Vraag:
Een vuil computerscherm schoonmaken
Shokhet
2014-12-10 05:56:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Soms wordt mijn computerscherm vuil en stoffig, en dit vuil kan niet worden verwijderd door het gewoon af te vegen. ( Afgezien van het feit dat het met de hand afvegen alleen maar meer problemen zal opleveren )

Wat kan ik gebruiken om een ​​computerscherm schoon te maken, zonder toevlucht te nemen tot (relatief dure) gespecialiseerde schoonmaakproducten?

Acht antwoorden:
#1
+35
Kaz Wolfe
2014-12-10 05:58:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het hangt af van het type monitor.

Als het een matte laag heeft (antireflectie), neem dan een microvezeldoek. Bevochtig de doek en veeg het scherm af. Droog het af met een andere (droge) doek.

Als het een touchscreen is, veeg het dan gewoon af. Vloeistoffen kunnen "valse aanrakingen" veroorzaken en problemen veroorzaken. Als het echt slecht is, gebruik dan een klein beetje water op een microvezeldoek of zet het apparaat uit (echt uit, niet op slot) voordat je de onderstaande instructies volgt voor helder glas.

Als het gewoon helder glas is, gebruik dan babydoekjes of Windex met een microvezeldoek.

Gebruik nooit NOOIT papieren producten! Vanwege hun extreem hoge ruw oppervlak veroorzaken ze krassen in het scherm. Ze zijn misschien niet al te duidelijk, maar ze bouwen snel op.

fyi, Papieren handdoeken krassen omdat ze meestal van houtvezel zijn gemaakt, dat nogal schurend is. Hetzelfde geldt voor papieren servetten, tissues, enz. Katoenvezel is beter op het scherm.
Vermeld als een [too less hacky] (http://meta.lifehacks.stackexchange.com/questions/1318/can-someone-point-out-why-the-answers-to-these-questions-are-lifehacks) antwoord .
#2
+14
Justin
2014-12-14 06:26:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vind dat poetsdoeken voor oude glazen goed werken. Als je een bril draagt, heb je er waarschijnlijk een paar (als je dat niet doet, moet je ze bewaren; ze zijn nuttig). Dit lijkt waarschijnlijk erg op een microvezeldoek. Ik dacht dat, aangezien ze zijn ontworpen om glazen schoon te maken zonder ze te krassen, ze computerschermen kunnen reinigen zonder ze te krassen.

Dit zijn de stappen die ik volg:

  1. Zorg ervoor dat de computer is uitgeschakeld 1
  2. Controleer of er stof op het scherm zit. Als dit het geval is, blaas dan zo veel mogelijk af 2 .
  3. Veeg het scherm voorzichtig schoon en vermijd cirkelvormige bewegingen 3 . Adem op bijzonder vuile plekken op het scherm om het een beetje mistig te maken 2 en veeg daaroverheen.

1: misschien niet nodig, maar op een touchscreen vermijdt dit de willekeurige schermdrukken. Het zou ook mogelijk het risico op elektrocutie kunnen verminderen (wat ik echter een vrij klein risico ben)
2: ik doe dit de hele tijd met mijn bril, dus ik kopieer het proces eigenlijk met mijn computerscherm
3: Ik ben een paar plaatsen tegengekomen die aanbevelen cirkelvormige bewegingen te vermijden. Je moet je scherm niet polijsten, maar voorzichtig afvegen. How-To Geek

Brillenpoetsdoeken klinken alsof ze geweldig zijn in het schoonmaken van computerschermen; goed telefoontje :)
Ik zie geen reden om de computer uit te schakelen - zoals je zei. De cirkelvormige bewegingen zijn alleen nodig voor een bril vanwege de grootte ervan.
#3
+3
Mooseman
2014-12-10 05:57:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Babydoekjes zijn een goede optie.

Ik gebruik meestal een papieren handdoek of een zachte doek (microvezel is goed), licht besproeid met Windex of een andere glasreiniger. (Als het een touchscreen is, droog het dan af met een andere papieren handdoek of de andere kant van de doek)

#4
+3
Shel West
2014-12-27 01:17:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik nooit iets nats op een flatscreen (LCD-type, een huidig ​​of nieuw computerscherm). Wat je jezelf echt moet afvragen is: wat is dit voor vuil en hoe is het hier terechtgekomen? Eten en drinken moeten echt ver van je computer en scherm verwijderd zijn (zei de IT-manager). Laten we ondertussen je vuile scherm afhandelen.

IMHO, het geheim om je scherm goed schoon te maken, zonder het streperig en vuiler te maken, is de borstel met brede basis en een blik lucht. Vocht toevoegen voegt alleen maar problemen toe, net zoals thuis strepen achter je ramen jagen met een fles Windex en een doekje naar keuze. Voorkom dat door niet aan de slag te gaan. Gebruik de borstel regelmatig met een blikje perslucht om het stof te verwijderen en om spetters van je frisdrank te voorkomen. Zorg ervoor dat je weg van je scherm eet, zodat er zo min mogelijk andere lovelies naar je uitzicht komen. (negeer de oplossingsspray hieronder, concentreer je op de BORSTEL en let op de lengte - brede basis betekent goede druk, geen verfkwast maar een effectief schraap- / borstelgereedschap voor dikke stukjes van alles wat erop staat) Belkin LCD cleaning kit
( klik voor grotere afbeelding )

#5
+2
Tim
2014-12-11 23:27:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Afhankelijk van hoe vuil het is, gebruik ik een oude sok.

Ik vind dat de statische elektriciteit die door de sok wordt gecreëerd, erg goed is in het oppikken van stof van de schermen. Ik bewaar er altijd een op mijn bureau.

Ik gebruik soms sokken. Maar als het echt statische elektriciteit produceert, bestaat het risico dat sommige pixels worden beschadigd. Ik dacht daar niet eerder aan en heb nooit een probleem gehad.
Normale LCD-pixels kunnen niet worden beschadigd door dergelijke statische elektriciteit - ze dringen zelfs niet door het glas.
Capacitieve touchscreens (smartphone, tablet etc.) zijn echter een andere zaak.
Ik heb een keer een oude sok gebruikt en daarna had de monitor het sok "spook" -spoor voor altijd. (Ik heb geen idee waarom dit gebeurde, maar het was zeker een erg waardeloze monitor)
Heb je geprobeerd het te demagnetiseren?
#6
+2
Jason Hutchinson
2014-12-26 20:52:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De meeste schoonmaakproducten zijn veel te hard voor monitoren. Veel reinigingsmiddelen bevatten chemicaliën zoals azijn (een mild zuur) en alcohol. Deze moeten volledig worden vermeden, omdat ze moderne schermen beschadigen en ze de antireflectiecoating zelfs kunnen verwijderen.

De beste manier om een ​​monitor schoon te maken, is met lenzenvloeistofreinigingsdoekjes. Ze verwijderen zowel het stof als het plakkerige residu dat wordt veroorzaakt door gemorste koffie, frisdrank, enz. Deze doekjes lijken veel op babydoekjes, maar ze bevatten geen parfums waardoor je monitor ruikt naar de onderkant van een baby. Ze laten ook geen residu achter op het scherm als ze drogen. Ze zijn ontworpen voor brillen, zodat ze geen krassen achterlaten of de antireflectiecoating verwijderen. Ze zijn vrij goedkoop en hebben als bijkomend voordeel dat ze de ophoping van stof niet bevorderen. Ik gebruik ze op mijn monitoren en ze zijn bijna altijd stofvrij.

Als je geen schoonmaakdoekjes hebt, kun je een vochtige katoenen doek gebruiken. Zorg ervoor dat het 100% katoen is, want synthetische vezels kunnen krassen op het scherm maken. Veeg het scherm voorzichtig schoon met de doek en gebruik een andere schone / droge doek om het te drogen, zodat er geen watervlekken achterblijven. U kunt proberen om gedestilleerd water te gebruiken in plaats van leidingwater. Het heeft geen opgeloste mineralen zoals kraanwater en laat geen film of watervlekken achter op het scherm.

#7
+2
holroy
2015-03-19 16:15:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Geen microvezeldoek, geen glasreinigingsdoekje! En de katoenen doek smeert / verspreidt het alleen. Wat nu te doen?

In een kleine poging om een ​​ vraag gemarkeerd als duplicaat te beantwoorden, waar de bovenstaande beperkingen van toepassing zijn, zijn hier nog een paar opties voor het reinigen van een glas oppervlak:

  • Allereerst als de beperkingen niet op jou van toepassing zijn , dan kun je waarschijnlijk beter de microvezeldoek of de glasreinigingsdoek gebruiken!
  • Om het oppervlak te helpen reinigen met een katoenen doek (van een soort), niet alleen alles uitsmeren, kunt u proberen een kleine hoeveelheid afwasmiddel te gebruiken, of eventueel een verdunde azijnoplossing.
  • Als katoenen doeken niet haalbaar zijn om het werk te doen, kun je kiezen voor een oude krant of een koffiefilter. Beide kunnen worden gebruikt, maar pas op dat u geen krassen op glas maakt. Geen van beide laat resten / vlekken achter op het glas, maar kan nuttig zijn om het glas schoon te maken.

Wees altijd voorzichtig bij het aanbrengen van vloeistof op elektrische componenten, zoals touchscreens of lcd-schermen. Gebruik ook geen overmatige kracht bij het wrijven van deze apparaten.

#8
  0
user19499
2017-03-18 04:51:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De natuurlijke manier om schermen schoon te maken

Toverhazelaar wordt traditioneel gebruikt als cosmetica. Het is echter waarschijnlijk de meest natuurlijke maar effectieve en gemakkelijk verkrijgbare reinigingsoplossing voor groezelige schermen. Water werkt niet, en zeep kan moeilijk te gebruiken zijn (afspoelen vereist). Chemische reinigingsproducten zijn duur en meestal ook giftig. Toverhazelaar is zo eenvoudig. Laat een paar druppels vallen en poets het droog met een doek.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...