Vraag:
Hoe kan ik de levensduur van een oplaadbare batterij verlengen?
Varon
2016-03-06 05:16:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Telefoons hebben soms geen vervangbare batterij, dus hoe verleng je de levensduur en het vermogen om een ​​oplaadbare batterij tegelijk op te laden?

Vijf antwoorden:
SurpriseDog
2020-01-21 06:07:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mobiele telefoonbatterijen (en al het andere tegenwoordig) maken gebruik van lithiumionbatterijen. In tegenstelling tot eerdere generaties hebben deze geen "geheugen" -effect, dus het is niet nodig om ze helemaal te ontladen en daarna weer op te laden. In feite is het regelmatig toevoegen van kleine hoeveelheden lading (zoals het aan- en uittrekken van een draadloze oplader) een aanbevolen gebruiksscenario.

Wat deze batterijen wel vernietigt, is opladen tot 100%. Zoals u in de onderstaande tabel kunt zien, is het herhaaldelijk opladen van 50% naar 100% veel slechter dan opladen van 25% naar 75%

enter image description here

Bron: https://www.researchgate.net/publication/303890624_Modeling_of_Lithium-Ion_Battery_Degradation_for_Cell_Life_Assessment

Het is die laatste lading van meer dan 90% die het leven verkort van uw batterij. Dus als je telefoon aan het opladen is en 90% bereikt, wacht dan niet dat laatste beetje voordat je hem van de oplader haalt.

Nog een leuke tip. Laad nooit een koude accu op. Als u een batterij probeert op te laden onder 0 graden Celsius (32 graden Fahrenheit), kunt u kristallen laten groeien die deze vernietigen. Dus de volgende keer dat je uit de kou komt, wacht dan even met opladen.

Je kunt meer lezen over batterijbesparende technieken in dit artikel: https://batteryuniversity.com/learn/article / how_to_prolong_lithium_based_batteries

Mark Ripley
2016-03-06 19:12:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De levensduur van de meeste oplaadbare batterijen kan worden verlengd door een aantal algemene regels te volgen. De meeste batterijen verslijten bij gebruik als ze erg koud of erg heet zijn. Ze slijten ook na een bepaald aantal ontladingen, dus door na verloop van tijd minder stroom te gebruiken, gaat de batterij langer mee.

De levensduur van een batterij hangt ook gedeeltelijk af van het type batterij. NiCad-batterijen hebben de neiging om hun ladingsniveaus te "onthouden", dus moeten ze af en toe volledig worden ontladen, anders houden ze hun volledige lading niet vast. Lithiumbatterijen mogen nooit worden ontladen zonder ze onmiddellijk opnieuw op te laden, en zullen na een bepaald aantal tijd doodgaan vanwege hun interne chemie.

Zeer weinig apparaten hebben nog NiCd-batterijen; zeker geen telefoons zonder vervangbare batterijen. Alle telefoons die de afgelopen vijf jaar zijn gemaakt, werken op lithium-ion, voor zover ik weet.
@ZeissIkon: Aangezien NiCad-batterijen een soort oplaadbare batterij zijn, heb ik ze toegevoegd om de vraag van het OP zo volledig mogelijk te beantwoorden. Hij had het kunnen formuleren als "Hoe de levensduur van een lithiumbatterij te verlengen" en ik zou een ander antwoord achterlaten.
vladiz
2016-03-07 18:27:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De meeste batterijen zijn tegenwoordig op lithium gebaseerd. De algemene regel is om de batterij niet onder een bepaald niveau te laden of te ontladen.

Laders en apparaten zijn meestal zo ontworpen dat het niet mogelijk is de batterij te lang op te laden of helemaal leeg te laten lopen.

De batterijlading kan variëren afhankelijk van de temperatuur. Dus als u een batterij op een kluit oplaadt en deze vervolgens op hete plaatsen verplaatst, wordt deze overladen. Ook als u de batterij volledig ontlaadt terwijl deze warm is en deze vervolgens naar een koude plaats verplaatst, kan de lading onder het kritieke minimum komen.

Wat u niet moet doen:

  • Als de batterij leeg is, leg de telefoon dan niet op een koude plaats, omdat het laadniveau onder kritiek daalt.
  • En zet de telefoon niet op een warme plaats wanneer deze volledig is opgeladen, omdat de batterij overladen
User_137
2016-12-05 02:15:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om de levensduur van uw oplaadbare batterij te verlengen: - Gebruik een krachtige oplader, vermijd opladen via de USB-connector van een pc - Gaat nooit onder de 20% - Snel opladen is altijd beter - In de meeste gevallen is 80% opladen genoeg voor een dag (de laatste 20% zijn niet zo gemakkelijk te vervullen) - Leg je telefoon nooit op een koude of warme plaats, pas op voor de zonnestralen die erop staan ​​- Gebruik je telefoon nooit tijdens het opladen

Sue E
2016-10-14 14:12:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Soms kun je ze in de vriezer doen en ze zo veel mogelijk koel houden. Oplaadbare batterijen lijken mijn huis uit te lopen, dus ik zal niet meer kopen.

Dit antwoord moet een geloofwaardige referentie hebben die de bewering ondersteunt dat bevriezende batterijen hun levensduur zullen verlengen.
Vanuit mijn begrip van de batterijconstructie is dit gewoon verkeerd. Het bevriezen van de elektrolyt zal batterijen van elk chemisch type beschadigen.
@ZeissIkon: Koelere temperaturen zoals koeling vertragen de afbraak van de chemische afbraak in de batterijcellen in de loop van de tijd (terwijl ze worden opgeslagen), maar bevriezing kan ze inderdaad beschadigen. Bovendien produceren koude batterijen niet zoveel stroom als batterijen op kamertemperatuur, dus ze mogen niet worden opgeladen of gebruikt totdat ze weer zijn opgewarmd.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...