Vraag:
Wat is de beste methode om gebroken glas op te ruimen?
The Idiot Gamer
2014-12-10 08:52:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toen ik naar de telefoon reikte, stootte ik per ongeluk een glas op de vloer (de vloer is een hard oppervlak). Ik probeerde te stofzuigen, de afzonderlijke stukken op te rapen en zelfs papieren handdoeken te gebruiken. Hoe maak ik het schoon? Ik wil niet dat mijn voeten worden gestoken!

Is dit op een harde ondergrond of tapijt?
@AdiBradfield harde ondergrond. Ik heb het in de vraag gesteld.
Definieer "beste", alstublieft ... bent u op zoek naar de snelste, meest efficiënte, laat de minste stukjes rond, enz ...? -1 totdat dat is gedefinieerd; anders is de vraag "onduidelijk" (van de DV-knop met muisaanwijzer)
Zes antwoorden:
#1
+6
William the Pleaser
2014-12-10 09:00:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trek eerst schoenen aan. En doe alle lichten aan. Je hebt veel licht nodig. Raap alles op dat je in de weg zou kunnen staan ​​en verplaats het naar een andere locatie: stoelen, boeken, honden, enz.

Pak dan de grote stukken op. Met "groot" bedoel ik "groot genoeg dat je ze kunt vastpakken zonder de gebroken randen aan te raken".

Veeg dan. Gebruik een goede bezem, een met gevederde haren, en werk langzaam. Haal de kleine stukjes uit scheuren en onder meubels vandaan die je niet kunt verplaatsen.

Vervolgens stofzuigen. Gebruik geen veegmachine; Gebruik een machine met een uittrekbare slang die door alle gebieden kan worden geleid die door de bezem worden gemist.

Vergeet niet dat stukjes gebroken glas ver kunnen vliegen; zorg ervoor dat u het gebied waarin u werkt uitbreidt met al degenen die mogelijk zijn geraakt.

Als al het andere niet lukt ... ik heb al een aantal jaren een stuk glas in mijn voet ingebed nu; je went er aan.

U kunt echter naar de dokter gaan om dat glas uit uw voet te halen of ergens anders op uw lichaam waar het is binnengekomen.

#2
+3
Jimmy Hoffa
2014-12-10 11:44:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De truc om glas op te rapen is water.

Volg de gezond verstand benadering van veel licht, schoenen, draag je schoenen niet buiten het getroffen gebied om te voorkomen dat je glas rondspoort, enz. De truc is:

Handdoeken of papieren handdoeken gedrenkt in water om alles kleiner te maken dan gemakkelijke stukjes om met je vingers vast te pakken. De kleine reepjes blijven zo nodig aan natte papieren handdoeken of normale handdoeken kleven (raad geen stoffen handdoek aan, want die wilt u later weggooien). Ik raad ook aan om al het gebroken glas in kartonnen dozen te doen die je hebt liggen om weg te gooien, omdat dit een veel betere manier is om ervoor te zorgen dat je jezelf niet snijdt in plaats van zakken (haal de ontbijtgranen uit de doos en gebruik die, eventuele schoenendozen rondslingerend, elke doos is beter dan een zak om gebroken glas in te bewaren)

#3
+2
Adi Bradfield
2014-12-10 09:04:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als het vacuüm niet voldoende is, zoals uitgedrukt in uw vraag, neem ik aan dat dit alleen de echt kleine stukjes glas zijn die u niet kunt oppakken?

Probeer iets te gebruiken dat een beetje kleeft, zoals plakband, of post-its om deze kleine scherven op te rapen. Dit werkt niet geweldig op tapijt, maar het werkt uitstekend op harde oppervlakken

#4
+2
ThymeHog
2015-03-01 09:48:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  • Als je zeker bent van je gezichtsvermogen, doe dan een lamp aan een kant van de kamer aan, maar zorg ervoor dat er geen licht achter je aan is.

  • Het licht voor u weerkaatst door het glas in uw ogen, waardoor het gemakkelijker te zien is. Als het licht achter u is uitgeschakeld, is er geen schaduw die het glas belemmert.

  • Een natte papieren handdoek is de beste manier om het glas op te vangen. Het hoeft niet te druipen, maar gewoon vochtig.

  • Geef dan wat ruimte tussen jou en waar het glas brak, zodat je niet op een scherf knielt. Ga op je handen en knieën zitten (met de natte papieren handdoek binnen handbereik), beweeg je hoofd naar de grond en beweeg heen en weer terwijl je 'scant' op glasscherven.

  • Sleep vervolgens het natte gedeelte van de handdoek langzaam over de vloer waar het glas is. Het zou het moeten oppakken, maar voor de zekerheid in een aantal verschillende richtingen gaan.

  • Om er zeker van te zijn dat je alles hebt, doe het nog een keer vanuit een andere hoek.

  • Dans!

#5
  0
Andrew McAvoy
2018-04-04 10:48:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet dat niet iedereen er toegang toe heeft, maar een garage-vacature doet wonderen. je moet gewoon langzaam werken en heel voorzichtig zijn dat je inderdaad het hele aangetaste gebied bedekt. Een normale stofzuiger werkt misschien niet zo goed, maar de krachtigere zuigkracht die de shop-vac heeft, pikt de kleinste scherven op alsof ze niets zijn.

#6
-1
user13561
2016-04-24 06:22:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik een doormidden gesneden aardappel of een snee brood, ze werken als een spons!

Ik denk niet dat dit erg effectief zou zijn bij het oppakken van grote stukken glas ...


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...