Vraag:
Hoe verwijder ik stof van stoffen lampenkappen?
J. Musser
2014-12-10 04:01:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Veel van mijn lampenkappen zijn gemaakt van verschillende soorten stof, waarin stof wordt verzameld. Ik heb geprobeerd ze af te vegen, te stofzuigen, enz., Maar ik ben niet blij met de resultaten.

Wat kan ik doen?

Vijf antwoorden:
#1
+5
J. Musser
2014-12-10 04:01:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt een stuk doorzichtig plakband van ongeveer 20-25 cm lang krijgen en, terwijl u de uiteinden vasthoudt, het tegen de lampenkap drukken en het er weer aftrekken. Het zal het stof in dat gebied hebben opgepikt. Druk het vervolgens op een andere plek. Herhaal dit proces totdat de lampenkap schoon is.

Tenzij het erg stoffig is, gaat de tape meestal 2-3 tinten mee voor mij. Zodra het niet meer plakkerig genoeg is voor gebruik, knip ik een ander stuk .

#2
+3
pacoverflow
2014-12-26 12:20:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vergelijkbaar met uw suggestie van tape, maar waarschijnlijk gemakkelijker en sneller is om een ​​ pluizenroller als volgt te gebruiken:

enter image description here

Een pluizenroller heeft een rol afplaktape en wordt meestal gebruikt om pluizen van kleding te verwijderen. Maar je kunt hem ook gebruiken om stof van lampenkappen te verwijderen. Rol hem gewoon over de lampenkap en hij neemt het stof op. Nadat de tape zijn plakkerigheid heeft verloren, scheur je dat stuk gewoon af (ze zijn voorgesneden in vierkanten op de rol) en het is klaar om weer pluisjes / stof op te nemen.

#3
+2
wordsOfWisdumbass
2014-12-26 12:07:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het borsteluiteinde van het opzetstuk voor het reinigen van bekleding van een stofzuiger werkt uitstekend.

Bevestig het aan de slang (en indien nodig het verlengstuk) en begin dan bovenaan de kap met een rechte, zachte beweging tot aan de onderste rand.

Draai de kap een klein beetje - of beweeg je lichaam eromheen - en herhaal in lichtjes overlappende banen totdat je de hele diameter hebt voltooid.

#4
+2
Jason Hutchinson
2014-12-26 20:27:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lampenkappen zijn erg moeilijk af te stoffen. Ze bevatten hoekjes en gaatjes die het onmogelijk maken om er echt in te komen en ze grondig schoon te maken. Ze zijn ook kwetsbaar, dus je kunt ze niet afwassen met water, wasmiddelen, enz. De meeste stofzuigers zouden ze ook beschadigen, tenzij je een zachte borstel hebt.

Een van de beste manieren om ze af te stoffen is om een ​​blikje perslucht te gebruiken. Dit is dezelfde soort perslucht die wordt gebruikt om elektronica schoon te maken, en de meeste winkels voor kantoorbenodigdheden hebben ze bij zich. Werk heen en weer, en op en neer over de hele schaduw en maak een paar passen. Dit zou het overgrote deel van het stof moeten verwijderen.

#5
  0
Ilmari Karonen
2014-12-28 02:16:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit lijkt misschien een "ouderwetse" oplossing, maar heb je een eenvoudige plumeau geprobeerd? Ik heb een goedkope zoals deze en vind hem uitstekend om stof van lampenkappen te verwijderen.

Natuurlijk verspreidt de plumeau het stof meestal gewoon in de lucht, dus u kunt een stofzuigermondstuk in de buurt houden om het op te vangen. Of laat het gewoon bezinken en stofzuig de vloer.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...