Vraag:
De gemakkelijkste manier om lijm van overhemden te verwijderen?
The Idiot Gamer
2014-12-10 06:11:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben onlangs naar een evenement geweest en we moesten naamkaartjes dragen. Toen vergat ik de naamlabels te verwijderen voordat ik het waste. Toen het eruit kwam, had het een witte vlek. Ik ontdekte dat de vlek een soort lijm was. Ik deed wat onderzoek en ontdekte dat nagellakverwijderaar het verwijderde.

Echter, zei @ user19

Gebruik geen nagellakverwijderaar. Slecht idee.

U zei "niet effectief" maar vroeg om "sneller". Wil je een methode die beter werkt of een methode die sneller is?
Gebruik geen nagellakremover. Slecht idee.
Wat voor stof is het shirt? Dit heeft invloed op alle antwoorden die worden gegeven; verschillende reinigingsmethoden kunnen grote of vreselijke effecten hebben op verschillende stoffen. (Bovendien moeten alle antwoorden echt vermelden welke soorten stoffen NIET geschikt zijn voor die methode.)
Het kan ook helpen bij de vraag om te specificeren of het shirt tijdens de was door een elektronische droogcyclus is gegaan. Dat kan van invloed zijn op hoe stevig de vlek op het shirt zit.
Vier antwoorden:
#1
+7
Joachin Joseph
2014-12-16 20:13:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik begrijp dat lijmen die je hier hebt genoemd mild zijn, zoals labels, tapes, lijmen &-stickers niet de hardere epoxyharsen of waslijm. Dus ik antwoord hier alleen voor milde lijmen.

Milde lijmen kunnen worden verwijderd door met je vingers over het plakkerige gebied te wrijven, wat bij alle methoden eerst moet worden gedaan. Volg daarna de onderstaande methoden, zodat u het residu gemakkelijk kunt verwijderen.

Methode 1: Laat de lijm stollen door in de vriezer te bewaren of over het ijsblokje te wrijven. Schraap het vaste residu weg met je nagel of een ander stomp voorwerp, dit kan een andere rand van het tafelmes of de lepel zijn.

Methode 2: Probeer de vaseline in de lijmvlek aan te brengen en de lijm zal loskomen. Verwijder vervolgens de vaseline door het gebied in te wrijven met wasmiddel. Gebruik het maximale heetste water dat wordt vermeld op het label voor kledingverzorging om het gebied te spoelen. Gebruik alleen heet water als het een dikke lijm is.

Methode 3: Voeg een milde olie toe aan de lijm om deze los te maken. Babyolie, kokosolie, plantaardige olie of boter kunnen helpen. Spoel het gebied daarna af met wasmiddel.

Methode 4: Plaats ducttape op het plakkerige gebied, druk stevig aan en trek langzaam af.

Methode 5: Gebruik nagellakremover op het plakkerige Oppervlakte. Aceton in de nagellakverwijderaar zal de taak helpen. Sommige nagellak bevat mogelijk geen aceton, controleer dit. Was grondig en herhaal indien nodig.

Methode 6: Leg een papieren zakdoek of handdoek op het plakkerige gedeelte en strijk ze vervolgens stevig vast. U kunt het residu verwijderen door te schrapen.

Methode 7: Verhit wat azijn en doe een paar druppels in het betreffende gebied. Was grondig met koud water. Aan te raden om een ​​druppel op een onopvallende plek te testen voordat u deze behandelt.

Methode 8: Als de lijm te vet is, strooi dan wat maïsmeel over het gebied. Laat het dan de bloem opnemen, schraap het.

Ik heb een paar methoden getest en het werkte als een zonnetje.

TIPS:

-Sneller doet u de tijdelijke oplossing, u krijgt waarschijnlijk het betere resultaat .
-Gebruik altijd koud water om te spoelen.
-test op een onopvallend gedeelte voordat u gaat testen, zoals de binnenkant van een mouw of kraag.
-Wrijf niet te hard, dit kan de stofvezels beschadigen.

#2
+5
Mooseman
2014-12-16 19:27:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik warme (via een magnetron) witte azijn om de lijm op te lossen. Breng de warme azijn aan met een spons en laat deze intrekken voordat je hem weer wast. ( Verder lezen)

#3
+3
J. Musser
2014-12-10 23:24:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb hiervoor een citrusoplosmiddel gebruikt, met goede resultaten. Ik heb zoiets als dit gebruikt. Spray het op, wrijf het in, laat het een minuut staan ​​en schrob het met een natte doek. Herhaal indien nodig.

Omdat dit type oplosmiddel sommige kledingkleurstoffen kan verwijderen, moet u een kleine hoeveelheid testen op een onopvallende plek voordat u gaat behandelen. Op gekleurde kleding kan het helpen om het oplosmiddel in lauw water te mengen voordat u het aanbrengt.

Op gekleurde kleding helpt het om het oplosmiddel op te lossen in lauw water en het vervolgens aan te brengen.
@InfiniteRecursion Een heel kleine hoeveelheid lauw water, ja. Ik zal dat toevoegen. :)
#4
  0
vladiz
2014-12-17 18:04:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een keer verwijderde ik de lijm met een stuk nutteloze doek, die ik over de lijm legde en druk erop met heet ijzer. Wacht dan even tot de lijm is afgekoeld en trek aan het stuk stof. Het idee is dat de lijm sterker op het stuk stof kleeft in plaats van op het shirt. Houd er echter rekening mee dat deze methode niet voor alle soorten lijm werkt!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...