Vraag:
Trucs voor het openen van zeer krappe potten
JSW189
2014-12-10 05:07:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat zijn enkele trucs voor het openen van schijnbaar onmogelijk te openen glazen potten, zoals hieronder afgebeeld?

jars

ATTEMPT : Ik heb geprobeerd zo hard mogelijk te draaien, maar dat heeft tot nu toe duidelijk niet gewerkt. Ik heb ook geprobeerd met een shirt te draaien om mijn grip te verbeteren. En ik heb geprobeerd het deksel los te maken met een mes, maar dat helpt ook zelden.

langdurige lifehack: krijg sterkere handen
ook langdurige lifehack: neem een ​​vriendje: D
Beschouw het als een dieetstrategie.
Veel van deze antwoorden zijn hetzelfde, maar er is een stukje natuurkunde dat in het spel komt dat ik niet echt genoemd heb (hoewel ik het misschien heb gemist): hoe langer het gereedschap dat werd gebruikt om het deksel te draaien, hoe gemakkelijker het zal zijn. Hefboomwerking zal uw vriend zijn wanneer u rotatiekracht op het deksel uitoefent.
Kan iemand deze draad vergrendelen? Ik denk dat 30 antwoorden meer dan genoeg zijn!
29 antwoorden:
#1
+51
Kelly Thomas
2014-12-10 05:55:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meestal komen potten met stijve deksels vers uit de winkel en zijn ze verpakt met de inhoud onder een lagere druk dan de buitenlucht, d.w.z. een vacuüm. Dit drukverschil kan de weerstand van de draad vergroten en kan het openen van een pot voor de eerste keer moeilijk maken.

Deze benadering kan worden gevolgd als een kleine beschadiging van het deksel acceptabel is en alleen gereedschap nodig heeft dat zijn direct verkrijgbaar in de meeste keukens.

 1. Neem een ​​klein stuk gereedschap zoals een botermes of lepel.
 2. Kantel de pot zodat de naad tussen de pot en het deksel toegankelijk is .
 3. Steek de punt van het gereedschap in de naad.
 4. Laat het gereedschap voorzichtig staan ​​totdat het deksel van de pot komt, de verzegeling wordt verbroken en de druk gelijk kan worden gemaakt.
 5. Nu de verzegeling is vrijgegeven, moet het deksel gemakkelijk kunnen worden gedraaid.

Met een beetje oefening en een lichte aanraking is het mogelijk om de verzegeling los te maken zonder de vorm van het deksel permanent te veranderen. Ik ben blij genoeg om al het voedsel in deze potten te bewaren als ze in de koelkast zijn bewaard, maar ik zou hergebruik van de pot vermijden voor projecten met steriele vereisten zoals het maken van jam of conserven.

het vacuüm kan ook ontstaan ​​als de inhoud van de pot warm was toen het glas werd gesloten en sindsdien is gekrompen door afkoeling.
Als je het deksel niet wilt beschadigen, geef dan gewoon vijf dollar uit aan een potopener.
Dit beschadigt het deksel op geen enkele manier en het is mijn voorkeursmethode.
#2
+43
Shevliaskovic
2014-12-10 05:16:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 • U kunt rubberen handschoenen dragen en deze openen; meestal helpt de extra grip.
 • Laat heet water over het deksel lopen. Door de hitte zet het deksel tijdelijk uit en is het gemakkelijker te openen.
 • Plaats het deksel op heet water (werkt als de bovenstaande methode)
 • Houd de pot horizontaal en klap op het deksel
Pak twee stukken rubber, bijv. twee uiteinden van een rubberen handschoen. Gebruik er een om het glas van de pot vast te pakken. Gebruik de andere om het deksel vast te pakken en te draaien. Het idee is dat de hoge wrijving het wegglijden stopt, dus zorg ervoor dat beide delen van de pot eerst droog en schoon zijn.
Rubberen handschoenen - altijd bij de hand, gemakkelijk de beste oplossing en je hoeft geen lepels te verpesten terwijl je het deksel probeert open te wrikken, of jezelf te steken omdat je de lepel hebt gebogen en het met een mes hebt geprobeerd
De warmte van heet water zet de lucht in de pot uit, waardoor de negatieve druk in de pot wordt verlicht. Heet water kan bovendien helpen om plakkerig materiaal in het deksel van de pot los te maken van het inmaakproces. Voldoende warmte om het metalen deksel uit te zetten zou moeilijk te hanteren zijn.
#3
+18
William the Pleaser
2014-12-10 05:33:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zorg er eerst voor dat de pot (en deksel) schoon zijn. Een stoffige pot kan het moeilijk maken om stevig vast te houden. Zorg er dan voor dat uw handen om dezelfde reden schoon zijn.

Als uw handen te droog zijn, kunt u ook moeite hebben om ze stevig vast te houden. Dat gezegd hebbende, je wilt ook niet dat ze nat zijn (of bedekt zijn met vet / lotion / vriend van de maïskolf) - als het tegen elkaar wrijven van je handen ruw aanvoelt, bekom ze dan en adem erin - het vocht in je adem zou voldoende moeten zijn om je huid het (schone) oppervlak te laten grijpen.

Zorg ervoor dat je je polsen niet gebruikt om de verzegeling te verbreken. Dat is een goede manier om je polsen te bezeren, maar een slechte manier om echte kracht op het ooglid uit te oefenen. Houd uw polsen recht en gebruik uw armen om kracht uit te oefenen op de pot en het deksel.

Ten slotte, als u merkt dat uw handen te zwak zijn om het deksel stevig vast te pakken, investeer dan in een paar goedkope handgrepen.

#4
+16
Joachin Joseph
2014-12-30 06:31:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt het strakke deksel van een pot gemakkelijk openen met ducttape. DYI. Ik heb persoonlijk getest en gewerkt in de eerste poging zelf.

TIP: Zet de pot op een plat oppervlak en houd hem vast als hij vloeistof bevat.

enter image description here

Hier zijn de 11 samengevatte manieren om het strakke deksel van de potten te openen.

#5
+11
Rory Alsop
2014-12-10 05:15:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik een klein vierkantje vochtig neopreen (of rubber) om het deksel vast te pakken.

Door met het deksel op het werkblad te kloppen of erop te tikken terwijl je het draait, kun je echt goed afgesloten deksels losmaken.

Krachtig tikken met 2,3 vingers werkt elke keer.
Een vriend gebruikt een vierkant van een binnenband van een vrachtwagenband, de familie doet dat al twee generaties, de derde begint er nu mee.
#6
+9
Reinstate Monica - Goodbye SE
2015-02-12 22:32:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt een pot openen door eerst een elastiekje om het deksel te doen:

https://www.youtube.com/watch?v=sMTUnsbZelI

Meer informatie over deze andere Lifehacker-site.

Dit is * erg * handig voor sommige potten met lijm of borstelcomponenten die ervoor zorgen dat het deksel bij elk gebruik blijft plakken. U laat de rubberen band gewoon aan voor toekomstig gebruik.
#7
+7
Alan
2015-06-12 03:46:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Is het vals spelen om te investeren in een potopener? Hier zijn er veel --- kies er een. http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1/176-5905764-2208615?url=search-alias%3Daps&field-keywords=jar+opener

Mijn persoonlijke favoriet - een beetje prijzig maar werkt prima --- is: \ Swing-A-Way 711BK Comfort Grip Jar Opener, Black

Ik heb ernstige artritis en dit werkt altijd voor mij met weinig spanning.

Alan

Ik denk niet dat het bedrog is; het is gewoon het gebruik van de juiste tool voor de klus. Ik heb [deze man] (http://www.amazon.com/Brix-Jar-Key-Colors-may-Vary/dp/B00634DSMY/ref=sr_1_15?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1434266142&sr=1-15&keywords = pot + opener) zelf, het is slechts $ 6 usd.
#8
+7
Jon Leibowitz
2014-12-10 07:16:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Plaats een lepel onder de lip van het deksel en til hem een ​​beetje omhoog (je haalt het deksel er niet af, maar haalt alleen de druk uit het vacuüm). Je kunt nu het deksel eraf schroeven.

Mijn grootmoeder heeft me deze truc oorspronkelijk geleerd, maar ik vond een stapsgewijze handleiding (samen met een foto) op Lifehacker:

Opening a vacuum-sealed jar with a spoon

 1. Houd de lepel in de ene hand en de pot stevig in de andere.
 2. Plaats de lepel in de spleet tussen het deksel en het glas. Duw omhoog en terug. U wilt de verzegeling verbreken.
 3. Druk met de lepel omhoog om het deksel los te maken. Als de verzegeling niet breekt, draai dan de pot en herhaal, druk met de lepel omhoog en naar achteren totdat je een plof hoort.
 4. Laat de lepel los en draai het deksel eraf. Het zal vlot en gemakkelijk komen.

http://lifehacker.com/400144/open-a-stuck-jar-with-a-spoon

Het gebruik van een lepel (of mes) is goed en snel en gemakkelijk als het werkt, en dat is vaak het geval, maar mijn ervaring is dat er momenten zijn dat een deksel zo stevig vastzit dat deze methode niet werkt en het rubber handschoenmethode is vereist.
Sommige bierflesopeners zullen dit ook doen. Of die dingen die ze vroeger gebruikten om gecondenseerde melk te openen, werden andersom gebruikt.
Er is ook een commerciële opener die op dit principe werkt. Hier in de buurt niet meer te koop, dus ik kan geen foto voor je vinden.
#9
+5
ott--
2016-05-16 19:36:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je die bril vaker moet openen, kan zo'n apparaat je helpen:

rubber band with lever

Het is een rubberen band met een plastic hefboomarm, die past op de meest voorkomende brillen:

device in use

Voor incidenteel gebruik, gebouwd van dingen die je thuis hebt, zoals een leren riem en een hefboomarm gemaakt van een hamer, een stok of een boemerang - noem maar op:

selfmade glass opener

Oefen de kracht voorzichtig uit om de riem niet te beschadigen. En bescherm misschien de hand die het glas vasthoudt met een handschoen of iets dergelijks.

De combinatie riem / hamer is het echte werk. Geweldige levenshack!
Riem / hamer werkte eindelijk voor mij toen niets anders deed. Ik kreeg het lekker strak en liet mijn vrouw het uiteinde van de hamer vasthouden terwijl ik de pot met beide handen verdraaide. Dit was een deksel van 10 cm op een bolvormige pot.
#10
+4
Angelo Fuchs
2014-12-10 19:27:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zet de pot op een stuk hout (of ander materiaal dat zacht genoeg is om de knoppen van het glas te laten zinken, maar niet te zacht om grip te bieden). Leg dan je handen (allebei!) Erop en leun met je wight op het glas, begin met een beetje en intensiveer voorzichtig. Draai het dan met je hele lichaam en houd je armen stijf. Het glazen gedeelte moet aan het hout kleven als de knoppen aan de onderkant in het hout worden gedrukt, het deksel beweegt met je mee. Dan staat het glas open.

Je moet ervoor zorgen dat het hout niet weg kan bewegen. Uw hout krijgt daarna glasmarkeringen.

#11
+4
Wrzlprmft
2014-12-26 21:54:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Houd de pot stevig vast met één hand en stoot stevig tegen de onderkant met je vuist of pols. U zou ergens tussen sissen en ploppen een duidelijk geluid moeten horen. Daarna is de pot gemakkelijker te openen. Herhaal, indien nodig.

Zorg ervoor dat u de pot zo vasthoudt en stoot dat u uw eigen vingers niet breekt, maar tegelijkertijd uw grip erop niet verliest. Plaats als extra veiligheidsmaatregel een deken op de achterkant van de pot om te voorkomen dat u in uw hand snijdt in het ongewone geval dat het glas breekt.

Mijn persoonlijke gok is dat hierdoor het deksel op de een of andere manier even wordt opgetild en voor een aanpassing van drukken. Ik herinner me echter dat ik hierover een universitaire lezing had gehoord over gassen die waren opgelost in vloeistoffen in de pot, maar helaas vind ik hier geen publicaties of andere bronnen over.

#12
+4
m42
2014-12-27 20:51:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer eerst het deksel vast te draaien.

Ik besef hoe dat klinkt, maar het heeft af en toe voor mij gewerkt. Mijn vrouw hoorde jaren geleden iemand dat idee suggereren. Ik twijfelde eerst, maar het lijkt op sommige oogleden te werken.

Ik denk dat het alleen maar helpt om de verzegeling te verbreken, net zoals het deksel op de rand slaat.

Ik begrijp niet hoe dit mogelijk zou kunnen helpen. Zou je kunnen proberen een uitleg toe te voegen?
Waarom stemmen? Heb je het geprobeerd? Ik zei op / sommige / deksels.
@ZachSaucier: Het kan iemand misschien helpen, als ze het uitproberen en het werkt. (Dit betekent echter niet dat een verklaring beter zou zijn.)
#13
+3
drcrpsych
2015-06-15 04:48:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit werkt alleen met metalen deksels op glazen potten!

Heb geen idee hoe dit werkt, maar het is elke keer en het is een oude oplossing die mijn grootmoeder heeft doorgegeven. Tik een paar keer op het deksel met het handvat van een mes of iets dergelijks in verschillende posities rond de zijkant van het deksel [niet de bovenkant] ... en je zou van daaruit relatief gemakkelijk moeten kunnen openen.

Als het bovenstaande het deksel niet loslaat, plaats het deksel dan onder warm water dat uit een kraan loopt ... probeer de glazen fles uit het water te houden - dus kantel de pot zodat het water voornamelijk op het metalen deksel. Terwijl het deksel nog heet is, plaats je een theedoek of iets dergelijks over het deksel zodat je jezelf niet verbrandt en draait. Veel succes!

dit is wat mijn ouders gewoonlijk proberen, maar het werkt alleen in zeldzame gevallen
Ik gebruik de achterkant (als dat geen tegenspraak is) van een tafelmes. Het werkt (als het wel werkt) door het deksel te vervormen en de verzegeling te verbreken zodat de luchtdruk niet tegen je werkt.
#14
+1
Kamil
2017-07-06 12:26:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb zoveel mensen (soms) het moeilijk zien openen met de Kelly Thomas-truc. Ik weet dat het werkt, maar van mijn grootmoeder heb ik een gemakkelijke en naar mijn mening een betere methode geleerd. Met een beetje oefening was ik in staat om elke pot in minder dan 5 seconden te openen.

 1. Vang de pot met je handen.
 2. Keer ondersteboven.
 3. Sla iets hards * met de rand van het deksel.
 4. Herhaal punt drie precies drie keer en draai de pot ongeveer 120 graden.
 5. Het moet klaar zijn om gemakkelijk te openen.

* door op iets hards te slaan, bedoel ik niet tegen een glazen plank of tegelvloer te slaan. ;)

#15
+1
eva
2015-06-16 15:19:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een aantal ronde rubberen antislipkussentjes gekocht in een Britse supermarkt, sindsdien heb ik geen andere truc meer hoeven gebruiken.

Zorg ervoor dat het deksel en de pot droog zijn. Bedek het deksel met het kussentje, pak de pot stevig vast met je zwakkere hand (gebruik eventueel een katoenen doek) en draai het deksel dan gewoon met je sterke hand door het rubberen kussentje.

Het deksel komt moeiteloos los.

Ik zie dat ze deze pads online verkopen, als je ze niet lokaal kunt vinden, en ze zijn elke cent waard die ze kosten.

#16
+1
Alex
2015-06-12 11:27:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals u en anderen al hebben opgemerkt, is het probleem het gebrek aan grip.

In plaats van rubberen handschoenen of ducttape te gebruiken om de grip te vergroten, is een ander hacky-alternatief een condoom zonder glijmiddel . Ja, een condoom. Ze zijn eigenlijk nuttig voor verschillende andere dingen. De volgende geanimeerde afbeelding zou alles moeten uitleggen. test

#17
+1
user100
2014-12-10 05:35:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Draai de kan ondersteboven boven het aanrecht. Klop vervolgens het volledige oppervlak van het potdeksel scherp op het aanrecht. Hierdoor wordt de verzegeling op de pot verbroken. Open het nu zoals u normaal doet.

#18
+1
Ian
2015-05-01 11:21:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Tik met het deksel van de pot op een horizontaal hard oppervlak . Probeer de fles zo horizontaal mogelijk te houden en zorg ervoor dat het glas het oppervlak niet raakt.
 2. Herhaal dit ongeveer 4 tot 5 keer terwijl je de fles draait om op verschillende punten van de rand van de fles te tikken. deksel.
 3. Zodra dit is gebeurd, zou je het deksel er gemakkelijk moeten kunnen afdraaien.

Ik heb deze techniek meerdere keren met succes geprobeerd, elke keer dat ik mijn knikker gebruikte aanrecht als het harde oppervlak. Als het niet beweegt, tik dan nog een paar keer op de rand van het deksel.

Met deze techniek kun je het deksel opnieuw gebruiken nadat de pot is geopend.

#19
+1
QuyNguyen2013
2014-12-10 05:24:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laat eerst heet water over het deksel lopen terwijl je de bodem in ijsblokjes laat weken (je kunt het ijs overslaan als het koud is). Pas op dat het hete water de basis niet raakt. Trek daarna rubberen handschoenen aan en begin te draaien.

#20
+1
CustomX
2014-12-30 19:49:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor al je deksels op potten / potten / etc die je meteen legen en die je niet meer hergebruikt, is er één simpele en gemakkelijke truc:

Gebruik een scherp mes / voorwerp en por een klein gaatje in het deksel

Het heeft hetzelfde effect als bij de lepel, je laat de luchtdruk gelijk worden, maar dit kan je een beetje gedoe besparen.

Voor het deksel moet je _ meteen_ openen maar ook weer kunnen sluiten, je kunt een stukje ducttape over het gat in de pot plakken. Zolang je de pot niet aan een drukverschil blootstelt en hem niet op zijn kant / ondersteboven legt, werkt hij prima.
#21
+1
TheShaman
2014-12-28 06:25:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb er een gehad waarbij ik alles heb geprobeerd en het deksel er niet af kan krijgen. De laatste oplossing was een grote waterpomptang. Draai het vast rond het deksel en draai eraan (zodat de tanden in het deksel grijpen).

Dat is mijn eerste toevlucht. De extra voet van de hefboomarm maakt echt een verschil.
Maar alleen als u niet van plan bent de pot ooit opnieuw te gebruiken.
@RedSonja, dit is simpelweg het gebruik van de moersleutel om hefboomwerking te krijgen, niet het gebruik van de moersleutel om de pot kapot te slaan.
Als ik een moersleutel gebruik om een ​​pot te openen, raakt het deksel langs de rand gedeukt, dan kan ik het de volgende keer dat ik jam maak niet opnieuw gebruiken.
#22
+1
Tyler Durden
2015-04-28 01:37:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tik met de achterkant van een mes tegen de zijkant van het deksel.

Ik heb geen idee waarom dit werkt, maar het werkt, en het is veel gemakkelijker dan sommige van de andere voorgestelde methoden.

#23
  0
Chris
2016-05-18 01:52:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sla het gewoon een beetje op het aanrecht. Opgelost.

Waarom werd dit naar beneden gestemd? Het is een rotton beter dan het "geaccepteerde" antwoord dat zegt: neem een ​​mes en steek het in het zegel ...
#24
  0
Keith McClary
2016-05-20 01:48:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Druk tegen-intuïtief op het deksel terwijl je draait - het geeft je een veel betere grip.

Ook een variatie op de heetwatertruc voor de ongeduldige / roekeloze: ik draai de pot om een kleine gasbrander voor een paar seconden. Tref passende voorzorgsmaatregelen.

#25
  0
nicael
2014-12-10 05:09:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Houd hem vast met uw eerste hand en open de dop met een andere hand met een natte doek. Dat helpt me veel.

#26
  0
kexDexx
2016-05-17 18:45:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sla gewoon met de hiel van je hand op de bodem van de pot. Het shunt de inhoud naar voren en past de druk aan. Het deksel komt er dan met een simpele draai uit. Dat is hoe je een pot opent.

#27
  0
Mikhail V
2016-05-15 16:48:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik consumeer veel voedsel in dergelijke potten en bijna altijd gaan ze gewoon niet open. Twee methoden die ik het meest effectief vind:

 1. Maak een gat in het deksel. Om het proces gemakkelijk en veilig te maken, gebruik ik een kleine hamer en een metselwerkspijker (korte en dikke spijker voor betonnen muren) of een soortgelijk scherp voorwerp, zoals een centerponsgereedschap, dat je gemakkelijk in de hand kunt houden terwijl je erop tikt met een hamer . U hoeft dus praktisch geen kracht uit te oefenen om de pot te openen en u hoeft uw messen niet kapot te maken.
 2. Als u het deksel opnieuw wilt gebruiken, gebruik dan een leren werkhandschoen sterk>, geen rubber. Je kunt een paar krijgen voor ongeveer 10 dollar, en het kan een veel betere investering zijn dan een potopener. In tegenstelling tot andere methoden en dunne rubberen handschoenen, geven deze niet alleen een goede grip, maar verminderen ze ook de pijn in de hand, vooral als de dop erg strak zit en je veel kracht moet toepassen. Tot nu toe kon ik alle potjes zonder gedoe openen. Maar dit heeft nog steeds wat kracht nodig :)
#28
  0
ma turner
2017-11-27 07:39:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pak als laatste redmiddel een hamer en een schroevendraaier en sla wat gaatjes in het deksel. Breng de inhoud over naar een andere pot die wordt geopend.

Dat antwoord is al gegeven.
#29
-1
n00dles
2016-03-09 04:00:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Heeft de moeder van niemand anders het scharnier van de achterdeur gebruikt om de ketchupfles te openen toen je een kind was?

Ik ben verrast.
Mijn vader werd gek op haar. Het is niet goed voor de deur.

Zou echter niet werken voor potdeksels van volledige grootte.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...