Vraag:
Controleer op elektriciteit in een stopcontact zonder gereedschap?
G.Rassovsky
2014-12-10 04:12:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe kan ik controleren of er elektriciteit in een stopcontact zit zonder een tester of ander gespecialiseerd gereedschap?

Opmerking: De methode mag niet leiden tot vernietiging van het stopcontact of mijn hele stroomvoorziening!

Vanwege het gevaar dat aan deze vraag is verbonden, vind ik dat dit op een elektrische / elektricien SE-site moet zijn.
GEVAAR GEVAAR !!
U heeft niet aangegeven dat u veilig wilt blijven. Gebruik je vingers!
@ExperimentalRocket HOOGSPANNING !!
Hoe hoog is de voltaqe? Er is een enorm verschil tussen 110V / 220V en 27000 volt.
Drie antwoorden:
J. Musser
2014-12-10 04:13:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sluit een werkend elektrisch apparaat aan (zoals een telefoonoplader) en kijk of het werkt.

Ik kan niet geloven hoe hard ik nadacht voor een antwoord op deze vraag ... Toen kwam dit simpele antwoord tevoorschijn.
Haha, het werkt elke keer.
Breid uw antwoord uit dat er nog steeds gevaarlijke elektriciteit op het stopcontact kan staan, zelfs als het apparaat niet opstart (bijvoorbeeld als de nulleider is losgekoppeld). Uw methode is goed in het vinden van positieven, maar kan vals-negatieven bevatten.
Een slecht stopcontact kan ook een kortsluiting hebben die vonken kan veroorzaken, het apparaat kan kortsluiten, u kan elektrocuteren ...
Mark
2019-09-24 05:07:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is geen volledig waterdichte manier om dit te doen.

U kunt een lamp of ander apparaat aansluiten, maar dit is vatbaar voor valse negatieven (situaties waarin het apparaat niet werkt, maar het stopcontact nog steeds heeft elektriciteit). De meest voorkomende situatie is een gebroken neutrale draad (de hete draad staat nog onder spanning, maar omdat de elektriciteit nergens heen kan, werkt het apparaat niet). Gevaarlijker is dat een verkeerd bedraad stopcontact met hete en geaarde schakelingen geen werkend apparaat produceert, maar het aanraken van blootliggend metaal op het apparaat kan dodelijk zijn.

Als je een duidelijk antwoord wilt, heb je gereedschap nodig . In termen van toenemende inspanning en nauwkeurigheid zijn dit:

  1. Een stopcontacttester: steek hem in het stopcontact en lees de lichten. Dit kan de meest voorkomende problemen detecteren, maar kan het verschil niet zien tussen een spanningsloos stopcontact en een stopcontact met twee gebroken draden.
  2. Een contactloze spanningsmeter. Raak het aan op elk contact van het stopcontact en kijk of het piept. In tegenstelling tot de andere methoden is dit vatbaar voor fout-positieven, waarbij een geïnduceerd signaal van de ene draad ertoe kan leiden dat een andere draad onder spanning staat.
  3. Een voltmeter of multimeter. Meet de spanning tussen elk paar contacten. De hot-neutrale en hot-ground-spanningen moeten binnen 5% van uw lokale netspanning liggen, terwijl de neutrale-aarde-spanning bijna 0 moet zijn. In tegenstelling tot de andere methoden is dit niet vatbaar voor valse positieven of valse negatieven. / li>
virolino
2019-09-25 15:54:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De hardcore test, nog steeds "veilig". Alleen te gebruiken als het echt nodig is.

Er wordt vanuit gegaan dat de spanning standaard 11V / 220V is.

  1. Gebruik een dunne draad , goed geïsoleerd aan het ene uiteinde, NIET geïsoleerd aan het andere. Een schroevendraaier zou het werk prima moeten doen.

  2. Wees ZEER VOORZICHTIG dat u geen metalen deel van de draad aanraakt.

  3. Steek de draad in een van de gaten van het stopcontact.

  4. GEVAARLIJK: met de rug van je hand "sla" het ongeïsoleerde deel van de draad , op een manier die het niet mogelijk maakt om uw hand in contact te laten met het snoer. ONDER GEEN ENKELE OMSTANDIGHEID MAG U DE DRAAD AANRAKEN MET DE PALM-ZIJDE VAN UW HAND. ER IS EEN RISICO DAT JE HAND AAN DE DRAAD ZAL KLEMMEN EN DAT JE EIND ZAL ZIJN.

  5. GEVAARLIJK: als er geen schok is, probeer het dan een paar keer opnieuw. tijden, waardoor de contacttijd zeer licht wordt verlengd. Als er nog steeds geen schok in de hand is, wordt de "hole" niet geëlektrificeerd.

  6. Herhaal 3-5 voor de andere hole.

  7. Het werkt beter als u eerst uw handen wast en het overtollige water met een handdoek verwijdert - vooral als uw handen meestal erg droog zijn.

Dit is "veilig" in de zin dat de kans klein is om erdoor te worden gedood. Je rekent op onvrijwillige spiercontracties of het momentum van je hand om het circuit te doorbreken voordat de schok je doodt.
@Mark: is het daarmee eens, daarom heb ik alle waarschuwingen toegevoegd. Dat is eigenlijk de methode om een ​​verdwaalde draad (misschien op straat) te testen als deze is geëlektrificeerd, zonder de juiste gereedschappen. Ik heb het net aangepast om de socket te testen.
Een "verdwaalde draad op straat" zou heel goed een distributielijn kunnen zijn in plaats van een servicestoring, in welk geval er voldoende spanning staat om u zelfs bij een korte aanraking te doden. (Ironisch genoeg noemen energiebedrijven dit "laagspanning", ondanks dat het in het bereik van 2-50 kilovolt ligt.)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...