Vraag:
Wat is de beste manier om af te koelen met een oscillerende ventilator zonder dat deze direct op mij blaast?
liebs19
2014-12-10 01:04:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik een oscillerende ventilator om koel te blijven op het werk, omdat anderen graag een warmere temperatuur hebben dan ik. Ik heb een flinke klap opgemerkt als de ventilator rechtstreeks op me blaast. Ons kantoor is ingedeeld in een groep hokjes.

Ik heb geprobeerd het op zijn plaats te vergrendelen en het rechtstreeks naar mij te richten (veel getwist) en het op zijn plaats te vergrendelen en het langs me heen te laten waaien (niet voldoende koeling). Ik heb ook geprobeerd een andere ventilator te kopen en de bladen schoon te maken om te zien of dat het stoten zou verminderen.

Wat is de beste manier om de ventilator te gebruiken om koel te blijven zonder dat hij direct op mij blaast?

Twee antwoorden:
#1
+6
Mooseman
2014-12-10 01:20:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uit mijn (onwetenschappelijke) experimenten hebben deze twee tips de ventilator het meest effectief gemaakt:

  1. Plaats de ventilator op een bureau.
  2. Zorg voor één stoppunt van de beweging is gericht op de open hoek van uw ligbox. Laat de andere halte naar het midden van de ruimte wijzen.

Elk van deze zal helpen de luchtcirculatie te verbeteren.

Zie de meest recente bewerking van de vragen. Verandert uw antwoord wetende dat ik in een hokje zit?
@liebs19 Geen verandering.
OK bedankt. Ik wilde gewoon zeker weten dat je de bewerking hebt gezien voor het geval je een ander advies had. :)
@liebs19 Np. Een verandering is de hoogte waarop u de ventilator kunt plaatsen. Als je collega's kunt irriteren, plaats de ventilator dan in de buurt van het plafond voor circulatie.
#2
+4
GimmeTehRepz
2014-12-16 21:52:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt uw eigen airconditioner maken.

Wat u eigenlijk wilt doen, is twee containers van verschillende grootte nemen (de ene moet in de andere passen). In de grotere container wil je een gat in de bovenkant uitsnijden zodat je de ventilator erop kunt zetten en lucht in de container kunt laten blazen, en een paar kleine gaatjes in de zijkant zodat lucht kan ontsnappen.

Vervolgens neem je de kleinere container en vul je deze met ijs. Plaats gewoon de container met ijs in de grotere container, plaats de ventilator erop en zet hem aan. De ventilator blaast lucht over het ijs waardoor het afkoelt, en de lucht ontsnapt uit de zijkanten van de container.

DIY Air Conditioner source

Ik heb verschillende versies hiervan zien maken, sommige met emmers van 5 gallon, maar ook sommige met PVC-buis in de zijkanten om de luchtstroom te richten. Zoiets zou een goede toevoeging kunnen zijn, zodat je de lucht naar je ruimte kunt leiden, en niet naar je collega's.

Een nog vuilere oplossing dan deze zou zijn om ziploc-zakken vol ijs naar de ventilator te plaatsen , op die manier koelt het de lucht nog meer af. Dat zou hopelijk de lucht die eruit waait voldoende moeten koelen zodat het niet rechtstreeks op je hoeft te blazen om te werken.

Houd er echter rekening mee dat het smelten van het ijs de kamer vochtig maakt, waardoor de kamer iets warmer aanvoelt.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...