Vraag:
Als ik een raam breek, hoe kan ik dan koude lucht buiten houden terwijl ik een andere koop?
J. Musser
2014-12-10 04:25:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het gebeurt niet vaak, maar af en toe gaat een van de oude ramen in mijn huis kapot en moet ik een vervanger gaan kopen. Hoe houd ik de winterlucht buiten (beter dan een handdoek aan de gordijnroede ophangen) terwijl ik een andere ga kopen?

Vier antwoorden:
#1
+8
William the Pleaser
2014-12-10 04:38:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Plastic van 2 mil of dikker werkt prima. Plak het gewoon op met ducttape en vergeet het maar. Als de wind sterk is, kunt u stroken en nietjes gebruiken om langs de randen te hechten.

Als de wind niet te sterk is, kunt u een raamisolatieset gebruiken om hetzelfde te bereiken - sommige bieden zelfs voorgesneden, -tappanelen die net kunnen worden uitgerold. Probeer de 3M-tape te krijgen; het is veel sterker dan de meeste concurrenten.

#2
+7
Mast
2014-12-10 04:36:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Duct-tape

Mijn persoonlijke favoriet voor veel 'laten we deze snelle en vuile' situaties oplossen. Geen snijwerk nodig, ook weer verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten.

Duct-tape

Het is vrij sterk en houdt veel wind vast. Meerdere lagen aanbrengen is meestal een goed idee om het luchtdicht te houden.

Dit verbruikt minimaal 'onnodige' hoeveelheid materiaal. Ik heb meestal niet genoeg ducttape om er een raam mee af te sluiten
@Vogel612 Ik heb onlangs een nieuwe laptophoes gemaakt van ducttape omdat ik me verveelde. Was dat niet nodig of zeer leerzaam? Ik kan niet voorspellen hoeveel ducttape de gemiddelde SE-gebruiker beschikbaar heeft, maar dit is zeker een van de goedkopere maar sterke opties.
#3
+5
Dawnkeeper
2014-12-11 01:46:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt wat lege vuilniszakken en ducttape gebruiken om de kou tijdelijk buiten te houden.

#4
+4
Vogel612
2014-12-10 04:36:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik meerdere lagen dik plastic folie in combinatie met wat sterke tape.

Meerdere lagen omdat het op die manier een betere isolatie biedt en sterke tape voor de wind.

je sluit het raam met een marge volledig af met de folie en plak ze gewoon achter elkaar over je raam.

Je kunt ze ook relatief gemakkelijk weer verwijderen als je je nieuwe glas hebt gekochtDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...