Vraag:
Nog tips voor het schillen van knoflook?
Jon
2014-12-10 11:18:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb geprobeerd de knoflook met een mes te breken en heb zelfs een keer een mooie knoflookschiller gekocht. Smashing met een mes heeft als nadeel dat de knoflook vervormt, wat niet altijd wenselijk is. De knoflookschiller was nog steeds langzamer dan met het mes te breken en had de keerzijde dat de knoflook over de tafel werd geschoten als je niet oppast. Kan ik nog iets anders doen?

Zes antwoorden:
#1
+12
RichardBernards
2014-12-10 13:45:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Neem twee grote kommen.
 2. Doe de knoflookteentjes in een van de kommen.
 3. Zet de tweede kom ondersteboven op de kom met de kruidnagels.
 4. Schud het eruit.
 5. In ongeveer 10 seconden zijn alle kruidnagels gepeld en kun je ze uit de kommen vissen.

Voor een meer visuele uitleg;

YouTube - Hoe een knoflookkop in minder dan 10 seconden te schillen

In plaats van de twee kommen te gebruiken, @ KellyThomas stelt voor om een ​​plastic container te gebruiken zoals een lunchbox (of de plastic container van 1 liter die wordt gebruikt door @KellyThomas).

Dit werkt ook goed met elk geschikt formaat bakje, je hebt geen bijpassende kommen nodig als je een lunchbox in de buurt hebt.
Ja ... Maar een broodtrommel kan te klein zijn -> de knoflookteentjes worden zelf opengespleten door 'er verdomme uit te schudden'
Ik heb veel succes met de [1L plastic container] (http://sistemaplastics.com/products/klip-it-rectangular/1l-rectangular) die ik gebruik om restjes mee te nemen naar het werk voor de lunch. Ik pak het met één hand vast en schud het dan als een spuitbus.
@KellyThomas heeft het antwoord bijgewerkt met uw bevindingen
Mijn vrouw doet de knoflook in een tupperware met deksel en schudt ermee. Hetzelfde effect, geen zorgen over het breken van kommen.
#2
+7
Jon
2014-12-10 11:38:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je het hele teentje knoflook tien tot vijftien seconden in de magnetron plaatst, valt de schil bijna van een teentje knoflook. Zeer gemakkelijk te pellen zonder het gebruik van een mes om het te breken of een ander schilgereedschap. Het enige nadeel is dat het de knoflook wel een beetje gaart.

#3
+5
Joachin Joseph
2014-12-31 09:10:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Plet de knoflook met een kom
 2. Doe het in een bakje, sluit het deksel en schud goed.
 3. Haal de knoflookschillen gemakkelijk uit de knoflook.

enter image description here

bron

Wauw! Dit is een geweldig antwoord, ik moet dit zeker vaker gebruiken :) Ik 1+ helemaal, maar het enige probleem dat ik zag was dat de bronnen voor de foto's niet in de lijst stonden. Ik dacht dat ze van [food-hacks.wonderhowto.com] kwamen (http://food-hacks.wonderhowto.com/how-to/peel-entire-bulb-garlic-without-actually-peeling-0154867/), maar Ik weet het niet zeker. Ik maak er altijd een prioriteit van om de bronnen voor alle informatie te gebruiken, maar ik ken hiervoor niet het volledige beleid. Je hebt misschien gelijk, het is maar een suggestie :) Gefeliciteerd met het geweldige antwoord, hoe dan ook, kwaliteit maakt de site beter! ;)
Hallo weer! Mijn andere opmerking was een beetje groot en ik kon er niets anders in passen :( Hoe dan ook, mijn vraag was: "Verpest deze methode überhaupt containers?" Ik zou denken dat met het constant schudden de containers zwakker zouden worden of zelfs zouden barsten Maar dat zijn mijn ideeën en ze kunnen onnauwkeurig zijn, als je de nadelen zou kunnen toevoegen aan het gebruik van deze methode, denk ik dat het antwoord zou gaan van geweldig naar buitengewoon! :)
@darthnesscoveredthesky Excuses, ik heb nu toegevoegd. Ik begon de bronnen w.r.t (http://meta.stackexchange.com/questions/246348/how-should-i-attribute-free-images) toe te voegen aan mijn recente berichten, dit is een oudere. Ik zal proberen de oude berichten te bewerken.
@darthnesscoveredthesky Ik heb twee keer getest sinds ik dit heb gepost. Het werkte als een zonnetje. Ik vraag me af hoe het een plastic zal vernielen als een knoflook wordt geraakt.
Excuses zijn niet nodig :) Dit is een samenwerkingssite en suggesties zijn een gegeven, evenals hun nauwkeurigheid (sommige zijn meer dan andere). Dat is goed dat je je oude bericht bijwerkt, maar ik denk echt dat alle nieuwe of oude gegevens in dit bericht moeten worden geplaatst, zodat het de upvotes krijgt die het verdient :) Persoonlijke ervaring valideert het bericht en laat zien dat het voor je werkte, ik denk er nooit voor terug om dat in de post te plaatsen :)
#4
+1
user19
2014-12-10 11:57:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is een populaire methode die ook wordt uitgelegd op WikiHow:

Week de knoflookteentjes 5 minuten in een kom met water voordat je ze gaat pellen zegt het WikiHow-artikel dat het raadzaam is om het hele teentje knoflook onder water te hebben. Verwijder na het weken de knoflook, snijd beide uiteinden af ​​en pel de knoflook. De knoflook moet gemakkelijker te pellen zijn omdat het water de afdichting tussen de knoflook en de schillen losmaakt.

[WikiHow] (http://www.wikihow.com/Peel-a-Garlic-Clove#Peeling_by_water_sub) zegt om koud water te gebruiken, hoewel ik deze oplossing nog nooit heb meegemaakt. ** Iemand met meer kennis moet meer details in dit antwoord bewerken en de huidige details bevestigen, anders moet dit antwoord op de juiste manier worden verwijderd **.
Dit antwoord is ok en nuttig, het bevat veel informatie en bronnen
#5
+1
Jason Hutchinson
2015-01-04 00:52:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik een scherp schilmesje en snijd de achterkant van de kruidnagel (het bolle deel) in plakjes. Duw het met de punt van het mes onder de huid en dan kun je het de rest van de weg afpellen.

#6
  0
boardrider
2015-01-04 21:25:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Neem een ​​lege, schone glazen pot (ik vind dat een lege honingpot van 1 liter het beste werkt, maar misschien geef je de voorkeur aan kleinere potten).
 2. Doe de knoflookteentjes in de pot , en sluit het deksel goed.
 3. Gebruik krachtige op / neer-bewegingen op de pot en laat de kruidnagel van het deksel / de bodem stuiteren.
 4. Na een paar herhalingen van stap (3) , worden de kruidnagel (s) geschild (volledig of in een zodanige mate dat je ze kunt pellen zoals je een banaan zou pellen).
 5. Dat is alles.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...