Vraag:
Wat is de beste en gemakkelijkste manier om kwikdruppels van de vloer op te vangen?
SeppDeDepp
2016-01-10 22:12:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is kwik op mijn vloer gevallen en ik wil het terug in een container verzamelen. Wat is de beste en gemakkelijkste manier om kwikdruppels van de vloer op te vangen?

Wat heb je tot nu toe geprobeerd?
Dit is een keer dat je zou hopen dat ze niets hebben geprobeerd voordat ze advies hebben ingewonnen.
Weet u dat kwik en kwikdamp ** zeer giftig ** zijn?
@RockPaperLizard, bent u zich ervan bewust dat de gevaren van metallisch kwik sterk worden overschat? Organische kwikverbindingen zijn terecht angstaanjagend, en kwikdamp is gevaarlijk, maar kleine druppels metaal die op de vloer zitten, geven niet genoeg damp af om een ​​echt probleem te zijn.
@Mark Referenties om uw claim te staven.
Wat voor soort vloer eigenlijk?
@RockPaperLizard: Nou, een "referentie" is dat velen van ons die als kinderen met vloeibaar kwik speelden, decennia geleden, nog steeds in leven zijn en (in mijn geval tenminste) redelijk gezond.
@jamesqf LOL. Ik ben blij dat je gezond bent, maar dat is geen referentie.
@RockPaperLizard: Precies, daarom zet ik "referentie" tussen aanhalingstekens. Maar waar verwacht u een andere referentie te vinden dan ervaring die aantoont dat een bepaalde algemene activiteit relatief onschadelijk is? Het enige dat u waarschijnlijk zult vinden als u zoekt, zijn een hoop "nepnieuws" -verhalen over de gevaren van kwik in spaarlampen.,.
@jamesqf Als iemand die vroeger in de neonindustrie werkte, heb ik honderden pagina's met gedrukte wetenschappelijke gegevens bestudeerd over de gevaren van kwik. We moesten aanzienlijke voorzorgsmaatregelen nemen en strikte procedures volgen om onszelf te beschermen. Voordat veiligheidsnormen werden ingevoerd, bereikten neonwerkers en kunstenaars zelden de hoge leeftijd. Als u wetenschappelijke studies beschouwt als "nepnieuws", kan niemand u helpen. U kunt elke medische bibliotheek bezoeken om uzelf te onderwijzen, als u geïnteresseerd bent in feiten. Maar door uw gebruik van de term "nepnieuws", heb ik het vermoeden dat u meer geïnteresseerd bent in "alternatieve feiten".
@RockPaperLizard: U moet onthouden dat "de dosis het gif maakt". Jarenlang elke dag met iets werken is heel anders dan incidentele blootstelling aan kleine hoeveelheden van hetzelfde. Net zoals b.v. Door jarenlang elke dag te veel te eten, vergroot u uw risico op allerlei gezondheidsproblemen aanzienlijk. Het probleem is dat een groot deel van de wereld alle gevoel voor verhoudingen lijkt te hebben verloren.
Twee antwoorden:
DrMoishe Pippik
2016-01-11 02:52:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het opruimen van Mercury is niet eenvoudig of gemakkelijk. Hoewel je de grootste druppels met een pipet (medicijndruppelaar) kunt oppakken, gebruik geen stofzuiger , omdat deze de zeer giftige kwikdamp door een kamer of zelfs een gebouw verspreidt.

Het New York Department of Health heeft een online gids. In het bijzonder, na het verwijderen van alle druppeltjes die u kunt vinden, wrijft u poedervormige zwavel in het gebied van de lekkage, die na verloop van tijd zal worden gecombineerd met kwik om het minder giftige kwiksulfide te vormen. De gids bevat ook bronnen voor opruimkits; Amazon heeft er een paar voor $ 30 en meer. Er kan ook een gids worden gedownload van de Amerikaanse CDC.

Het grootste gevaar is de langdurige blootstelling aan kwik damp of aan organische kwikverbindingen die kunnen worden gevormd door bacteriële werking. Specialisten voor commercieel gevaarlijk afval hebben meters om minuscule hoeveelheden kwikdamp te detecteren die kunnen helpen bij het opsporen van resterende deeltjes in vloeren. Als de lekkage groot is, gebruik dan zeker een professionele opruimservice.

Bekijk dit waarschuwende ABC-nieuwsbericht over de gevaren van kwik.

Plakband kan nuttig zijn bij het opvangen van enkele druppels ...
@rackandboneman Hoe helpt plakband bij het verzamelen van kwikdruppels? Ik dacht niet dat kwik aan plakband kleefde, omdat het zo'n rare substantie was.
Tyler Durden
2016-01-12 03:42:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor het verzamelen van grote hoeveelheden kan een dun vel papier worden gebruikt. Leg het papier op het oppervlak en gebruik een ander vel papier om de klodder kwik op het papier te krijgen. Zodra de klodder in het midden van het papier zit, maak je er een dikke ring van lijm omheen en leg je een tweede vel papier erop en laat je het drogen. Het kwik wordt vastgehouden. Breng de envelop naar de container en prik er een gaatje doorheen, zodat het kwik terug in de container kan stromen.

Merk op dat het kwik nu "vies" en voor veel doeleinden onbruikbaar zal zijn omdat het zal zijn geabsorbeerd stof en vuil. Om deze reden wordt gemorst kwik meestal niet hergebruikt.

Of je nu een klodder verzamelt of niet, je moet nog steeds het oppervlak schoonmaken waar hij is gevallen, omdat het kwik in de spleten zit.

Gebruik een koperen of messing draadborstel van de dunste maat die u kunt vinden. Sieradenleveranciers (en Amazon) hebben fijne koperen borstels. U kunt ook koperen "schuursponsjes" vinden die handig zijn als het oppervlak geen spleten heeft. U kunt zelfs staalwol gebruiken in spleten. Als je staalwol gebruikt, raad ik aan om dit eerst in azijn te etsen. Week de staalwol ongeveer een uur in azijn. Afspoelen en drogen. Gebruik het dan voorzichtig op het kwik.

Je kunt ook een penseel maken. Pak de fijnste koperdraden die je kunt vinden (door bijvoorbeeld gevlochten elektrische draad te strippen), vouw de draden dan steeds opnieuw en knip ze vervolgens af. Lijm de draden op een stukje hout of zo, zodat je een penseel hebt. Borstel nu zorgvuldig alle plaatsen waar het kwik was. Het kwik smelt samen in het koper. Zolang het koper het aanraakt, zal het kwik perfect in het koper stromen en zal elke microgram worden geabsorbeerd.

Gooi de borstel weg in een goed afgesloten container.

Opmerking: een goede koperdraadborstel kan ook worden gebruikt om klodders gemorst kwik op te vangen als alternatief voor de papiermethode; als je penseel goed is, glinstert het kwik er in bolletjes op en kan het in een container worden geschud. Vroeger was dit de standaardmethode om aanzienlijke hoeveelheden gemorst kwik terug te winnen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...