Vraag:
Hoe kan ik potloden slijpen zonder een speciale puntenslijper?
J. Musser
2014-12-11 02:15:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn tijden geweest dat ik geen puntenslijper had en een potlood dat ik gebruikte dof werd. Ik heb geprobeerd mijn mes te gebruiken, maar dat lijkt het punt te breken. Doe ik het verkeerd, of is er een betere manier om uit het probleem te komen? Ik gebruikte potloden specifiek omdat ze uitwisbaar zijn.

Vijf antwoorden:
#1
+14
user100
2014-12-11 02:51:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je doet het verkeerd. De meeste kunstenaars die ik ken, gebruiken een pennemes om potloden te slijpen. De truc is om alleen op het houten deel te drukken en langs een ondiepe hoek te zagen. Gebruik extreem lichte druk om de grafietpunt af te werken.

Een potlood slijpen met een mes

Als je het grafiet zelf moet slijpen, gebruik je het verkeerde potlood: zoek een fijner potlood.
Ter info, de meeste kunstenaars die ik ken, gebruiken een puntenslijper en voor mechanische potloden (die vroeger door tekenaars werden gebruikt) was een roterende loden "pointer" handig als je geen schuurpapierafval of een speciaal gemaakt schuurblok gebruikte. Het pennemes werd / wordt nog steeds gebruikt om de uiteinden van slagpennen (pennen) in ganzenveerpennen te snijden.
#2
+6
Phlume
2014-12-11 02:45:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik draag geen mes. Ik ben vaak aan het tekenen / schetsen in een park of op een stadsbank bij een stoeprand en ik heb gemerkt dat de ruwe bestrating en / of beton op de grond goed werkt in een mum van tijd (in die gevallen dat ik mijn puntenslijper niet heb met mij). Je krijgt geen perfect scherpe punt, maar het zal het hout voldoende verwijderen om meer grafiet eruit te halen en beschikbaar te zijn voor continu gebruik.

Evenzo, als je in de buurt van een bakstenen gebouw bent, kan de mortel gebruiken in de voegen tussen de stenen, omdat het een mooi kanaal biedt waar het potlood doorheen kan glijden.

#3
+4
Suzz
2016-04-14 04:33:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik graag een bord om een ​​tekenpotlood te slijpen of vorm te geven. Ik verwacht niet dat het goed zou werken om helemaal opnieuw te beginnen; ) met een nieuw potlood, maar werkt verder goed.

#4
+3
user18849
2018-04-14 02:20:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is eigenlijk gemakkelijker om een ​​potlood te slijpen met een doosmes dan een zakmes (het is scherper, dus je hoeft minder druk uit te oefenen, waardoor je meer controle hebt over wat en hoe je snijdt). Omdat het gebruik van een mes voor het slijpen enige oefening vergt, kan het een goed idee zijn om een ​​koker te gebruiken totdat je eraan gewend bent.

Een andere optie is om in plaats daarvan een mechanisch potlood te gebruiken - het is niet nodig om te slijpen .

#5
+1
Jon
2014-12-11 02:34:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een schuurpapier met een ruwe korrel werkt in een mum van tijd, net als nagelvijlen en andere hout- of staalvijlen.

Nagelvijlen werken niet.
het kost tijd en een polijstbestand zou waardeloos zijn. Als ik schuurpapier gebruik om een ​​potlood te slijpen, geef ik er de voorkeur aan dat het schuurpapier op een bandschuurmachine zit.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...