Vraag:
De gezondste manier om te grote voorwerpen in een auto te vervoeren
James Jenkins
2014-12-14 18:15:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik merk dat wanneer ik dingen vervoer die niet echt passen, door het achterklepje van mijn auto / suv / crossover open te laten, er de neiging is dat uitlaatgassen naar het bestuurdersgedeelte circuleren.

Een vrachtwagen huren voor een rit van 2 mijl met een paar stukken hout van 8 voet heeft gewoon geen zin. Wat is de gezondste / veiligste manier om te rijden met de achterkant open? Ik heb geprobeerd te rijden met de hitte aan en / of de ramen open, maar ik weet niet precies wat de beste aanpak is.

met hout bedoel je als 8 voet studs die je in de ijzerhandel hebt gekocht? of bedoel je als twee boomstammen van 2,4 meter lang die je uit het bos hebt gehaald?
[Timmerhout is hout dat is verwerkt] (https://en.wikipedia.org/wiki/Lumber)
Dus dan hadden we het niet over iets dat erg zwaar is. OK. In Brits Engels en anderen is hout eigenlijk hout, daarom heb ik om opheldering gevraagd. Heb je die paar stukken hout nodig om 2,4 meter lang te blijven? of is het mogelijk dat u de winkel / uzelf het laat knippen zodat het in uw voertuig past met de achterbank neergeklapt?
Als u ze omhakt zodat u het luik kunt sluiten, zult u geen antwoord geven aan de primaire huurder van de vraag gezondste optie met het luik open.
Ik denk dat een goed antwoord afhankelijk zou zijn van het voertuig, ik rijd een VW Kever uit 2002 en verrassend genoeg kan ik 8 'noppen erin plaatsen met het achterklep gesloten. Welk voertuig gebruikt u precies?
Vier antwoorden:
Jon
2014-12-17 01:19:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vanwege de luchtdynamiek is het niet mogelijk om met een open achterkant te rijden. De uitlaat komt altijd achterin. De beste manier om dit tot een minimum te beperken, is door ramen dicht te houden en ventilatieopeningen die lucht van buiten naar binnen trekken als je die optie in je auto hebt. Dit geeft je een beetje positieve druk, maar niet genoeg om echt veilig te zijn voor uitlaatgassen. Als je windvleugels op je auto hebt, wat tegenwoordig niet erg gebruikelijk is, kun je die helemaal openen zodat ze als windvanger fungeren, zodat je genoeg lucht krijgt om de dampen buiten te houden.

Als u een voertuig heeft dat een aanhanger kan trekken, is een aanhanger een goede manier om het open luik te overwinnen. Aanhangers zijn vaak goedkoop te huur. Het kopen van een kleine utility-trailer kan echter een uitstekende optie zijn. Het leuke van kopen boven huren is dat trailers een grote inruilwaarde hebben, ik kocht er een gebruikt voor 500, en verkocht hem vijf jaar later voor 500. Kopen hangt natuurlijk af van of je ruimte hebt voor de trailer en hoe vaak je deze nodig hebt. een aanhanger.

Een imperiaal kan ook goed werken. De belangrijkste beperking van een imperiaal is het gewicht. De meeste personenauto's zijn echt niet ontworpen om goed te werken met dakdragers. Maar voor een paar stukken triplex of een half dozijn 2x4's kan dit aan uw behoeften voldoen. Ik zou geen imperiaal op mijn Honda Civic plaatsen, maar misschien zou een grotere SUV dit prima kunnen accommoderen.

Een andere optie is om vrienden te maken met iemand die een pick-up heeft. U kunt het beste beslissen hoe dit voor u werkt. Ik weet dat als ik jaren geleden een pick-up had, ik het zou vermijden om vrienden te maken met mensen die vrienden maken omdat ze een gunst nodig hadden met betrekking tot de pick-up, tenzij ze natuurlijk schattig was.

De laatste optie betreft plastic zeilen en ducttape. Ja, ducttape en plastic zijn de laatste redmiddel als je een ruimte tijdelijk moet verzegelen. Laad je spullen en gebruik dan ducttape en plastic om de achterkant af te dichten voor de rit naar huis. Werkt misschien niet zo goed voor langere ritten naar huis met snelheden op de snelweg. Als u een SUV / stationwagen heeft, kunt u de verzegeling maken tussen de vrachtafdeling en de passagiersafdeling. Mag niet nat worden gebruikt.

Een andere optie voor een goedkope imperiaal is stijf piepschuim, plaats de lading op een paar stukken piepschuim en bind de lading vast door een touw door de ramen te laten lopen. Wees voorzichtig en gebruik misschien een soort schild tussen het touw en eventuele punten waarmee het in contact komt met de auto. Wees alsjeblieft heel voorzichtig met lange lendensteunen zoals 2x4 framing studs. Dit soort belasting is erg onstabiel, en je zult merken dat je een kap vol lendenwervels hebt als je snel moet stoppen.

Aan al deze methoden zijn kosten verbonden. Als u een voertuig heeft dat een aanhanger kan trekken, is het kopen van een gebruikte aanhanger verreweg het meest kosteneffectief en misschien wel het handigst. Het vinden van een wiet met een pick-up kan goedkoper zijn, het hangt er alleen maar vanaf hoeveel gas en bier je moet kopen. Permanente dakdragers met eender welke spier zijn vaak duur en verminderen ook het benzineverbruik in de loop van de tijd. Plastic en ducttape worden niet goed hergebruikt en nemen ook veel tijd in beslag.

Aangezien je maar een paar 8 voet 2x4's krijgt, laat je de achterklep dicht en laat je ze schuin langs de passagierskant lopen raam, door ze aan de spiegel te binden, afhankelijk van de grootte van uw voertuig is het meestal slechts een voet of twee die uit het raam komt.

nicael
2014-12-14 19:45:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is mogelijk om iets op het dak van uw auto te plaatsen, geen zorgen.

Voor alles wat niet in uw auto past , is de eenvoudigste manier om al uw bagage op het dak van uw auto te plaatsen. , zoals dit:

enter image description here

source

Het grootste voordeel hiervan is dat je blokkeert je zicht naar geen enkele kant (behalve van boven) en het is natuurlijk erg veilig.

Een andere manier is natuurlijk om de aanhangwagen mee te nemen als je van plan bent rijden met grote objecten, zoals deze:

enter image description here

source

Het is ook best veilig, maar maakt uw transport te lang.

Het is niet helemaal veilig als je in bochten rijdt zoals ik. :)
@J.M Je bedoelt dat het niet veilig is voor bochten;) Voor de auto is het volkomen veilig :)
Ja, het zal niets anders doen dan de (mogelijk) ophanging, tranny, remsysteem, motor, assen, enz.
Hangt af van de auto.
@J.M Hangt af van het gewicht van alle bagage: D Hoe weet u of het gewicht meer is dan 1 kg? Mogelijk zelfs minder.
De aanhanger lijkt me een goed idee, hem op het dak inpakken is beslist een slecht idee. Het zwaartepunt wordt te hoog om veilig te kunnen sturen.
Het OP heeft het over een paar stukken hout van 8 voet. Hoewel wat in de * afbeelding * van dit antwoord wordt weergegeven, misschien waanzinnig onveilig is, denk ik niet dat er veel auto's op de weg zijn die zonder veiligheidsproblemen een paar planken op het dak niet aankunnen.
RichardBernards
2014-12-17 19:54:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb dit een paar keer gedaan. Mijn beste oplossing; rijden met alle autoruiten open. Je moet de ruimte in je auto zo veel mogelijk ventileren.

In een ander antwoord stelt @Jon voor om de ventilatieopeningen open te draaien. Dit is onvoldoende en kan ervoor zorgen dat u zich misselijk voelt.

subjectivist
2015-03-02 01:29:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u lange dunne voorwerpen vervoert, leg dan handdoeken of opvulling op het voertuig, leg de voorwerpen daarop en bind ze vast aan de voor- en achterkant van het voertuig. Op deze manier is het mogelijk om spullen te vervoeren die langer zijn dan de auto. Om te binden, neem een ​​dun stuk touw, maak een lus aan het einde, wikkel de lus twee of drie keer om het item, schuif het touw verder omhoog over het item en bind het andere uiteinde van het touw onder de bumper. Het touw moet aan het item binden en het stevig vasthouden. Wanneer zowel de voorkant als de achterkant zijn vastgebonden, kan het item buigen in een boogvorm, afhankelijk van hoe stijf het is.

Ik heb 2x4s, 2x6s, 1x, PVC-buis, koperen buis, gieten en andere dingen op deze manier. Lange items die ver achter de achterkant van het voertuig uitsteken, moeten een rode vlag hebben die meestal gratis in de winkel verkrijgbaar is.

Een andere manier om items te vervoeren is door het voorste passagiersraam naar beneden te rollen en de items te plaatsen zo ver mogelijk door het raam naar de tegenoverliggende achterhoek en laat ze uit het raam uitsteken. Soms kan de passagiersstoel worden verplaatst of neergeklapt. Bekijk de items en beoordeel eerst of dit zal werken. Als u ver uit het raam steekt, gebruik dan een rode vlag en let op tijdens het rijden.

Nog een andere methode is om van touw een eenvoudig harnas aan de passagierszijde van het voertuig te maken. Om touwen aan de auto te verankeren, rolt u de voor- en achterruiten naar beneden en maakt u de veiligheidsgordels vast of wat er binnenin aanwezig is. De voor- en achterdeuren kunnen ook op het touw worden gesloten om het vast te houden, als het touw naar de bovenkant van de deur wordt geplaatst, waar het veerkrachtiger is. Laat het touw niet door de deur trekken, want dat kan het rubber of de afdichting beschadigen. Voor niet te zware ladingen werkt dit. Let erop dat items de lak aan de zijkant van het voertuig niet krassen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...