Vraag:
Hoe steun ik een laptopscherm met een gebroken scharnier?
Mooseman
2014-12-10 03:24:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een laptop met een gebroken scharnier. Het gebroken scharnier is gebarsten en vertoont geen enkele wrijving bij het openen / sluiten van het deksel.

Voorlopig houdt het resterende scharnier het scherm op zijn plaats. Ik ben bang dat dit niet meer werkt, waardoor het scherm kan vallen en barsten.

Gebruik alleen huishoudelijke artikelen, hoe kan ik het scherm ondersteunen?

Goed werk voor het specificeren van "huishoudelijke artikelen gebruiken".
@abbyhairboat, wat wordt beschouwd als de definitie van huishoudelijke artikelen? Wordt mijn antwoord als fout beschouwd? Is dit iets dat we moeten bespreken op de meta?
@KingShimkus Ik kon zien hoe die gereedschappen voor sommigen huishoudelijke artikelen zouden zijn.
@KingShimkus goed punt, ik zou een cnc-freesmachine of een boormachine niet als een huishoudelijk item beschouwen, maar anderen zouden dat wel kunnen. Hebben we al toegang tot een meta? Ik kon het niet vinden.
@liebs19 http: // meta.lifehacks.stackexchange.com /
Negen antwoorden:
#1
+8
nicael
2014-12-10 03:55:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De eenvoudigste manier zou zijn om iets zwaars achter het laptopscherm te plaatsen om het erop te laten leunen.

Mogelijk moet u iets voor de laptop plaatsen als deze naar voren schuift. Of leg er iets onder om te voorkomen dat het wegglijdt. Een mat om wegglijden onder zowel laptop als het zware item achter het scherm te voorkomen zou goed werken.
#2
+3
samuel
2015-04-13 04:40:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

je zou een scharnier kunnen maken zoals je dat op een fotolijst aantreft, hoewel dit aan het deksel van de laptop moet worden bevestigd en er lelijk uitziet.

als dat dan geen probleem zou zijn alles wat je nodig hebt is een stevig stuk karton dat in een driehoek is gesneden, en iets om het bijvoorbeeld aan te bevestigen. ducttape, indien bevestigd met een paar millimeter tussen het deksel en het karton, zou het heel mooi opzij vouwen

#3
+3
GuitarPicker
2015-04-14 00:04:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik hou van grote bindclips voor dit soort problemen. Klem het zwarte gedeelte aan de rand van het deksel vast en pas de zilveren ‘oortjes’ aan zodat ze het scherm ondersteunen. Als de oren niet lang genoeg zijn, gebruik dan zoiets als een dik boek achter de laptop waarop de oren kunnen steunen.

Binder clips

#4
+1
QuyNguyen2013
2014-12-10 03:48:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik wat ducttape en wat elastiekjes. Als u precies de juiste maat gebruikt, zal deze net genoeg wrijving uitoefenen om het scherm overeind te houden. Als het gewoon valt, lijm of plak dan een metalen staafje aan de achterkant, zodat het niet meer valt als het de behuizing bereikt (het onderdeel met de CPU, enz.).

#5
+1
Shevliaskovic
2014-12-10 04:58:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer het tegen een muur te plaatsen. Op die manier kantelt het scherm niet naar achteren.

#6
+1
Pamela
2016-01-22 16:26:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had een soortgelijk probleem dat ik aanvankelijk probeerde op te lossen met zwarte elektrische tape. De tape bleef echter ongedaan worden gemaakt en het probleem werd erger. Eindelijk, gefrustreerd, gebruikte ik secondelijm. Tot mijn verbazing en vreugde loste dit het probleem op!

#7
  0
jamesqf
2015-04-13 21:59:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koop een stuk piepschuimverpakking (wat volgens mij telt als gewone huishoudelijke spullen, niet?) Snijd het in een hoekige vorm met een uitsparing die het scherm in een perspassing houdt.

#8
  0
Hobbes
2016-01-22 22:07:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Telt Lego als een huishoudelijk artikel? Ik zou iets van Lego bouwen om het scherm op zijn plaats te houden. Met een paar Technic-balken en pinnen kun je een steun bouwen die om de laptop past en het scherm in vrijwel elke gewenste hoek houdt, zonder het risico te lopen van de laptop weg te glijden en het scherm te laten vallen.

#9
  0
Phil B
2017-01-07 18:19:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn beide scharnieren zijn gebroken. Ik sta op het punt vervangingen te bestellen. Voor een tijdelijke fix heb ik: zwarte ducttape vanaf de linkerbovenhoek van het scherm naar het oppervlak van de ondersteunende tafel van mijn laptop (of naar iets waar het aan blijft plakken, erachter) en tape van de rechterbovenhoek van het scherm aan de rechterkant van de onderkant van de laptop. Deze tegengestelde banden houden het rechtop (nogmaals, dit is tijdelijk) en blokkeren het scherm niet, hoewel het lastig is om naar het numerieke toetsenbord aan de rechterkant te gaan. U zult waarschijnlijk de hoek willen testen die u nodig heeft voordat u de twee tape strips aanbrengt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...