Vraag:
De snelste manier om water te koken?
The Idiot Gamer
2014-12-10 06:19:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik warme chocolademelk wil maken, is een van de stappen uiteraard kokend water. Het lijkt een eeuwigheid te duren. Is er een snellere manier? De methode die ik momenteel gebruik, is water in een metalen blikje doen en de kachel gebruiken.

Heeft u een magnetron? Het is helemaal geen hack, maar wel heel snel voor dit soort kleine hoeveelheden. Opmerking: doe dit ** niet ** met gedestilleerd water, voor het geval het 'explodeert'. Kraanwater zou in de meeste plaatsen prima moeten zijn.
Als u een magnetron gebruikt, zorg er dan voor dat u het metalen blik niet gebruikt.
Omdat je naar * kokend * water hebt gevraagd, zal ik niet als antwoord posten. Maar ik gebruik mijn Keurig-machine en doe er geen bekers in. Hierdoor krijg ik water op koffietemperatuur voor mijn warme chocolademelk.
Uw uitgangspunt is onjuist, het is duidelijk dat u melk moet gebruiken voor warme chocolademelk.
De snelste manier om water te koken is met een vacuümpomp, maar het zou niet heet zijn.
Begin met het gieten van heet water uit de kraan :-) Tijdwinst ...
Negen antwoorden:
#1
+13
kenorb
2015-01-26 19:09:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik een elektrische waterkoker (het duurt slechts 1-2 minuten om het water te koken).

Als het nog steeds te lang is, gebruik dan de magnetron ongeveer 30 seconden tot 1 minuut (op hoog vermogen). Maar wees voorzichtig, want water gekookt in een magnetron kan plotseling "exploderen" (inclusief uw mok). En vergeet niet om voor de veiligheid de juiste magnetronbestendige bak te kiezen (zoals glas, keramiek, papieren borden, was / bakpapier), aangezien het microgolven in een metalen bak (inclusief aluminium) vonken kan produceren die de magnetron kunnen beschadigen of zelfs brand kunnen veroorzaken .

Voor de magnetronmethode kunnen we de volgende stappen lezen op wikiHow:

 1. Giet het water in een magnetronbestendige beker of kom.

 2. Plaats een schoon, magnetronbestendig voorwerp in het water (een niet-metalen voorwerp zoals een houten lepel, een eetstokje of een ijslollystokje).

  Dit voorkomt een gevaarlijk probleem genaamd "oververhitting" door het water iets te geven om bellen op te vormen. Het treedt op wanneer water in een magnetron water tot voorbij het kookpunt verhit, maar het water kan geen bellen vormen omdat er geen kiemvormingsplaatsen zijn, waardoor een kleine explosie van kokend water ontstaat (lees meer: ​​ Boil on Troubled Waters ).

 3. Doe het water in de magnetron. Verhit in redelijk korte tijd (niet langer dan 1,5 minuut).

 4. Als u het water wilt steriliseren, laat het dan koken.

Raadpleeg Hoe water koken in de magnetron voor meer informatie en veiligheidstips.

#2
+11
William the Pleaser
2014-12-10 06:44:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zorg ervoor dat je een deksel op het blik doet. Geen strakke omslag; gewoon iets om te voorkomen dat de bovenkant van het water warmte verliest (zie deze vraag).

Als dat nog steeds niet snel genoeg voor je is, heb je een paar opties:

 1. Laat een volle ketel de hele dag op een laag vuur staan, zet hem hoger als je warm water nodig hebt. U betaalt alleen voor de kosten van de energie die nodig is om het warm te houden, maar het kan gevaarlijk zijn als u het droog laat koken.
 2. Investeer in een elektrische waterkoker. Ze zijn goedkoop en zullen water sneller koken dan de meeste fornuizen.
 3. Investeer in een direct warmwatersysteem. Bijna kokend water van de tap wanneer u maar wilt. Veiliger dan optie 1, maar niet goedkoop.
Zou "het de hele dag op een laag vuur laten staan" technisch gezien niet zo ongeveer de langzaamste manier zijn om water te koken, als je de tijd neemt vanaf het moment dat je voor het eerst warmte gaat toepassen? Afgezien van technische aspecten, lijkt dat een vreselijk advies om te geven, aangezien het, zoals u al zei, gevaarlijk en duur is.
Waterkoker / hete pot werkt goed, maar optie 1 is een vreselijk idee
Waterkokers zijn geweldig, ik weet niet waarom ze niet populairder zijn in de VS.
Nog één stem voor een elektrische waterkoker, maar met een voorbehoud. Waterkokers zijn niet gelijk gemaakt. Plastic waterkokers zijn goedkoper, maar kunnen nadelige gezondheidseffecten hebben (zie bijvoorbeeld: http://www.bestelectrickettles.net/what-is-bpa-and-why-your-electric-kettle-should-be-plastic-free/ ). Als je besluit om in een elektrische waterkoker te investeren, raad ik ten zeerste een roestvrijstalen waterkoker van hoge kwaliteit aan. Het kost misschien $ 50-70 (USD), maar het gaat jaren mee en zal een genot zijn om te gebruiken, met dezelfde gevolgen voor de gezondheid als kokend water in een pan op het fornuis;) Veel succes!
@Sterno dit is een behoorlijk ironische opmerking gezien je gebruikersnaam!
@JeannePindar, de VS heeft 120 volt netspanning, niet 240 volt. Door het lagere voltage duurt het ongeveer vier keer zo lang voordat een waterkoker water opwarmt als in Europa.
#3
+9
Origin
2014-12-23 03:18:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Misschien denk je hier op de verkeerde manier over na. Kook water liever snel, maar probeer een grote hoeveelheid kokend / heet water bij de hand te hebben. Koop een gigantische thermoskan, deze vind je meestal bij Aziatische supermarkten. Ze zien er als volgt uit:

enter image description here

Ze kunnen ongeveer een liter of meer water bevatten, afhankelijk van het model, en in de buurt houden - al geruime tijd koken. Ik gebruik er een op het werk, zodat ik binnen enkele seconden hete thee bij de hand heb. En het water blijft tot wel vier uur kokend heet.

U kunt het net zo goed bevriezen en bewaren voor later.
#4
+6
apaul
2014-12-23 10:11:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou een paar duizend voet omhoog kunnen gaan ...

 Hoogte Kookpunt van water 0 '(0m) 212 ° F (100 ° C ) 500 '(152 m) 211,1 ° F (99,5 ° C) 1.000' (305 m) 210,2 ° F (99 ° C) 2.000 '(610 m) 208,4 ° F (98 ° C) 5.000' (1524 m) 203 ° F (95 ° C) 6.000 '(1829 m) 201,1 ° F (94 ° C) 8.000' (2438 m) 197,4 ° F (91,9 ° C) 10.000 '(3048 m) 193,6 ° F (89,8 ° C) 12.000' (3658 m) 189,8 ° F (87,6 ° C) 14.000 '(4267m) 185,9 ° F (85,5 ° C) 

Als je opgesloten zit en niet vrij bent om de mountain , kun je deze gevangenishack proberen van:
The DIY Wizards of San Quentin. - Bekijk de video in de link voor een demo.

Gevangenen mogen geen kokend water hebben omdat het als wapen kan worden gebruikt, maar voor degenen die moe zijn van lauwe oploskoffie, is er een hack.

Het enige dat je nodig hebt, is een beetje vindingrijkheid, een stekker met een stuk draad er nog aan en een stukje oud metaal. Zet ze bij elkaar en je hebt een "angel":

enter image description here

Voor het geval je je zorgen maakt over hoe veilig dit is of als het zou zelfs werken, je kunt kant-en-klare stingers of verwarmingselementen kopen:

enter image description here


Op een serieuzere noot .. .

Je hebt het water niet echt nodig om te koken om warme chocolademelk, koffie of thee te maken. Je hebt alleen "heet" water nodig alles boven 180 ° F zou moeten werken.

Voor warme chocolademelk 140 ° - 160 ° F
Voor koffie 205 ° F
Voor thee 150 ° - 190 ° F, (afhankelijk van het type en de sterkte)

Opmerking, de meeste bronnen raden aan Geen kokend water gebruiken . De meeste soorten koffie en thee worden bitter met te heet water. Warme chocolademelk kan soortgelijke problemen hebben, vooral recepten met melk of room.

Voor thee moet het water zo heet mogelijk zijn.
@MarkPattison Voor zwarte thee ja, maar zowel tisanes (kruidenthee) als thee met melk mogen niet * te * heet zijn.
Opgemerkt moet worden dat de elektrodeboiler, ook wel "stinger" genoemd, DE SNELSTE manier is om water te koken. Je pompt in wezen enorme versterkers door het water, tot 15 ampère of meer, allemaal voor 100% omgezet in warm water! Zie https://en.wikipedia.org/wiki/Electrode_boiler. Het afgebeelde product is GEEN elektrodeboiler. Elektrodeketels zijn ook GEVAARLIJK.
#5
+2
Pobrecita
2014-12-13 02:18:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dingen die ik weet, werken:

 • Gebruik een dikkere pot.

 • Gebruik een deksel.

 • Gebruik minder water.

 • Gebruik een hoger vuur. Niet buitengewoon hoog, maar als je het vuur hoger zet, zou het sneller moeten koken. Als de hitte te hoog is, kan dit de pan beschadigen.

 • Gebruik een pan die het hele kacheloog bedekt. Als je een kleine pan met een groot oog hebt, gebruik je de warmte niet goed.


Aanvullende informatie

Is het waar dat warm water sneller bevriest dan koud water of dat Koud water kookt sneller dan heet water?

"Koud water kookt niet sneller dan heet water. De opwarmsnelheid van een vloeistof hangt af van de grootte van het temperatuurverschil tussen de vloeistof en zijn omgeving (bijvoorbeeld de vlam op de kachel). Als gevolg hiervan zal koud water sneller warmte opnemen terwijl het nog koud is; zodra het op de temperatuur van warm water komt, vertraagt ​​de opwarmsnelheid en van daar duurt het net zo lang om het aan de kook te brengen als het water dat in het begin heet was. Omdat koud water enige tijd nodig heeft om de temperatuur van heet water te bereiken, duurt het duidelijk langer voordat koud water kookt dan heet water. kan een psychologisch effect hebben; koud water begint sneller te koken dan je zou verwachten vanwege de eerder genoemde grotere warmteabsorptie als water kouder is.

Dit lijkt correct, maar ik weet niet of ik geen natuurkundige ben.

Food52.com:

Houd het pannendeksel erop. Gebruik minder water. Gebruik een hogere vlam. Gebruik een dunnere roestvrijstalen pan (deze zijn over het algemeen slecht om te koken, maar ze dragen de warmte erg snel over).

Gebruik een elektrische waterkoker of magnetron (wees voorzichtig) om het water te koken en giet het dan in je verwarmde stoompan.

Kookt water sneller met deksel erop?

Ja, water kookt meetbaar sneller met deksel erop.

De reden is simpel: om te koken, moet water tot het kookpunt worden verwarmd (oké, dat was duidelijk). Terwijl warmte wordt ingebracht aan de onderkant van de pot, gaat er ook warmte verloren aan de bovenkant van de pot, op drie manieren: verdampingskoeling en luchtconvectie van warmte weg van het oppervlak van het water en straling van de oppervlak (dit laatste is waarschijnlijk het minst significant).

Kookt water sneller als je zout in het water doet?

Ja en nee. Als je kijkt hoe snel water kookt als je er een kleine hoeveelheid zout aan toevoegt, zoals bij het koken van je noedels, dan is de verandering tussen zuiver water en gezouten water niet significant. Als je echter twee identieke potten neemt en een gallon zuiver water aan de ene pot toevoegt en een gallon 20 procent zout water aan de andere en de twee potten op identieke fornuizen verwarmt, zal de pot met het zoute water het eerst aan de kook komen. .

Dus zout zal niet echt werken.

U zegt "gebruik een dikkere pot", maar uw bron zegt dat u een dunnere pot moet gebruiken (wat voor mij logischer is).
@Geobits Ik zei wat voor mij werkt en aanvullende info. 2 verschillende dingen. Ik zal het veranderen als je denkt dat het verwarrend is.
Ah, ik heb het gelezen als een samenvatting gevolgd door bronnen. Ik weet niet zeker of het moet worden bewerkt, ik ben misschien gewoon raar.
@Geobits Nou dank je wel. Ik zal bewerken overwegen.
#6
+1
Jim
2015-02-28 04:38:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor een bepaalde hoeveelheid water kun je twee dingen doen (beide tegelijk als je dat wilt).

We kunnen ervan uitgaan dat uw warmtebron altijd maximaal is ingeschakeld.

 1. Verdeel uw opgegeven hoeveelheid water over meerdere containers en zet elke container op een eigen brander of verwarmer .

De tijd om te koken zal evenredig zijn met het volume van het materiaal dat u verwarmt. Als je de helft van je water op de ene brander zet en de andere helft op een andere brander, komt elk water aan de kook in de helft van de tijd die het zou doen als het allemaal in één pan op dezelfde brander zou zijn. (Alle dingen zijn gelijk - dezelfde warmteafgifte van de brander, dezelfde pottypes, ... Merk op dat de container ook wat tijd nodig heeft om op te warmen, maar dat negeer ik hier.)

 1. Gebruik een grotere container met meer oppervlakte. U kunt dit gemakkelijker zien als u een vlam gebruikt (gasfornuis), maar een deel van de warmte ontsnapt rond een kleine container. Als u meer oppervlakte heeft om de warmte over te dragen, wordt dit efficiënter. Schakel bijvoorbeeld over van een pan naar een koekenpan.

U kunt zelfs het belang inzien van oppervlakte-efficiëntie in een product dat speciaal is ontwikkeld om te koken, zoals dat van een bedrijf genaamd Jetboil:

het geheim van een snel en vriendelijk ontwerp ligt in het verhogen van de efficiëntie van de warmteoverdracht

In dit product vergroten ze het oppervlak met wat ze de fluxring noemen, en het wordt gedemonstreerd in hun video op de link.

Maar als hack kun je gewoon een grotere pot en / of meer branders gebruiken.

enter image description here

#7
  0
kutschkem
2015-02-27 15:45:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waterkoker is al genoemd, dit werkt erg goed voor mij.

Een gasfornuis is een stuk sneller dan een elektrisch fornuis, althans in mijn ervaring. Persoonlijk zou ik mijn huis echter niet bouwen met een gasfornuis alleen voor snellere warme chocolademelk. ;-)

#8
  0
Mike -- No longer here
2015-03-01 08:44:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een vrij snelle manier om dingen warm te maken, is door ze boven open kampvuren te houden. Uiteindelijk verbrandde ik als kind binnen een paar seconden marshmallows toen ik ze aan een boomtak bevestigde en ze boven vlammen hing.

Als je een pot water kunt nemen en het afdekt en in de vuur en houd de vlammen aan, dan heb je het binnen de kortste keren heet.

De enige andere optie zou zijn om aangestoken fakkels rond de pot te gebruiken, maar als je dat doet, wees dan alsjeblieft voorzichtig en zorg voor uitstekende ventilatie.

Dingen heet maken met vuur was misschien wel de allereerste lifehack.
#9
  0
Zeiss Ikon
2020-02-22 02:23:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor de beste efficiëntie en het snelst koken op uw bestaande fornuis, moet u een paar dingen veranderen. Zoals opgemerkt in een ander antwoord, begin met het afdekken van uw vat - maar gebruik een metalen pot (of blik) die groot genoeg is om het branderelement dat u gebruikt te bedekken, en doe er slechts ongeveer 25% meer water in dan u nodig heeft (om voor verdamping). Een kleinere pan verspilt warmte van de brander, groter betekent dat je meer water en pan verwarmt dan nodig is, en hetzelfde met te veel water.

Draai nu de brander helemaal omhoog.

Normaal gesproken zou je dit niet moeten doen om dingen sneller te laten verwarmen of koelen (een A / C-unit, ruimteverwarming enz. zal de kamer niet sneller verwarmen of koelen), maar in dit geval zorgt dit ervoor dat de brander op het maximale vermogen werkt, en aangezien uw vat van precies de juiste maat al die warmte opvangt, krijgt u de meeste warmte het snelst in uw water.

Nu, zoals vermeld in een ander antwoord, wacht niet tot het volledig kookt, maar gebruik een thermometer om het water op de juiste temperatuur te krijgen voor uw drank en smaak. Ga nu wat warme chocolademelk nemen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...