Vraag:
Hoe opgedroogde pennen nieuw leven in te blazen
Mooseman
2014-12-10 08:55:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vond een doos met verschillende oude balpennen. Als ik ze open, zie ik dat ze allemaal een aanzienlijke hoeveelheid inkt bevatten. Als ik er echter mee probeer te schrijven, wordt er geen inkt op het papier overgebracht.

Ik heb geprobeerd ze onder water te laten lopen, maar dit werkt niet vaak. (< 25%) Is er een manier om de pennen nieuw leven in te blazen?

Zuigen op de punt helpt soms, hoewel dit, afhankelijk van de pen, een slecht idee kan zijn
@Zach in plaats van aan de punt te zuigen, blaas aan de andere kant.
Ik stem om deze vraag af te sluiten als off-topic, omdat er geen life hack nodig lijkt te zijn, die wordt gedefinieerd als een outside-the-box oplossing. Aan pennen likken, kronkelige lijnen over dingen trekken, enz. Zijn gevestigde technieken die mensen al eeuwen doen, en dit is slechts een alledaagse "How To" -vraag over het leren van een nieuwe vaardigheid. De auteur heeft niet laten zien dat hiervoor een "outside the box" -oplossing nodig is. Zie [over Lifehacks] (http://bit.ly/1F9XABO).
@CaptainObvious De * beste * methode wordt onderzocht en ik denk niet dat je kunt zeggen dat een "buiten de doos" -oplossing niet wordt gezocht. Misschien is het beste antwoord het likken van de tip, misschien is het dat niet. Dit wil een canoniek antwoord op het onderwerp zijn.
@Mooseman Pennen likken, kronkelige lijnen over dingen tekenen, enz. Zijn goed ingeburgerde technieken die mensen al eeuwen doen, en dit is slechts een alledaagse "Hoe moet ik" -vraag over het leren van een nieuwe vaardigheid.
Ik heb niet genoeg reputatie om de vraag te beantwoorden (ik ben van StackOverflow), maar het antwoord is om een ​​druppel olie op de punt te gebruiken. Teken daarna lijnen terwijl je de pen langzaam draait, zodat de bal in alle richtingen wordt getraind, meestal zul je merken dat sommige richtingen vastzitten.
Negen antwoorden:
#1
+27
RichardBernards
2014-12-10 14:57:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aangezien ik niet zo happig ben op het likken van balpennen; als je schoenen aan hebt met rubberen zolen, teken dan een paar lijnen op de onderkant van je schoen ... Ga daarna naar het papier en het zal bijna onmiddellijk weer schrijven.

Omdat de bal in de pen verstopt raken, het rubber duwt de bal los van de verstopte inkt. De tekening van de lijnen zorgt ervoor dat de kleine klompjes op je tong worden overgebracht in plaats van op je tong.

#2
+18
William the Pleaser
2014-12-10 09:15:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lik ze krachtig. Idealiter precies waar het om gaat - maar als je te enthousiast wordt, kan er geen kwaad.

Balpennen werken door een kleine roterende metalen bal te gebruiken om inkt van het interne reservoir op het papier over te brengen, en na verloop van tijd kan inkt kauw de bal op om te voorkomen dat hij gaat rollen. Het enige dat u hoeft te doen, is de inkt verzachten en uw pen werkt weer!

Als de inkt in het reservoir is opgedroogd, moet u deze echter volledig vervangen.

Ik heb een aantal dingen geprobeerd met deze antwoorden, zonder resultaat. Ik heb zojuist een andere pen gevonden die niet zou schrijven en ik heb gewoon de punt van mijn tong letterlijk twee seconden aangeraakt en hij schrijft als nieuw. Het is een perfecte oplossing voor mij, aangezien ik vaak te lui ben om uit mijn stoel op te staan ​​terwijl ik iets aan het doen ben!
#3
+14
user19
2014-12-10 16:03:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Warmte zal de inktstroom helpen.

  • houd de punt van de pen onder stromend warm water, of

  • plaats de pen enige tijd in het zonlicht, of

  • houd de punt van de pen 2-3 seconden in de buurt van een kaarsvlam en verwijder hem snel van de vlam.

Daarna, krabbelen op een stuk papier, zal het beginnen te werken.

Ik wilde de vlambron noemen, hoewel ik meestal een aansteker gebruikte. Dit verwarmt de punt en kan helpen om een ​​vastzittende roller op te ruimen.
Sleutelwoord hier is 2-3 seconden voor de vlam. Laat het een beetje afkoelen voordat je het op papier drukt. Ik heb de mijne extra verwarmd en de metalen punt zakte in het plastic toen hij op papier werd gedrukt hahaha
#4
+4
Theraot
2016-01-08 12:13:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het idee is dat de tip verstopt is. En je wilt hem weer laten vloeien.

-

Je kunt proberen de punt te verwijden (en de inkt te verdunnen) met warmte om de inkt te laten vloeien. Andere antwoorden wezen al op op warmte gebaseerde oplossingen, zoals het gebruik van een kaars.

Een andere optie voor het warmte-idee is om zeer snel een pen tegen glas te gebruiken. Glas krijgt geen permanente markering en het zal moeilijk zijn voor de balpen om er krassen op te maken. De snelle beweging is bedoeld om de punt van de pen door wrijving te verwarmen.


Je kunt ook proberen de zwaartekracht te gebruiken (de pen in een verticale positie laten) om te proberen de inkt te laten vloeien. Andere opties zijn om middelpuntvliedende kracht te gebruiken (dat is een virtuele kracht, deze bestaat), of - in het geval van goedkope rollerballpennen - de pen uit elkaar halen en de inkt vanaf de andere kant naar de punt blazen - pas op voor overmatige vloei, doe het tegen iets dat de inkt kan absorberen.


Aan de andere kant kan de inkt droog zijn. Als het niet helemaal droog is, kunt u proberen het te mengen.

Wat voor soort inkt is het? Inkt is gewoonlijk een suspensie in water, olie of alcohol. Een balpen is meestal op waterbasis, andere kunnen olie gebruiken. Alcohol komt alleen veel voor in markers.

Wat het ook is ... voeg dat toe aan de inkt - of de punt, als je geen toegang hebt tot de inkt. Water (speeksel van likken is ook gesuggereerd), minerale olie (Johnson's babyolie zal het doen) of alcohol (isopropyl of in zijn defect, methanol), afhankelijk van het geval.

#5
+2
michaelpri
2014-12-10 08:59:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gewoonlijk is het voldoende om de pennen te schudden of ze ondersteboven te laten liggen. Ik heb ook een paar pennen die ik erg leuk vind, maar ik heb problemen met de inkt, dus ik zoek een werkende pen met hetzelfde of een soortgelijk inktreservoir en ik zal de twee verwisselen.

#6
+1
Generro g
2016-02-20 09:10:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is één oplossing / het werkt altijd! Maak een servet nat en pak de inktcartridge en rol deze 20 seconden op in het servet / plaats in de microfoon!

Hoe zit het met de punt van de cartridge?
#7
  0
Lostinfrance
2015-11-22 02:20:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het punt van gebruiker19 over warmte achterhalen, maar als er geen stromend water, zonlicht of vuur beschikbaar is, probeer dan het volgende:

Voor de meeste goedkope balpennen, het bit dat de inkt feitelijk vasthoudt, is een smal stuk plastic buisje met een punt aan het uiteinde. U kunt dit onderdeel meestal uit de behuizing verwijderen door de dop aan de achterkant van de pen te verwijderen en naar buiten te kantelen. Buig de buis een paar keer voorzichtig met uw vingers. De beweging plus de warmte van je vingers maakt de inktstroom vrij.

Hierbij wordt ervan uitgegaan dat de pen in grote lijnen lijkt op het merk "Bic". Ik heb die link alleen voor illustratieve doeleinden toegevoegd en helemaal niet omdat sommige recensies hilarisch zijn.

Op de een of andere manier verwacht men geen downvote * en * een un-upvote op een voorgestelde methode van bal-reanimatie. Je voelde duidelijk sterk dat wiebelen met de binnenband van de pen niet de juiste keuze was. Wat ging er mis?
#8
  0
homebound
2015-12-10 08:07:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer uw pen te schudden, plaats gas op de pen met een aansteker gedurende maximaal 7 seconden en minimaal 3 seconden, aangezien de inkt rood kan worden of het plastic zal verbranden. Of wat dacht u van wrijven met uw pen over de onderste zool van je schoen, dat werkt echter vaak niet voor mij. De gemakkelijkste manier voor mij is om in het begin veel krullen op een stuk papier te tekenen en daarna met meer druk, omdat het helpt om de oppervlakte-sterkte op te bouwen. Je kunt ook gewoon een nieuwe pen kopen.

#9
  0
Ayukta
2016-01-11 14:55:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eigenlijk had ik deze geweldige pennen waar ik echt van hield en ik gebruikte ze, maar na ongeveer de eerste of tweede keer dat ik ze gebruikte, stopten ze met werken. Dus ik zag dit bericht en probeerde verschillende methoden, maar wat voor mij werkte, is dat ik de vulling verwijderde en het metalen puntgedeelte van het plastic gedeelte scheidde en vervolgens een heel klein beetje nagellakverwijderaar in beide deed delen, schudde ik ze een minuut en wreef de grote met kracht op een gum omdat de bal niet bewoog, dus ik deed dit ook met de andere pen en het werkte.

Bewaar ook wat nagellakremover handig voor het geval je wat inkt op je handen hebt. :)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...