Vraag:
Hoe kan ik (pijnloos) sleutels aan mijn sleutelhanger toevoegen of verwijderen?
Shevliaskovic
2014-12-10 05:06:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een van de meest ondragelijke dingen die ik moet doen, is een aantal sleutels aan een sleutelring toevoegen of eruit halen. Ik moet me met mijn nagels een weg banen in de spleet van de ring, wat echt pijn doet. Wat kan ik nog meer doen om mezelf van de pijn te redden?

Negen antwoorden:
#1
+65
JSW189
2014-12-10 20:57:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb over het algemeen twee methoden gebruikt om sleutels van sleutelhangers te verwijderen:

Methode om nietjes te verwijderen

Aangezien nietjesverwijderaars scherpe, dunne tanden hebben, plaatst u de scherpe punten gewoon tussen de sleutelhanger ringen en druk langzaam naar beneden. Dit zou de sleutelhanger uit elkaar moeten spreiden en het gemakkelijk maken om de nieuwe sleutel aan te draaien / de oude sleutel van de ketting te halen.

enter image description here


Muntmethode

Omdat ik vaak geen nietjesverwijderaar bij de hand heb, gebruik ik meestal een munt. Deze video en beschrijving zijn nuttig:

  • Koop een munt ter grootte van een kwart.

  • Druk de rand van de munt tegen de sleutelring in een hoek van 45 graden, vlakbij waar deze opengaat; de munt schuift onder een deel van de sleutelring door, waardoor het uiteinde omhoog komt.

  • Oefen druk uit op de munt zodat deze het uiteinde van de sleutelring voldoende opheft om de sleutel erop te schuiven. Schuif vervolgens de sleutel erop.
  • Verwijder de munt en schuif de sleutel verder naar voren.
Er zijn speciale gereedschappen die hetzelfde doen als de nietjesverwijderaar, ik heb de mijne gekocht in een kralenwinkel, maar de nietjesverwijderaar is in veel huizen en kantoren te vinden. +1
#2
+27
Kaz Wolfe
2014-12-10 05:53:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik uiteindelijk de sleutel die ik aan de sleutelring wil doen.

Ik schuif de uitsparingen van de sleutel in de gleuf en maak hem open. Dan blijf ik duwen totdat het hele lemmet in de sleutelring zit. Vervolgens draai ik de sleutel totdat het gat relatief dicht bij het begin van de sleutelhanger zit. Ik schuif hem aan en klaar.

#3
+11
Shevliaskovic
2014-12-10 05:06:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik meestal een nietjesverwijderaar om een ​​scheur in de ring te openen en vervolgens de sleutel pijnloos toe te voegen of te verwijderen.

Hoe kleiner de nietjesverwijderaar, hoe beter, omdat een grotere misschien niet past of de ring beschadigt.

waarom zou je je eigen vraag beantwoorden?
@JemEripol [Het beantwoorden van uw eigen vragen wordt aangemoedigd] (https://stackoverflow.blog/2011/07/01/its-ok-to-ask-and-answer-your-own-questions/)
#4
+3
J. Musser
2014-12-17 04:21:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je een klein zakmes bij je hebt, zoals ik, kun je dat gebruiken om in de spleet te glijden en open te wrikken. Steek je sleutel van beide kanten in de scheur, verwijder het mes en schuif de sleutel in / uit de ring. Dit is handig voor mij, omdat ik zowel mijn zakmes als mijn sleutels in mijn zakken draag, dus ze zijn altijd bij me.

Waarschuwing: Messen zijn vaak scherp. Gebruik gezond verstand en probeer u niet te snijden.

@cullub * messen. Ik voegde eraan toe dat vanwege het aantal mensen dat uiteindelijk onzorgvuldig met messen omgaat.
haha sorry spelfout. Ja, "gebruik gezond verstand".
Zelfs als ik voorzichtig ben, is dit een van die situaties waarin ik mezelf uiteindelijk zeker zou snijden. Ongelukken gebeuren en messen slippen; gezond verstand is niet altijd voldoende.
@DangerZone Haha! Oke dan. Moer ik doe het regelmatig en heb mezelf nooit gesneden. Ik merk dat messen niet wegglijden als je weet wat je doet. ; D
#5
+2
jskroch
2017-02-23 04:19:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In plaats van de problemen van de typische sleutelhanger te bestrijden, wilt u misschien een ander ontwerp overwegen. Hier is een recensie met ongeveer twee dozijn ideeën over manieren om uw sleutels vast te houden:

http://www.carryology.com/utility/guide-to-carrying-keys/

De FreeKey is gemaakt van plat metaal in de vorm van een ring, maar de lussen springen uit elkaar als je erin knijpt. Het lijkt de meest directe vervanging die uw probleem zou oplossen.

FreeKey pressed open


Een ander idee dat ik heb gezien, is een onvolledige ring met "eindstoppers". Er is een ronde staaf gebogen in een "U" -vorm met ballen aan elk uiteinde om te voorkomen dat de sleutels eraf glijden. Een van de balletjes kan worden losgeschroefd om sleutels toe te voegen of te verwijderen.

Hier is een voorbeeld van zo'n hoefijzersleutelhanger:

https://www.amazon .com / Jzcky-Shzrp-Keychain-Horseshoe-Keyholder / dp / B077GX2XS3 /


Ik heb hier geen persoonlijke ervaring mee. Ik heb ze zojuist gevonden door online te zoeken.

#6
+1
Michael Hewson
2016-12-14 06:05:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als preventieve maatregel bewaar ik een kleine karabijnhaak aan mijn belangrijkste sleutelhanger en bevestig perifere sleutelhangers aan de karabijnhaak in plaats van aan de ring wanneer ik ze nodig heb. Het vermindert het aantal keren dat ik met sleutelhangers moet spelen en laat me met minder sleutels reizen - als ik bijvoorbeeld naar school fiets, haal ik de autosleutels van de karabijnhaak en laat ik ze thuis.

Voor de momenten dat je sleutels uit de ring moet halen, ziet de methode voor het verwijderen van nietjes van JSW189 er veelbelovend uit.

#7
+1
Willeke
2017-09-02 23:34:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De 'non-life hack'-methode:
Koop een open tang met gespleten ring (een zoekopdracht op afbeeldingen zal er veel opleveren, maar hier is er een van een commerciële site.)

Tot ik dat item kocht, en nog steeds als het thuis is terwijl ik ergens anders ben, gebruikte ik de vijl op mijn kleine zakmes. Of het dossier dat ik in de slaapkamer bewaar.
Steek de punt erin, draai opzij en je hebt genoeg opening om een ​​kleine sleutel in te steken.

#8
  0
Gras Double
2015-10-13 10:50:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben het ermee eens dat deze harde sleutelhangers ongelooflijk irritant zijn.

Probeer alsjeblieft je nagel niet te gebruiken, de kans is groot dat je hem breekt.

Hier zijn de oplossingen die in je opkomen:

  • Gebruik een mes (niet een met een goedkoop lemmet, je wilt het zeker niet breken). Het vereist echter nog steeds enige oefening om het juiste gebaar te krijgen. En je raakt gegarandeerd de mesrand beschadigd.
  • Zoek een lichtere sleutelring. Sorry voor nu geen foto, maar je kunt "goedkope" sleutelhangers vinden die gemaakt zijn van een veel dunnere draad. Ze doen hun werk perfect en zijn buitengewoon plezierig om te manipuleren.


Of u kunt altijd een nietjesverwijderaar bij u hebben.

#9
  0
TechQueen
2016-12-02 22:25:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je een van die nagelvijlen hebt met een punt aan het uiteinde, kun je die gebruiken om sleutels toe te voegen en te verwijderen.

Ik denk dat een foto hier de kwaliteit van dit antwoord enorm zou verbeteren.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...