Vraag:
Hoe geplante zaden permanent bewaterd te houden?
etalon11
2016-02-16 18:07:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb wat peterseliezaadjes die ik wil planten. Allereerst wil ik ze in mijn huis planten en later, als ze zijn gekweekt, wil ik ze in de tuin zetten. Veel planten moeten eerst in huis groeien.

Dus hoe kan ik ze water geven zonder ze zelf water te geven? Ik ben bang dat ik ze soms vergeet water te geven. Is er een oplossing, misschien met klei of iets dat het water vasthoudt?

Bij voorbaat dank.

Drie antwoorden:
J. Musser
2016-02-17 11:13:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik HOUD van het beantwoorden van vragen over tuinieren! Hier is mijn idee. Gebruik een piepschuim bord als inzetstuk (u zult dienovereenkomstig porties moeten uitsnijden) om de zaadstartcelpotten op te plaatsen. Doe het precies goed, en je kunt het hele ding laten drijven als een vlot in een pan met water! Het piepschuim zorgt ervoor dat de celpotten niet zinken, maar ligt zo laag dat de wortels gemakkelijk toegang hebben tot het vocht dat ze nodig hebben. Je kunt ook trays zoals deze kopen, maar het is leuker om er zelf een te maken!

Kaine
2016-02-16 19:40:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

 1. Waterbollen:

  Dit zijn containers met water met een nauwe opening die je vult en in de grond steekt. Commerciële planten kunnen erg aantrekkelijk zijn en adverteren als het houden van uw planten "wekenlang" water. Ik heb ze zelf nog nooit gebruikt, maar ik heb herhaaldelijk gehoord dat het onwaarschijnlijk is dat ze uw plant langer dan een week water geven en regelmatig moeten worden schoongemaakt. Ze lopen over het algemeen van $ 9 tot $ 20. Je kunt er ook zelf een maken met een fles met een klein gaatje; Ik vermoed dat een grote fles met een speldenprikgaatje langer meegaat, maar ik heb het nog nooit geprobeerd.

 2. Druppelbewateringssystemen:

  Sommigen van hen hebben tanks en sommige werken met kranen; de meeste hebben een verstelbare infuus. Ze duren meer dan een week. Degenen die kranen gebruiken, lijken voornamelijk te zijn ontworpen voor gebruik buitenshuis, dus kunnen ze handig zijn als de planten naar buiten zijn overgezet, en veel van deze zijn ontworpen voor meerdere potten. Er zijn ook druppelslangen, maar die zijn niet echt ontworpen voor wat je lijkt te doen. Een snelle Google-zoekopdracht vond systemen die varieerden van ongeveer $ 19 tot $ 99.

 3. Een lontsysteem:

  Hierbij wordt een lont gebruikt (een draad, strook stof, garen, schoenveter of iets dergelijks) om water uit een aparte bak met water af te voeren naar de aarde van de plantenbak, ofwel aan de boven- of onderkant van de pot. Er zijn volgens Google een aantal commerciële producten, maar dit is over het algemeen een doe-het-zelf-methode. Je hebt wat tijd nodig om er zeker van te zijn dat je plant de juiste hoeveelheid water krijgt, en breng indien nodig aanpassingen aan (meestal door een dikkere of dunnere lont te gebruiken). Als doe-het-zelver kost dit over het algemeen niet meer dan een paar dollar, en het kan effectief gratis zijn als je al hebt wat je nodig hebt. (Een waarschuwing: als je een lont onderin de pot hebt en het water in de bak op is, trekt de lont het water uit de pot. Zet een lont op de bodem van de pot die niet op water is aangesloten, is eigenlijk een aanbevolen methode om te voorkomen dat potten wateroverlast of voor planten die een zeer goede drainage nodig hebben.)

 4. Het visuele systeem :

  Dit houdt in dat je de plant ergens moet zetten die zowel dicht bij water is als ergens waar je hem vaak zult zien. Naast of achter de gootsteen werkt voor mij goed; Ik kan zien wanneer de plant eruit ziet alsof hij water nodig heeft, en ik hoef niet te stoppen met wat ik doe om er water voor te krijgen. Er is wel een plant voor nodig die uitdroging kan overleven tot het punt waarop de behoefte aan water regelmatig zichtbaar is. Een soort vochtdetector kan hierbij helpen, of het nu een echte meter is of een terracotta 'worm' die van kleur verandert als het bodemvocht verandert. Het is gratis, of de kosten van wat u ook gebruikt om bodemvocht bij te houden, maar uw resultaten kunnen variëren.

Het zou geweldig zijn om [1 oplossing per antwoord] te hebben (http://meta.lifehacks.stackexchange.com/questions/2537/should-answers-contain-multiple-solutions?cb=1). U kunt meer dan één antwoord posten voor uw andere oplossingen.
Jeroen Bouman
2016-02-17 01:48:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De LifeHack-manier is om een ​​gevulde plastic fles te gebruiken met een klein gaatje in de dop van de fles, ondersteboven in de aarde. Op deze manier hoeft u het water maar één keer per week of zo bij te vullen, afhankelijk van de grootte van de fles.

Zie Google voor voorbeelden. Veel succes!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...