Vraag:
Is er een manier om te voorkomen dat mijn borsten onder de douche gaan lekken tijdens de maanden dat ik borstvoeding geef?
New Mum
2019-01-06 04:12:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een beetje een interessante vraag, ik weet het, maar dit bezorgt me ernstige problemen!

Ik ben een paar weken na de geboorte en geef mijn kind borstvoeding. Overdag deed ik pads in mijn beha om te voorkomen dat mijn borsten melk lekken. Het probleem is wanneer ik onder de douche sta en het bijna tijd is om de baby te voeden, en mijn melk begint te lekken.

Is er een manier om de borst gedurende ongeveer 20 minuten te verstoppen, terwijl ik in de douche?

Ben daar geweest, heb dat gedaan. Zonder de pads ga je lekken. Ik douchte na een voederbeurt, dat was de enige oplossing.
Ja, ben het eens met de vorige opmerking ... ik ben bang dat er geen andere manier omheen is.
Man hier, dus de inbreng van een vrouw zou op prijs worden gesteld, maar ... Ze lieten het woord 'plug' erg onaangenaam klinken voor je melkkanalen en elke opzettelijke poging om aan die activiteit deel te nemen, lijkt onverstandig.
Twee antwoorden:
Tamara Kennedy
2019-01-08 23:49:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had hetzelfde probleem tijdens en na een warme douche. Ik heb 6 kinderen borstvoeding gegeven en vond de oplossing 4 dagen na de eerstgeboren baby.

Voordat u gaat douchen, kunt u de moedermelk afkolven en in de koelkast bewaren, of u kunt de baby borstvoeding geven voordat u gaat douchen, of u kunt de borstkolf opzetten voordat u gaat douchen en u voorbereiden om af te kolven zodra u uw baby ziet. melk in de steek gelaten.

Heb geduld met jezelf ... je lichaam doet precies wat het zou moeten doen. Je melkproductie is aanvankelijk overvloedig, want voordat je lichaam echte melk produceerde, voedde je baby zich met colostrum, dat dikke, heldere gouden serum van antilichamen en pure voeding.

Heb geduld met je lichaam, jezelf en je baby. Het is de eerste weken supergemakkelijk om je zorgen te maken en stress te verliezen. Weet gewoon dat je lichaam fantastisch werk levert als reactie op wat een fantastische mama je bent, als je je baby niet had laten borstvoeding geven en zuigen zoals de baby zou moeten zijn, zou je niet van de melk vloeien. Je doet duidelijk alles goed. Neem voldoende vocht en rust. Goed gedaan! Ik hoop dat dit helpt met de opties die ik heb genoemd. Gefeliciteerd, je doet fantastisch werk op het gebied van hydratatiehygiëne en natuurlijke borstvoeding, net buiten de manieren om een ​​geweldig mama-pamflet te zijn! Namaste.

Stephie
2019-01-10 04:15:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als kersverse moeder vindt je lichaam nog steeds de balans tussen de hoeveelheid melk die je baby nodig heeft. En vergissen aan de genereuze kant, wat een goede zaak is.

Warme kompressen voor de borstvoeding worden vaak gebruikt om de teleurstellende reflex te vergroten en een warme douche heeft hetzelfde effect, vooral voor een volle borst.

Als je niet kunt douchen na de borstvoeding (letterlijk als alles meer ontspannen is), zal je borst waarschijnlijk lekken.

De langetermijnoplossing is geduld: het lekken zal na een paar weken of maanden minder worden of verdwijnen. (Er is geen vast tijdsbestek, het varieert enorm.)

Voor een snelle oplossing, vooral wanneer je niet "vol zit", kun je je tepels indrukken (niet knijpen!) Met de handpalmen van je hand. platte hand, een beetje alsof je naar je ribbenkast duwt. Dit werkt vaak, in ieder geval een paar minuten. Het werkt zelfs tijdens de borstvoeding om te voorkomen dat de tweede borst overloopt. Het werkte prima voor mij, maar de effectiviteit verschilt per vrouw.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...