Vraag:
Wat is de snelste manier om een ​​drankje op kamertemperatuur af te koelen zonder het over ijs te schenken?
JSW189
2014-12-10 00:56:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb zojuist een doos Coca-Cola-blikjes gekocht die niet zijn gekoeld. Ik heb binnenkort een groep mensen, en ik wil dat de cola koud is tegen de tijd dat de groep arriveert. Wat is de beste methode om dit te doen zonder de drank met ijs te verdunnen?

Ik zou ze ook liever niet in de vriezer leggen omdat het actieve monitoring vereist (ik wil niet dat de blikken bevriezen als ik ze vergeet hen).

Is het probleem dat je geen ijs hebt of dat ijs niet snel genoeg werkt?
@liebs19 Vermoedelijk wil de OP niet dat de frisdrank wordt verdund.
Ik kan dat begrijpen. Als ze in de blikken werden gekoeld en vervolgens werden geopend, zou dit geen probleem zijn. Ik zal mijn suggestie als antwoord plaatsen, maar er is wel ijs voor nodig. Ik wist niet zeker of dit zou worden overwogen.
OP moet afwegen of er al dan niet ijs beschikbaar is voor gebruik.
@Mooseman heeft gelijk; Ik verdun de drank liever niet met ijs.
Vul een bak met koud water en doe er ijs in, dan kun je je blikjes koelen. Ook goed zijn de koelere blokken die ze gebruiken om te kamperen, we proberen er altijd wat in de vriezer te hebben.
Zou het een grappig antwoord zijn om 'betere planning' te zeggen en de drankjes zo snel mogelijk in de koelkast te stoppen?
Zes antwoorden:
#1
+23
liebs19
2014-12-10 01:43:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u dranken die nog in blikjes of flessen zijn verpakt, snel moet koelen, doe ze dan in een mengsel van water, ijs en zout. Zodra de dranken in het mengsel zijn ondergedompeld, kunt u ze roeren om ze nog sneller te laten afkoelen. Het zout smelt het ijs sneller en koelt het water sneller af. Dit duurt maar een paar minuten om je drankje af te koelen.

Ik heb dit uit meerdere bronnen gehoord en heb het zelf gedaan. Ik denk dat er zelfs een Mythbusters-aflevering was waarin ze dit probeerden, evenals enkele andere zeer onpraktische methoden. (Link en commentaar geleverd door @Mast - Mythbusters Seizoen 3 Aflevering 6 "Cooling a Six Pack" - Let op: de link maakt technisch gezien geen deel uit van eender welk antwoord. De methoden die in de video worden gebruikt, zijn hoogst onpraktisch en mag in geen geval thuis worden geprobeerd.)

@liebs19 Dat zou de [CO2-blusser] zijn (http://www.firstfireeblussers.com/fire-equipment/co2-fire-blussers). Dat is in feite met hoge snelheid doen wat mijn antwoord voorstelt: er een grote hoeveelheid koele vloeistof tegenaan gooien. Een erg onpraktisch idee, het is duur om bij te vullen en heeft dezelfde problemen als het in de vriezer leggen (te veel en het zal bevriezen).
#2
+11
Mast
2014-12-10 01:45:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het sleutelwoord is dissipatie.

Wat u wilt, is een grote hoeveelheid vloeistof op de juiste temperatuur. Hoe groter de hoeveelheid, hoe beter (een grote hoeveelheid vloeistof warmt minder snel op omdat er meer moet worden opgewarmd. Als het te veel opwarmt, koelt het niet veel af). De relatieve warmte van de blikken wordt door de vloeistof afgevoerd. Het is belangrijk dat de blikken volledig ondergedompeld zijn.

Water uit de kraan is een snelle oplossing, maar als je iets kouder hebt, werkt dat ook. Het vullen van de vloeistof met ijs houdt de temperatuur van het water lager en is meestal ook een goed idee, indien beschikbaar.

Als je toevallig een grote (bij voorkeur gevulde) container in de vriezer hebt staan, je kunt dit ook in het water gooien. Het heeft hetzelfde effect als het toevoegen van ijs (hoe groter de container, hoe beter). Houd er rekening mee dat de container er waarschijnlijk met een reden was. De ene behoefte kan de andere echter overstijgen.

oh goed punt, alles in de vriezer kan worden gebruikt in plaats van ijs om het water af te koelen. Gooi er een zak bevroren erwten in, het maakt niet uit, zolang je maar gedeeltelijk ontdooit wat het ook is (water zal vlees snel ontdooien, dus vermijd die misschien tenzij je van plan bent ze snel te koken).
#3
+5
Dushyanth Shenoy
2015-03-09 01:19:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt deze methode gebruiken, maar hiervoor is een vriezer nodig !! Bedek de blikjes / flessen drank met nat papier en bewaar het in de vriezer! Door dit te doen, zullen blikjes snel afkoelen !! enter image description here

meer informatie hier

"Ik zou ze ook liever niet in de vriezer leggen omdat het actieve monitoring vereist (ik wil niet dat de blikken bevriezen als ik ze vergeet)." Zou je antwoord dit niet schenden?
@Mast Het neemt inderdaad niet de behoefte aan diepvriezer over, maar maakt de "actieve monitoring" -periode wel korter.
#4
+2
Reginald Ret
2015-08-10 17:49:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je hoeft je drankjes niet af te koelen, je hoeft alleen de glazen af ​​te koelen.

Bereid je voor door genoeg glazen in de vriezer te hebben voor je vrienden, zet voor elk glas dat uit de vriezer wordt een nieuwe dus elk drankje is een koud drankje.

Dit is ook een geweldige manier voor whisky-snobs om koude whisky te krijgen zonder ijs toe te voegen.

Hoewel dit zeker zal werken, leidt het tot een ander probleem .. maakt het feitelijk vasthouden van het glas ondraaglijk, omdat het net zoiets is als vasthouden aan ijskoud ijs. Zorg dus ook voor ten minste één handschoen voor elke gast waarmee ze het glas comfortabel kunnen vasthouden zonder bevriezing.
Dat werkt voor wortelbier, maar * niet * cola. Door in een ijskoud glas te kloppen, wordt het schuim en verpest het.
#5
+1
Curt Eckhart
2016-07-18 01:00:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een ouderwetse methode zal je blikdrank onmiddellijk koelen. Zoek een kooldioxide-brandblusser, van het soort met de grote hoorn erop die het gas naar buiten spuit. Zet het blik op een ondergrond, bij voorkeur buiten. Bedek het met de brandblusser en blaas het een of twee keer op. Binnen 5 seconden is het ijskoud!

Plaats gewoon uw vingers niet voor de hoorn!
Leg je vingers ook niet op de hoorn. Het is waarschijnlijk het beste als mensen die niet zijn opgeleid om brandblussers te gebruiken, niet proberen ze te gebruiken.
#6
  0
Willeke
2017-06-26 22:40:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bevries water in plastic zakken of doe ijsblokjes in plastic zakken nadat ze zijn ingevroren.

Doe het ijs in het plastic in de drank, gekoelde dranken zonder het risico te verdunnen door smeltend ijs.

(Ik heb gezien dat de meeste mensen zo snel drinken dat de ijsblokjes in de drankjes geen tijd hebben om te smelten, dus je vrienden zijn misschien blij met normale ijsblokjes.)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...