Vraag:
Hoe kan ik de geur van sigarettenrook in een kleine ruimte snel elimineren?
JSW189
2014-12-10 20:12:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als iemand rookt in mijn auto of een kamer bij mij thuis, houdt de geur dagen tot weken aan. Hoe kan ik die geur snel verwijderen?

Ik heb geprobeerd basisluchtverfrissers te gebruiken, maar ze hebben alleen een pleister op het probleem aangebracht; nadat ze zijn uitgewerkt, blijft de rookgeur achter.

Beter nog, laat ze helemaal niet roken in uw buurt. We hebben mensen verteld dat ze niet mochten roken op ons terrein (laat staan ​​in het huis zelf).
[Dit antwoord] (http://pets.stackexchange.com/a/3116/628) op Pets SE waarin wordt uitgelegd hoe je hondengeur uit je huis kunt verwijderen, kan interessant zijn.
Acht antwoorden:
#1
+11
TIO Begs
2014-12-12 22:15:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zuiveringszout

Als dit slechts af en toe rook is, is de meeste geur die overblijft afkomstig van rook die vastzit in stoffen, zoals tapijten, gordijnen, enz. Besproeien / Door er zuiveringszout in te wrijven, kan de geur helpen neutraliseren.

Voor tapijten (die in de meeste kamers in principe alle geur elimineren), strooit u het lichtjes over het tapijt. Ik loop er dan meestal een beetje overheen om het verder in de stapel te verdelen. Wacht even (10 minuten tot een paar uur) en stofzuig de tapijten vervolgens zoals gewoonlijk.

Voor een duidelijker onmiddellijk effect kunt u producten speciaal hiervoor. Waar ik ben, zijn ze erg goedkoop, omdat ze meestal zuiveringszout zijn met een extra geur eraan toegevoegd.


Zoals ik al zei, is dit het beste voor af en toe roken. Voor kamers die in de loop van de tijd constant worden gerookt, zal er op de meeste oppervlakken rook / roet ontstaan, wat een diepere reiniging vereist.

Persoonlijk denk ik dat dit het dichtst in de buurt komt van het beantwoorden van de gestelde vraag - d.w.z. hoe de geur te verwijderen in plaats van te maskeren.
#2
+4
user100
2014-12-11 07:45:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het gebruik van een luchtverfrisser maskeert de geur. Het interessante van de meeste luchtverfrissers is dat ze zijn samengesteld uit grote moleculen die je reukreceptoren blokkeren, zodat je geurloze luchtverfrissers kunt kopen.

#3
+3
nicael
2014-12-10 20:20:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Allereerst zou je natuurlijk alle ramen openen.

Maar alleen de kamer ventileren zou je niet helpen; het is een bekend feit dat rook neerslaat op de muren, het plafond, de vloer; tapijten houden het ook veel vast (wat nog meer?) waardoor deze vervelende geur niet verdwijnt. Het schoonmaken ervan zou het verwijderen van de rookgeur dus moeten versnellen.

(het is gefilterde informatie van moving.about.com)

#4
  0
Darren
2015-02-23 13:49:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Anders dan zuiveringszout, kunt u actieve kool of koolstof gebruiken.

Activated Charcoal

Omdat normale houtskool niet zou werken vanwege het feit dat geuren chemicaliën zijn en ze absorberen is een chemisch proces, daarom zou je actieve kool nodig hebben.

Wat is actieve kool?

Actieve kool is houtskool dat is behandeld met zuurstof om miljoenen kleine poriën tussen de koolstofatomen te openen.

Source

Het is gratis verkrijgbaar tegen een redelijk redelijke prijs. Het is helemaal niet moeilijk te vinden.

Een ander alternatief, dat ik persoonlijk heb gebruikt (Toen mijn auto stonk naar rottende vis) was gemalen koffiebonen die de geur snel leken te absorberen. Daarna gebruikte ik een luchtverfrisser om de koffiegeur te verwijderen, en voila, het was weg.

#5
  0
python starter
2015-02-23 20:54:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u een eenvoudige, betaalbare oplossing wilt, is het antwoord heel eenvoudig en effectief: steek gewoon meerdere kaarsen aan, bij voorkeur terwijl de persoon nog rookt. Gebruik "gewone" normale kaarsen en dit zou uw probleem moeten oplossen.

#6
  0
kutschkem
2015-02-27 15:36:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koffiebonen helpen, al kan ik niet precies zeggen hoe snel. Ik heb ze eerder gebruikt voor het verwijderen van (rook) geur in gebruikte meubels. Doe gewoon wat koffiebonen in een kom en laat ze met de geur in de kamer zitten.

#7
  0
jimmyplaysdrums
2015-04-17 19:38:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb veel succes gehad met het gebruik van Febreeze om de geur van sigarettenrook kwijt te raken. Vooral in zaken als een bank of tapijt. Werkt ook goed voor de auto.

Ook, nadat ik gestopt ben met roken, laat ik mijn rokende vriend nooit roken in mijn auto of thuis. Ze respecteerden dat en ik hoefde me er nooit zorgen over te maken. Misschien kun je je vrienden vragen om niet te roken bij jou thuis of in de auto? Het is niet echt eerlijk van hen om je ruimte te bederven als je erover nadenkt.

#8
-1
david
2015-02-27 23:01:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bij de meeste van deze antwoorden wordt ervan uitgegaan dat iemand anders aan het roken is. in dat geval zal assertiviteit je beter van dienst zijn dan de geur bedekken. dat gezegd hebbende, dit lijkt een klassieke tienervraag ... Hoe verberg ik het feit dat ik rook in de auto van mijn ouders of in mijn kamer. * wink * wink.

Antwoord: stop droogvellen in een papieren handdoekhuls en adem uit door de slang.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...