Vraag:
Wat is de beste manier om het bloeden na een scheerwond te stoppen?
Kiwu
2016-04-11 13:39:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Soms als ik me scheer, snijd ik me per ongeluk (meestal vanwege haast). Ik vroeg me af wat de beste manier is om het bloeden te stoppen en geeft het meeste comfort.

Ik hoorde het papier van sigaretten of toiletpapier helpt, maar de vraag is:

Zijn er andere manieren om het bloeden te stoppen en door te gaan of af te maken met scheren?

PS dit is mijn eerste vraag over stack overflow, dus tips en aanwijzingen zijn welkom om mijn vragen en antwoorden te verbeteren!

Ik ga hierop wijzen, aangezien de meeste mensen niet eens weten dat het bestaat. Een bloedstelpend potlood is precies voor dit doel ontworpen. Het is een klein wit stokje dat ongeveer 3 dollar kost. http://www.amazon.com/Clubman-Styptic-Pencil-Travel-Size/dp/B00E5QJC04
Google is hier ook je vriend. Hoewel ik deze vraag steun omdat ik hem niet op deze site heb gezien, is hij elders beantwoord. (Ik bezit een bloedstelpend potlood, zoals hierboven vermeld, maar gebruik het nooit omdat ik mezelf niet snij.)
Drie antwoorden:
Zeiss Ikon
2016-04-11 16:19:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De eenvoudigste manier om het bloeden van een kleine snee, zoals bij een scheernee, te stoppen, is door directe druk uit te oefenen (een schone vingertop doet zijn werk goed) gedurende minstens twee minuten.

Als u bloedverdunners of als u een lichte stollingsstoornis heeft, kan het tien tot dertig minuten of langer duren voordat stolling optreedt, en de tijd moet opnieuw worden gestart als u de druk wegneemt en het bloeden opnieuw begint. Als u een volledige hemofilie heeft, mag u zich op geen enkele manier scheren (zelfs een elektrisch scheerapparaat kan de verheven huid rond een follikel afschuimen en bloedingen veroorzaken), hoewel uw arts u een trimmer met een geschikte beschermkap kan aanbevelen. controle over de lengte van de baard.

Het is duidelijk dat als u tien minuten of langer druk moet houden om het bloeden te stoppen, u uw keuze van scheerschuim of zeep opnieuw moet aanbrengen voordat u kunt stoppen met scheren, maar als dat voor jou van toepassing is, zou je moeten overwegen om te scheren met een methode die minder snel bloedingen veroorzaakt, zoals een elektrisch scheerblad met scheerblad.

Met alle respect, dit is meer een medische remedie dan een lifehack.
Medisch probleem (bloeding), medische behandeling of eerste hulp. Er is niets eenvoudiger dan directe druk, en voor de meeste mensen met gewone wonden in de maat van het scheren is het werk snel genoeg gedaan om het scheren af ​​te maken voordat het schuim uitdroogt.
@VarunKN En het kan er het beste op worden gewezen dat als het hevig of gedurende een lange periode zou bloeden, u mogelijk een ander probleem hebt om mee om te gaan.
Wha2wear
2016-04-13 11:16:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit zijn 5 alternatieven voor toiletpapier:

1. Deodorant

De meeste anti-transpiranten bevatten aluminiumchloride dat, naast krimpende zweetklieren, bloedvaten kan vernauwen en een inkeping kan veroorzaken.

2. Lippenbalsem

Het uitsmeren van een beetje ChapStick of vaseline werkt als een verzegeling - en het voorkomt dat grotere snijwonden lelijke korstjes vormen.

3. IJsblokjes

Net als bij zwembaden en uw pakket, krimpt de kou de bloedvaten, waardoor er snel een stolsel kan ontstaan.

4. Mondwater

De alcohol in oplossingen zoals Listerine werkt als een samentrekkend middel, dat de bloedstroom stopt door weefsels te laten samentrekken.

5. Oogdruppels

Rode-ogenverlichters zoals Visine werken op dezelfde manier bij snijwonden: ze vertragen het bloeden door de bloedvaten te vernauwen

Is het gebruik van deodorant op wonden niet echt erg?
@Kiwi het zou niet moeten. Het bevat ook aluminium, het ingrediënt dat we nodig hebben om te genezen
gewoon afvragen is alles, want het bevat inderdaad aluminium, maar bevat ook andere dingen die misschien schadelijk zijn?
@Kiwi de deodorant is een product dat speciaal is gemaakt om in de huid aan te brengen. Zoals alle producten zijn er verschillende soorten, van zacht tot sterk, maar als je het als remedie gebruikt om de huid te genezen, hoef je alleen maar een klein beetje aan te brengen :)
-1 voor deodorant. De meeste pakketten die ik heb gelezen, zeggen "niet van toepassing op een beschadigde huid" of raden aan om niet onmiddellijk na het scheren onder de armen aan te brengen, wat sterk impliceert dat ze ook niet goed zijn voor je pas gesneden gezicht.
Bjorn
2016-04-26 16:46:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt een Alum-scheerblok kopen. Deze zijn erg goedkoop, en als je ze nat maakt en ze dan (zachtjes) over de snee wrijft, zal het aluin het sluiten.

Ik gebruik er een bij het scheren met een moordend scheermes. Niet per se vanwege snijwonden, maar het helpt ook bij irritatie vind ik.

Bekend als een bloedstelpend potlood.
@Tetsujin: dat werkt, maar ik verwees naar een van deze: https://www.youtube.com/watch?v=wIL0-HDmpfw


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...