Vraag:
Hoe kan ik voorkomen dat ik in de winter statische schokken krijg?
Scimonster
2014-12-10 16:51:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op sommige dagen voelt het alsof alles wat ik aanraak me een schok geeft. Autodeur, metalen gootsteen, zelfs de vaatwasser.

Wat kan ik doen om statische schokken te verminderen?

Als schoolkind gebruikten we de truc om onszelf op te laden, in de lucht te springen terwijl je een slachtoffer lichtjes in de nek aanraakt. Kinderachtig weet ik.
Zes antwoorden:
#1
+17
RichardBernards
2014-12-10 18:38:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zelfs als ik op kleding en schoeisel let, kan een geïsoleerde houten vloer me nog steeds statische schokken geven.

Voor mij zijn er twee definitieve methoden:

  1. Zorg ervoor dat de ruimte je aanraakt is zo groot mogelijk op het moment dat je het aanraakt ( voordat ik uit de auto stap, leg ik mijn kuit tegen de onderkant van de deur. Het helpt bij het ontladen, zelfs door mijn broek heen ); dus leg er niet eerst uw vinger op ...
  2. Draag iets bij u dat kan helpen bij het gemakkelijk ontladen. Komende winter heb ik altijd een sleutel in mijn zak, waarmee ik metalen deurklinken aanraak voordat ik de deur opendoe. Je kunt zelfs een vonk zien ontsteken tussen de punt van de sleutel en het handvat, wat het ook extra leuk maakt om te doen =)
Gewoonlijk sla ik elke keer als ik uitstap met mijn handpalm zachtjes op het dak van de auto, zonder enige schok te ontladen.
Gebruik nooit een vinger tenzij u pijn wilt ervaren (vingers zijn gevoelig omdat ze veel zenuwen bevatten). Ergens in het midden van de boven- / onderarm zou een goed idee moeten zijn. U kunt kleding tussen uw huid en voorwerp gebruiken. Gebruik een vastberaden en snelle beweging om pijn te verminderen door verwachting (psychologisch).
#2
+11
Scimonster
2014-12-10 18:41:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een tip gebruikt die ik vond in een opmerking op Lifehacker.com.

Voordat ik metaal met mijn vingers aanraakte, tik ik erop met de achterkant van mijn hand, zodat de elektriciteit via de rug van mijn hand wordt ontladen. Ik voel het veel minder zo, omdat er veel minder zenuwuiteinden zijn.

#3
+6
user19
2014-12-10 17:04:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Draag geen isolerende kleding, zoals schoenen met rubberen zolen en wollen kleding. Kies in plaats daarvan voor leren schoenen, katoenen sokken en katoenen stoffen die de elektriciteit helpen afvoeren en statische schokken voorkomen.

#4
+2
DaveOliomen
2015-02-15 21:04:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je hebt binnen een probleem met de luchtvochtigheid. Als u een heteluchtoven heeft die warmte door uw huis levert, vraag dan een HVAC-bedrijf om een ​​offerte voor het toevoegen van een luchtbevochtiger (enkele honderden dollars). Als het een ketel met plint is ... koop dan individuele kamerbevochtigers. Een hogere luchtvochtigheid zorgt ervoor dat de lucht beter geleidt en zorgt ervoor dat de objecten in de kamer hun elektronen zelf kunnen egaliseren voordat jij dat doet! Wat betreft het buiten zijn, ja, de andere antwoorden zijn de beste.

#5
  0
Patrick
2015-02-16 15:33:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Daar zijn eigenlijk gadgets voor. U kunt een antistatische autostrip aanbrengen op uw (duh) auto, maar er zijn ook sleutelhangers die u kunnen ontladen.

De beste tips om dit te voorkomen zijn door een veiligheidsspeld aan de binnenkant van je kleding te bevestigen, een vochtinbrengende crème te gebruiken voordat je je kleding aantrekt, een stylingproduct op siliconenbasis voor je haar te gebruiken (hopelijk niet kaal) en haarlak, of het nu op je haar is of op je trui. Houd wel afstand bij het spuiten. Haarlak is om je ... statische ... haar te stylen en te fixeren, maar het kan ook statische elektriciteit uit je kleding verwijderen.

Antistatische strips voor auto's werken niet. De auto heeft al een pad naar de grond (via de banden, die hiervoor voldoende geleidend zijn). De auto is niet statisch geladen, jij wel. Met name wanneer u uit de auto stapt, bouwt de wrijving tussen uw kleding en het autostoeltje een statische lading op. De remedie is om een ​​deel van het chassis van de auto aan te raken en het te blijven aanraken terwijl u uitstapt.
#6
  0
Mark Ripley
2017-01-01 13:32:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waarom statische zaps vaak voorkomen in de winter of bij koud weer:

In de winter heeft de neiging om statische ladingen op te bouwen vanwege de lage (relatieve) vochtigheid in de lucht. Dit komt doordat wanneer buitenlucht wordt verwarmd, de (relatieve) vochtigheid daalt. Hoe meer de lucht wordt verwarmd, hoe groter de daling van de vochtigheid, dus statische schokken komen vaker voor bij koudere buitentemperaturen.

Hoe statische lading zich opbouwt op een persoon:

Als de meeste van uw statische zaps optreden na het lopen, wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt doordat uw plastic schoenzolen tegen plastic vloermateriaal wrijven (tapijt, linoleum en wat houtpoetsmiddelen). Als de opbouw van statische lading plaatsvindt nadat u heeft gezeten, wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt doordat uw (plastic) bovenkleding tegen (plastic) stoelen wrijft.

De manieren om statische zaps te voorkomen:

1) Verhoog bij koud weer de vochtigheid van de binnenlucht. In sommige gebouwen kun je een luchtbevochtiger gebruiken, maar in auto's of in andermans gebouwen is dit meestal niet mogelijk. In die gevallen kunt u een verstuiver met water gebruiken en een lichte nevel op uzelf aanbrengen. Als u kleding droogt, stop dan uw droger voordat de kleding helemaal droog is; licht vochtige kleding heeft geen statische lading.

2) Draag niet-plastic kleding en schoenzolen, en gebruik niet-plastic stoelhoezen. Leren schoenzolen stoppen statische ladingen van tapijt / lopen, en kleding en / of stoelhoezen van katoen of leer aan de buitenkant stoppen de opbouw van statische elektriciteit tijdens het zitten (in gebouwen of auto's).

3) Gebruik antistatische chemicaliën voor laag kleding, schoenzolen, tapijt en stoelhoezen. U kunt antistatische sprays gebruiken of antistatische droogvellen over dingen wrijven om ze te bedekken met de chemicaliën die de opbouw van statische elektriciteit verminderen. Je kunt ook zelf antistatische spray maken door een kleine hoeveelheid vloeibare wasverzachter en ontsmettingsalcohol in water te mengen en het vervolgens met een sproeier aan te brengen.

4) Ontlaad de opbouw van statische elektriciteit voordat het u zapt. Wanneer statische ladingen zich op u opbouwen, zal het altijd proberen om van uw lichaam naar een groot of geaard metalen voorwerp te springen. De zap die je voelt, is de vonk die over het gat springt. Als je stevig contact hebt met een metalen voorwerp zoals een sleutel of ring en dat metalen voorwerp het metaal raakt voordat je huid dat doet, dan gebeurt de vonkensprong van metaal naar metaal en voel je de zap niet tijdens het ontladen. / p>Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...