Vraag:
Wat is de beste manier om een ​​moeilijk bereikbare kaarslont aan te steken zonder je vinger te branden?
JSW189
2014-12-10 05:05:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat is de beste manier om een ​​kaars aan te steken als de lont moeilijk bereikbaar is? Mijn kaars lijkt op de kaars die hieronder is afgebeeld (groot, glas, met een ietwat gesloten bovenkant), en ik gebruik meestal standaard korte lucifers of een bic aansteker.

candle with difficult-to-reach wick

Naarmate de kaars brandt, wordt hij moeilijker aan te steken en meestal gooi ik hem dan gewoon weg. Wat kan ik gebruiken om de kaars veilig aan te steken?

Wat zijn uw beperkingen? Wat is de vorm van de kaarscontainer? Wat voor soort aansteker gebruik je? Waar ben jij? (Locatie geeft aan welke materialen er mogelijk voorhanden zijn.)
Sorry als ik onduidelijk was - voor de locatie bedoelde ik een huis, een kantoor, een restaurant, enz
@abbyhairboat Mijn fout; dit is voor een huis.
Ik weet dat het overdreven is, maar ik kan het niet laten om een ​​vlammenwerper voor te stellen. Doe het gewoon buitenshuis of nadat je in het vuur bent gestorven, zullen je vingers beginnen te branden. :)
Tien antwoorden:
#1
+27
Zach Saucier
2014-12-16 02:33:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pasta brandt goed, dus je kunt wat niet-gekookte spaghettinoedels gebruiken om bij die moeilijk bereikbare kaarsen te komen.

candle lit with long thin fettucini noodle

#2
+25
William the Pleaser
2014-12-10 05:22:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Scheur een strook papier af:
  a strip of paper
 2. Draai het stevig :
  a twisted strip of paper
 3. Steek hem aan:
  a lit strip of twisted paper
 4. Steek de kaars aan:
  lit paper inserted into deep candle
 5. Schreeuw verwoed als de vlam je vingers bereikt lik de duim en wijsvinger van je andere hand en gebruik ze om de vlam uit te knijpen:
  pinching out the flame of a lit strip of twisted paper

De truc hier is het papier draaien: de strakheid van de draai bepaalt de snelheid waarmee het brandt. Als het te snel brandt om de lont aan te steken, draai het dan steviger.

#3
+18
Shevliaskovic
2014-12-10 05:08:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt

 1. een grotere aansteker gebruiken
 2. sommige overeenkomsten.
 3. enkele lange overeenkomsten.
Niet mijn idee van een hack - waarbij improvisatie nodig is. Waarom zou je alleen een tool voorstellen (duidelijk ontworpen voor de job)? Een perfect haalbaar en belachelijk extreem zou zijn om iemand anders de kaars voor je aan te laten steken. Gewoon zeggen.
#4
+8
anon
2014-12-24 14:20:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer je kaars ondersteboven te draaien, zodat de vlam van de aansteker recht omhoog naar de lont gaat.

Dit lijkt meer een opmerking dan een antwoord ... kun je een beetje uitbreiden en advies geven in plaats van commentaar
+1 Ziet eruit als een goede oplossing voor de pot op de foto van het OP. Wees voorzichtig met het druppelen van was dat smelt voordat de pit blijft hangen.
@Plume. Ik ben het daar niet mee eens, dit lijkt meer een volledig antwoord dan een opmerking.
#5
+7
Kaz Wolfe
2014-12-10 05:39:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Plak met ducktape een lucifer op een eetstokje.

Steek de lucifer aan en steek dan aan wat je nodig hebt om aan te steken.

Waarom steek je niet gewoon het eetstokje aan? Het zou sowieso langzamer moeten branden dan de lucifer en het maakt ducttape overbodig.
Het is geen levenshack zonder ducktape!
Omdat je op die manier het eetstokje niet verspilt.
#6
+2
James Jenkins
2014-12-10 05:30:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met behulp van een standaard wegwerpaansteker zoals afgebeeld in uw vraag. Gebruik je wijsvinger om erop te slaan, je kunt de aansteker met je duim en middelvinger aan de basis vasthouden, terwijl je het gas vasthoudt met je wijsvinger. Dit geeft u ongeveer 2 centimeter meer bereik met een verminderd risico op persoonlijke brandwonden, geen extra kosten voor een speciale aansteker en omvat niet het risico dat uw huis wordt platgebrand door het gebruik van papier als vlamoverdrachtsapparaat.

Als je de juiste maat rubberen band had, wed ik dat je daarmee de gasknop ingedrukt zou kunnen houden, en dan zou je gewoon de aansteker aan het einde kunnen vasthouden en klaar zijn. Je zou op die manier enkele centimeters krijgen.
@hairboat Dat zou echter het gevaarniveau na de overdracht van papier als vlam kunnen verhogen. Er is geen automatische uitschakeling als de aansteker per ongeluk valt. (Tenzij je ook het andere uiteinde van de rubberen band vastzet, neem ik aan.)
#7
+2
ErinGoBragh
2015-12-15 02:14:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het gebruik van een grillaansteker (lange nek) of lucifers in de open haard geeft je de vereiste afstand.

#8
+1
Aubree
2016-11-06 09:36:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik gewoon de onderkant van een lollystokje. Je moet het echter snel doen en het in water onderdompelen, want het is behoorlijk brandbaar

#9
  0
Zeiss Ikon
2016-07-13 17:03:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik een lange dunne kaars (vaak een "taper" genoemd). Deze zijn gemaakt in lengtes tot 30 cm en kunnen ver in het glas van een gegoten kaars reiken, zoals op de foto.

#10
-1
Demisemihemidemisemiquaver
2015-12-15 02:47:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een vuurwerkpunk kan hiervoor worden gebruikt, omdat het een lange dunne strook is die gemakkelijk in een kandelaar kan reiken.

Firework Punk

Punks branden als wierook - met een kool, in plaats van een vlam (na de eerste paar seconden). Dit wordt niet heet genoeg om te verdampen en was uit de kaarslont te ontsteken.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...