Vraag:
Hoe open of sluit ik snel een vastgelopen rits?
Takkat
2014-12-10 16:20:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Soms loopt een ritssluiting vast in behoorlijk ongemakkelijke situaties. Dit kan zijn bij het dragen van een warme jas bij het betreden van een nog warmere kamer, of het meest gênant in een openbaar toilet.

In beide gevallen wil ik dat de rits zo snel mogelijk open of dicht gaat, maar des te meer ik trek des te erger het lijkt te worden. Ook met broeken of jassen is de zichtbare controle over wat er is gebeurd beperkt, indien van toepassing.

Is er een manier om dit veilig en snel op te lossen?

Vier antwoorden:
Vogel612
2014-12-10 16:26:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U moet de ritssluiting recht maken en onder spanning zetten. Beweeg het kleine dingetje dan langzaam een ​​klein beetje naar boven en probeer het opnieuw zonder de spanning los te laten. Dat zou de slag moeten slaan

Andrew Williams
2014-12-10 16:40:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vind dit een veelvoorkomend probleem bij ritsen met metalen tanden, niet zozeer bij plastic ritsen. Door de twee kanten van de rits aan het open uiteinde strak te trekken en de rits zoveel mogelijk in een rechte lijn te houden, worden eventuele problemen met de rits meestal opgelost.Het kan nodig zijn om de rits een beetje heen en weer te bewegen om hem los te maken, maar trek er niet direct hard aan, want je loopt het risico de tanden te beschadigen en kan meer problemen veroorzaken.

Voor de echt moeilijke, vind ik grafiet, een krijt in dezelfde kleur als het materiaal of een kaars een goed smeermiddel om ze losser te maken.

Ik raad af om de kaken van de ritsvoet uit elkaar te wrikken. Het metaal is veel zwakker als het weer tegen elkaar wordt gedrukt en is vaak niet sterk genoeg om vorm te behouden, waardoor de rits helemaal niet functioneert.
Ik raad aan om de ritssluiting heen en weer te bewegen om de situatie gemakkelijk te maken, zodat we een warme jas kunnen openen.
user19
2014-12-10 16:26:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik een smeermiddel op de tanden van de ritssluiting, zoals vaseline of een doorzichtig stuk zeep om het te fixeren. Als je thuis bent en kaarsvet beschikbaar is, is het handig om ook vastzittende ritsen te repareren.

Of gebruik het grafiet van een potlood als glijmiddel ...
tanius
2019-01-04 07:08:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In 90% van mijn gevallen is de reden een laag vastzittende stof in het lipje van de ritssluiting. Gebeurt wanneer de pull over een stukje dunne stof van de jas of iets dergelijks loopt terwijl je langs de rits beweegt.

Om dit snel en zonder goed te hoeven kijken, met één hand de vastgelopen stof weg te buigen van het pad van het treklipje en trek met de andere hand hard genoeg aan het treklipje van de ritssluiting om het te verplaatsen.

Het werkt het beste wanneer je het treklipje in de sluitrichting trekt, omdat de opening aan die kant groter, waardoor het gemakkelijker wordt om over iets meer stof te lopen. En soms kan er stof vastzitten aan zowel de naar het lichaam gerichte als de buitenkant van de rits.

+1 ... maar ik weet niet zeker wat je bedoelt met "geplakte stof op * zowel * de bovenkant als de onderkant van de rits". Aan de open zijde kan niets vastzitten.
@Lawrence Ik bedoel eerder binnen en buiten ten opzichte van de kleding. Bewerkt voor de duidelijkheid.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...