankt voor de rekwisieten! Ik wilde niet adverteren, maar ik zou een aantal modellen CPU-koelers kunnen toevoegen als je dat wilt, hoewel je nog steeds moet controleren of het in jouw hoesje past, want degene die ik noemde, vult de mijne behoorlijk goed en raakt mijn RAM aan.
Dat zou geweldig zijn, ik wilde je eigenlijk naar aanbevelingen vragen haha! Dus voel je vrij om te delen :)
Als een opmerking, want het is misschien niet voor de hand liggend, maar als je een koellichaam als deze bevestigt, heb je ook koelpasta nodig om tussen de cpu en het contact op de warmteafleider te gaan.
@Kik Bedankt voor het erop wijzen. Ik veronderstel dat dat duidelijk is, want die pasta's worden meestal bij de koeler geleverd. Ook bij grote CPU-koelers, zoals afgebeeld, moet je een achterplaat op je moederbord bevestigen, maar al deze stappen zijn details. De vraag is `hoe koel te blijven` en mijn antwoord zou zo simpel moeten zijn als` gebruik CPU-koeler`.
@Darren dit antwoord is goed, maar het is niet erg hacky, eigenlijk is het de meest gebruikelijke en gebruikelijke manier om de CPU te koelen, daar zijn CPU-koelers voor gemaakt.
Coomie
2015-02-23 13:28:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Computers bouwen kan duur en gevaarlijk zijn als u niet weet wat u doet. Geen enkele CPU waarvan ik op de hoogte ben, heeft een hogere temperatuurklasse dan 75 ° C. Als je 85 ° C bereikt zonder te overklokken, sta je op het punt je computer te vernietigen.

 • Controleer of je (voldoende) thermische lijm tussen de CPU en het koellichaam hebt gebruikt. /fan.

 • Probeer de machine te onderklokken. Of verwijder op zijn minst het overklokken.

 • Ik zou aanraden om je CMOS-instellingen te controleren om de ventilatoren automatisch aan te sturen.

 • Ook controleer of je fans allemaal werken. Op je foto lijkt het erop dat ze dat zijn.

 • Bevestig de kastwand NIET opnieuw totdat je verwarmingsproblemen zijn verholpen. Kijk in een kast met ventilatoren aan de muur.

 • Als je nog steeds problemen hebt, kun je de CPU vervangen of waterkoeling bekijken.

Als alle anders mislukt onderzoek naar oliekoeling.

[De Pentium 4-M] (https://en.wikipedia.org/wiki/Pentium_4#Pentium_4-M) "had een maximale thermische junctietemperatuur van 100 graden C". (Geen duidelijke inline citaat voor die specifieke claim.)
Veel computers bereiken 85 graden. En je hoeft ook niet echt te weten wat je doet, er zijn genoeg tutorials en gespecialiseerde onderdelenverzamelaars die de meeste gevaarlijke onderdelen voor je doen.
De Pentium 4-M is meer dan tien jaar oud en is gebaseerd op mobiele chips die zijn ontworpen om heter te werken. @Wyatt Ik noem http://www.buildcomputers.net/cpu-temperature.html als mijn referentie voor maximale temperaturen. Het vergelijkt verschillende huidige merken en architecturen.
NoAnswer
2015-02-23 21:45:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik wil erop wijzen dat het antwoord van @Coomie een punt heeft dat het bespreken waard is:

 • Controleer of je (voldoende) thermische lijm hebt gebruikt tussen de CPU en het koellichaam / ventilator.

Voorraadkoelers worden vaak geleverd met te veel zilverpasta voor thermische lijm. Een Duits pc-tijdschrift had deze grappige test over alternatieve thermische lijmen. Hoewel het op humoristische wijze werd gedaan, hebben ze echte tests uitgevoerd. De winnaar was ketchup en als ik het me goed herinner, scoorden 3 van de 5 geteste stoffen beter dan zilverpasta. De test is te vinden in de Duitse taal bij het zoeken naar video "Pc Games in Gefahr Wärmeleitpaste".

Het voordeel van zilverpasta is dat het na verloop van tijd stabieler is. Daarnaast is het een middelmatige warmtegeleider en alleen nuttig om de kloof tussen CPU en heatsink te dichten. Een vriend van mij adviseerde onlangs om met hoge precisie te slijpen / polijsten (hij heeft toegang tot industriële metaalbewerkingsmachines (in tegenstelling tot draagbare "gereedschappen")) voor zowel de CPU als de koeler, maar ik kan geen commentaar geven op de resultaten.

subjectivist
2015-02-23 13:31:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat het moederbord en de chips beschadigt, is niet zozeer de hitte als wel de temperatuurverandering. Verwarmen en koelen, verwarmen en koelen, breekt kruispunten af ​​in vaste-stofcomponenten als gevolg van uitzetting en krimp. Er bestaat echter zoiets als "thermal runaway". Als circuits opwarmen, geleiden ze meer, wat meer opwarmt, enz., Totdat de interne delen daadwerkelijk smelten. Het is oké als de machine heet wordt, maar niet te heet. Zorg ervoor dat het wordt uitgeschakeld als het een willekeurige temperatuur bereikt.

De informatie-URL die u heeft opgegeven, geeft informatie die mogelijk niet van toepassing is op uw machine. De temperatuursensor die u heeft, is mogelijk niet nauwkeurig. Het kan zijn dat je warmer of koeler bent dan wat er wordt afgelezen.

Wat je zou kunnen doen is de ventilator met je hand vasthouden, met opzet de temperatuur laten oplopen en kijken of de machine goed blijft werken. Kijk hoe de temperatuurindicatie nog iets verder stijgt en laat de ventilator hem weer afkoelen. Dat levert u een bruikbare bedrijfsparameter op. Bewaar gewoon de onderstaande indicatie vanaf nu.

Als u gaat hardlopen bij hoge temperaturen, schakel het dan niet altijd aan en uit, maar laat het ingeschakeld.

Bedankt daarvoor! Ik dacht eigenlijk dat schade aan de CPU werd veroorzaakt door overmatig gebruik bij hoge belasting / hoge temperaturen.
@dmcdivitt heeft u verwijzingen om deze beweringen te citeren? In het bijzonder `` ... verwarming en koeling, breekt knooppunten af ​​binnen halfgeleidercomponenten als gevolg van uitzetting en samentrekking. '' Ik zeg niet dat je ongelijk hebt, ik vraag alleen of je referenties hebt die je kunt citeren om meer te geven informatie hierover.
Ik werk al meer dan 40 jaar in computers en ben in de jaren 80 gecertificeerd als klantingenieur.
Peter Crotty
2015-02-23 21:15:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik blikschaar om het achterste uitlaatrooster te verwijderen.

Dit komt van Jeff Atwood - oprichter van StackExchange

RedSonja
2019-02-20 13:31:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit werkte een paar jaar geleden voor mij met oudere computers. Het was een erg hete zomer en we hadden geen airco. Het werd 35 C. De computers werkten gewoon niet meer.

We haalden de zijpanelen eraf en zetten normale ventilatoren op de vloer om door de computers te blazen. Het werkte. Ik neem aan dat het een prima tijdelijke oplossing is, maar de zijpanelen zijn er natuurlijk niet voor niets, en een ventilator blaast alleen in één richting, dus er zouden nog steeds hotspots zijn geweest.

EvilFonti
2015-03-12 16:47:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Houd er rekening mee dat het hebben van slechts enkele ventilatoren niet automatisch een goede luchtstroom garandeert. Richting, m³ / min en dergelijke kunnen de effectieve luchtstroom in een computerbehuizing enorm beïnvloeden. Ook het openen van een koffer kan een goede luchtstroom verstoren.

U kunt proberen uw luchtstroom te visualiseren met behulp van de rook van een sigaret:

 1. Open de koffer als deze geen raam heeft .
 2. Plaats doorzichtige plastic folie in plaats van de geopende kant om de rook te kunnen zien.
 3. Houd de brandende sigaret buiten een van de ventilatoren die lucht IN de koker blazen

Voorbeelden van een slechte ventilatorconfiguratie zijn:

 • Alle ventilatoren blazen in de behuizing
 • Alle ventilatoren zuigen lucht uit de behuizing
 • Veel meer m³ / min luchtstroom in de behuizing dan naar buiten
Jennifer
2018-04-24 22:50:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een ASUS Eee-laptop die hitteproblemen had - één plek in het bijzonder werd erg heet. Dus heb ik aan die kant een kleine schoorsteen geïnstalleerd. Zodra het warm begon te worden, zou de schoorsteen de hete lucht er rechtstreeks uit zuigen.

Natuurlijk zijn ventilatoren een betere optie, maar er was geen manier om een ​​ventilator in deze behuizing te installeren.

Acccumulation
2018-04-25 02:57:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koop een paar ijspakken en draai ze tussen de computer en je vriezer. U moet er echter voor zorgen dat er geen condens in de computer komt.

Dat is gewoon om problemen vragen.
Nooooooooooooo.
@Stan, Hobbes Geen verklaring voor welke bezwaren u heeft?
Ik ben het eens met de stemmers, dit is een slecht idee en ZAL resulteren in condensatie. In een thuissituatie is het vrijwel onmogelijk om geen condensatie te hebben op erg koude dingen die op kamertemperatuur komen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...