Vraag:
Hoe voorkom ik dat potloden breken?
The Idiot Gamer
2014-12-10 09:05:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op school kan het vervelend zijn als je omhoog moet om je potlood te slijpen omdat het kapot is. Ik heb geprobeerd het zachter te gebruiken. Nog andere ideeën? Wat moet ik doen?

Zes antwoorden:
#1
+8
Mooseman
2014-12-10 09:17:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Slijp ze niet overdreven
  2. Sla ze niet op het bureau en laat ze niet op de grond vallen
  3. Probeer ze tijdens het gebruik zo recht mogelijk te houden de puntenslijper
#2
+7
Angelo Fuchs
2014-12-10 19:10:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt timmermanspotloden gebruiken. Ze zijn stijver en breken meestal helemaal niet. Ze worden ook geslepen met een mes waarvan ik vond dat het gemakkelijker verkrijgbaar is dan puntenslijpers.

from wikipedia

Ik heb hiervoor ook een gewoon potlood en een goede schaar gebruikt.
Is dit dagelijks praktisch? Het slijpen van een timmermanspotlood is niet zo eenvoudig als een gewoon potlood in een puntenslijper duwen en opwikkelen.
@VarunKN Nou ja. Daar had ik tenminste geen moeite mee. otoh, ik ben een man die elke dag een viktorinox-multitool bij zich heeft, dus misschien is mijn concept van 'direct beschikbaar' scheef voor het mes :)
haha, oké. Het lijdt geen twijfel dat een timmermanspotlood veel steviger is dan een gewoon potlood. +1 voor.
#3
+7
Abraxas
2014-12-11 01:12:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mechanische potloden. Ook al breken ze misschien meer, het is geen probleem. Maar serieus, vanuit het oogpunt van puur tijdsefficiëntie, als je kunt omgaan met hoe het mechanische schrijven zou gaan, zou ik daarmee omgaan in plaats van normale potloden.

Misschien ben ik er gewoon slecht in om ze te gebruiken. x.x

Dit beantwoordt niet echt de vraag die wordt gesteld. Het is net zoiets als iemand die vraagt ​​'hoe maak ik mijn auto zuiniger' en jij stelt voor 'in plaats daarvan een fiets te rijden'
Het past niet bij de 'titel' van de vraag die wordt gesteld, maar bij de vraag die wordt gepost: op school kan het vervelend zijn als je omhoog moet om je potlood te slijpen. Ik heb geprobeerd het zachter te gebruiken. Nog andere ideeën? Wat moet ik doen? In het bijzonder "Andere ideeën?" Aangezien een potlood en een mechanisch potlood functioneel vrijwel identiek zijn en het probleem een ​​ergernis / ongemak lijkt te zijn omdat je "omhoog moet en je potlood moet slijpen", denk ik dat dit een gepaste reactie is.
Dit beantwoordt de vraag perfect, aangezien OP geen mechanische of houten potloden specificeerde.
#4
+5
Zach Saucier
2014-12-10 09:14:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Slijp het niet zo veel om te beginnen.

Je moet het slijpen om nuttig te zijn, maar niet zozeer dat het bijzonder puntig is. Dit geeft het meer ondersteuning en zorgt ervoor dat het minder vaak kapot gaat.

Het zou meer op het eerste dan op het tweede moeten lijken.


(bron: theinterneteducator.com)

#5
+1
Dave
2015-12-04 18:31:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik geef de voorkeur aan mechanische potloden, maar de kwaliteit en kwaliteit van het potlood bepalen hoe duurzaam het is. Potloodstift is een mix van grafiet en klei, soms met extra materialen om het bij elkaar te houden. Potloden van hogere kwaliteit kunnen zoiets als 'chemisch gebonden' hebben gedrukt, wat aangeeft dat er extra kleefstoffen in de pen zitten om deze sterker te maken.

Potloden hebben ook een cijfer dat wordt gemarkeerd door de letters H (voor harde ) en B (voor zwart). De meest voorkomende kwaliteit is HB, die een goed compromis biedt tussen goed gedefinieerde lijnen en duisternis van de lijn. Als je een B-klasse kiest, misschien B2 of B3, zal het potlood zachter zijn en minder snel breken, want hoewel het zachter is, is het minder broos.

Zorg goed voor je potloden. Als je ze laat vallen of ze in een etui schudt met andere pennen en potlood, kunnen breuken in de stift ontstaan ​​die pas zichtbaar zijn als je ze tot op dat punt hebt geslepen.

Er zijn veel puntenslijpers beschikbaar die de krullen opvangen en bewaren. Als u een van deze gebruikt, hoeft u niet van uw bureau af te komen als u een potlood moet slijpen.

#6
-1
user10877
2015-12-04 06:06:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je geen gebroken potlood nodig hebt, dompel het dan een paar minuten in water. Je potlood hoeft niet zo hard naar beneden te worden gedrukt, waardoor het minder snel zal breken.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...