Vraag:
Hoe kan ik een licht gebogen hoofdtelefoonstekker van 3,5 mm rechttrekken?
dwjohnston
2015-05-25 02:02:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn 3,5 mm koptelefoonstekker is enigszins verbogen, zodat hij uit de aansluiting op mijn telefoon glijdt.

De stereofunctie is nog prima.

enter image description here

Hoe kan ik het recht maken?

Als het gebogen was, zou het * moeilijker * zijn om het in te brengen en te verwijderen. Als u wilt dat het beter op zijn plaats blijft, kunt u het lange gedeelte * heel voorzichtig * krimpen, misschien met een griptang met lange neus.
Misschien kun je een beetje vuur gebruiken om het plastic te smelten.
Ik zou willen voorstellen om het niet recht te trekken als het goed werkt. Een kleine fout daarbij kan het erger of onbruikbaar maken.
Het feit dat het gemakkelijk uit uw telefoon glijdt, heeft niets te maken met het verbogen van de stekker. Probeer het met een andere stekker.
Twee antwoorden:
Mast
2015-05-25 13:37:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als het niet kapot is, repareer het dan niet.

3,5 mm-connectoren zijn kwetsbaar. Ze worden vaak misbruikt. Ze zullen niet eeuwig duren. Elke handeling die u erop uitvoert, kan de structurele integriteit verzwakken. Zoals Ian in de commentaren zei, is de kans dat je het verergert vrij groot.

Als je het echt moet repareren:

Pak twee dunne tang en steek er een in het middengedeelte en een op de punt. Buig nu heel voorzichtig.

Als je het breekt, heb je een soldeerbout en een nieuwe connector nodig. De connector is goedkoop, maar het is niet de moeite waard om een ​​soldeerbout aan te schaffen als dit het enige is dat u ermee wilt doen.

@FernandoCordeiro Ze zijn hier duurder (als je iets wilt dat na een half uur niet in vlammen opgaat). Toch zou de vereiste vaardigheid solderen overdreven maken voor zo'n klus (tenzij de koptelefoon natuurlijk erg duur was).
Misschien ligt het aan mij, ik vind koptelefoonaansluitingen gemakkelijk te solderen (vergeleken met elektronische borden enzovoort). Toch, ja, waarschijnlijk overdreven. Ik denk gewoon dat het beter is om duidelijk te maken dat de kosten niet echt onbetaalbaar zijn, maar waarschijnlijk niet nodig. : D
Old_Fossil
2016-04-30 20:55:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u deze wilt vervangen. Knip gewoon de originele stekker eraf. U kunt in elke elektronicawinkel vervangende onderdelen kopen. Afhankelijk van uw toepassing heeft u een 1/8 inch of 1/4 inch stereo koptelefoonstekker nodig. Op de stekker zitten 3 aansluitingen die gescheiden zijn door kunststof isolatoren.

De punt- of middenverbinding is voor links, hoe langer (ring) is voor rechts, het langwerpige metalen stuk met 2 vleugeltjes is de grond. Die kleine vleugeltjes buig je voorzichtig om de kabel met net genoeg druk om hem stevig op zijn plaats te houden.

Verwijder met een mes ongeveer 2,5 cm van de plastic isolatie van de hoofdtelefoonkabel. U ziet dan 3 gekleurde draden - zwart, rood en wit. Verwijder op de kleine draden ongeveer 1/8 inch van de isolatie. Gebruik een kleine soldeerbout om de draden met de connectoren te verbinden.

Zwart = aarde, rood = links, wit = rechts (als het me goed is). Als het achteraf vreemd klinkt, draai dan de linker en rechter aansluitingen om.

Ik vergeet te vermelden dat er 2 soorten pluggen zijn. Mannelijke en vrouwelijke stekkers - de reden hiervoor moet duidelijk zijn. Die op de koptelefoon is van het mannelijke stekkertype.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...