Vraag:
Hoe maak je een potje met pindakaas schoon om te recyclen?
Mooseman
2014-12-10 02:16:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pindakaas is plakkerig. Er zijn enkele liters heet zeepachtig water voor nodig om het uit te spoelen, zodat het klaar is voor recycling.

Is er een betere manier om dit te doen?

Bedoel je behalve het in de vaatwasser doen?
Mee eens. En het alternatief van papieren handdoeken is nog minder aantrekkelijk.
Kunt u niet ... de binnenkant schrobben?
Ik denk dat het een slecht idee is om vet in de afvoer te stoppen. http://www.alternet.org/fatbergs-clog-sewers-fat-and-baby-wipes
... waarom moet het schoon zijn om te recyclen? Eerlijke vraag, ik gooi mijn pindakaaspotjes gewoon in de recycling zoals ze zijn.
@Unionhawk Openbare recycling in mijn nek van het bos verplicht het.
@Unionhawk De meeste jurisdicties geven de voorkeur aan schone, ongebroken glazen containers. Velen eisen het of weigeren met voedsel verontreinigde containers en gooien ze weg naar vaste stortplaatsen. Wanneer recycling wordt aangenomen, is er een gepubliceerde lijst beschikbaar die specificeert welk materiaal geschikt is voor de faciliteit en aanvaardbaar is voor verwerking.
Vergeet niet zoveel mogelijk pindakaas te gebruiken. Waarom weggooien waar je voor betaald hebt en ervan genieten?
Tien antwoorden:
Phlume
2014-12-10 02:30:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb gemerkt dat het gebruik van heet, heet water uit de kraan helpt om de pindakaas zachter te maken en los te maken van de randen en het oppervlak van de pot. Vaak vul ik het met heet water en laat het ongeveer 10-15 minuten weken, en dan terug naar de pot en leegmaken. Vervolgens gebruik ik met heet water de sproeikop uit mijn gootsteen om in de pot te manoeuvreren en alle restjes te verwijderen.

Ik doe hetzelfde met Nutella en veel vettig / plakkerig spul, werkt meestal goed.
Het vet dat het hete water "smelt", zal zich verder naar beneden in uw afvoerleiding verzamelen. Zorg ervoor dat u voldoende zeep gebruikt om de olie ook te emulgeren voordat u deze weggooit. Probeer het deksel op de pot te schroeven en te schudden om mechanische actie te gebruiken naast het hete water en de zeep. Gooi weg voordat de vloeistof afkoelt, spoel af en droog.
Bonustip: schroef het deksel er weer op met het water er nog in na het weken en schud het goed
Lynn Crumbling
2014-12-10 02:21:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Heeft u een hond? 1 Geef hem / haar. De hond zal dol zijn op het lekkers, aangezien het een beetje een puzzel oplevert. De meeste van de grotere rassen hebben erg lange tongen, die in de pot kunnen reiken.

En .. natuurlijk blijft er uiteindelijk een afgelikte pot achter!

1. Heb je geen hond? Geef het aan een vriend die dat wel doet, en vraag hen om het te recyclen als je klaar bent

BEWERKEN

Zoals AllisonC opmerkte, een paar PINDA BOTERS, VOORAL DIE SUIKERVRIJ ZIJN, kunnen een zoetstof gebruiken die Xylitol heet. Dit is dodelijk voor honden. Controleer uw etiketten!

Dus - afgezien van het bezitten van een hond, wat leverde de downvote op?
Opmerking: dit werkt alleen voor natuurlijke pindakaas, omdat andere soorten zout en andere toevoegingen kunnen bevatten die schadelijk zijn voor honden.
@MattS. Ga je door zoveel potjes pindakaas heen en laat je ZOVEEL pindakaas in de container, dat je je serieus zorgen maakt over het pijn doen van de hond? Ik zou de vlekbestendige chemicaliën op mijn tapijt VEEL hoger op de "gevaarlijk voor een hond" -kaart zetten dan een beetje resterend pb.
Wat u uw hond aandoet, is uw keuze. Ik wil alleen dat het wordt opgemerkt voor het geval andere mensen denken hun honden als vuilnisbakken te gebruiken.
Dat is mijn use-case [tot een beetje extreem] (http://en.wikipedia.org/wiki/Reductio_ad_absurdum), nietwaar?
Ik heb een hond met hun tong op de rand van een pindakaaspotje gezien. Dit komt waarschijnlijk niet vaak voor, maar het feit dat ik het zag gebeuren, maakt me nerveus over deze oplossing.
Pindakaas is prima zolang het geen chocolade bevat, omdat het eten ervan dodelijk kan zijn voor honden vanwege een giftige combinatie.
@LynnCrumbling Zorg alsjeblieft voor je honden. Alleen omdat het niet verschrikkelijk is, wil niet zeggen dat het nog steeds niet slecht is.
Het probleem hiermee is niet "zout" of "chocolade", maar xylitol, dat heel vaak wordt aangetroffen in pindakaas en zelfs in kleine hoeveelheden extreem giftig is.
@AllisonC Uitstekend punt - ik zal mijn post wijzigen.
moooeeeep
2015-01-21 23:51:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om u te helpen de restanten gemakkelijker uit het glas te krijgen, zijn er siliconenkrabbers verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Ze werken best goed. Het werkt eigenlijk veel beter dan met een mes of lepel. Daarna moet het schoon genoeg zijn om te recyclen.

Hier is een afbeelding:

scraper

Voor het recyclen van glas u hoeft het niet perfect schoon te wassen. Een kleine hoeveelheid vet is niet schadelijk voor vloeibaar glas (waarschijnlijk zal het gewoon verbranden en op een gegeven moment verdwijnen).

Hier is een citaat van een website over het onderwerp:

Kleine hoeveelheden voedsel over bemoei je niet met het recyclingproces van glas en staal. Schraap alle vaste etensresten uit potten en blikken en doe ze in de prullenbak. Als u zich zorgen maakt dat er voedsel in de prullenbak is achtergebleven, kunt u uw potten en blikjes licht uitspoelen. Het is het beste om overgebleven afwas- of spoelwater te gebruiken, want het heeft geen zin om goed water te verspillen alleen om te recyclen.

Als de potten worden hergebruikt door een voedselproducent (bijv. herbruikbare containers), zullen ze betere en efficiëntere reinigingsprocessen hebben dan jij voor het reinigen van hun invoermateriaal.

Als je de pot zelf wilt hergebruiken, is dat een ander verhaal.

+1 Om ter zake te komen. En als je van plan bent het zelf te hergebruiken (ik doe veel), dan is de vaatwasser hier de redder :)
De meeste commerciële pindakaaspotten zijn nu van plastic, niet van metaal, en de olie uit pindakaas heeft zeker een slecht effect op het recyclen van het plastic materiaal. Schoon plastic kan opnieuw worden gemaakt in nieuwe containers (waarschijnlijk nog steeds geschikt voor levensmiddelen, maar in het slechtste geval dingen als emmers); olieachtig plastic zal op zijn best eindigen in "plastic timmerhout" -producten.
@ZeissIkon Goed punt. Ik zou aanraden om waar mogelijk geen spullen te kopen die verpakt zijn in wegwerp (plastic) containers.
Het hebben van een reeks schrapers is ook goed om de laatste portie eruit te halen, wat zowel tijd (beter dan een metalen mes) als pindakaas bespaart. De schraper kan dubbel werk doen als spreider (in plaats van een mes).
user2362
2015-01-20 11:29:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Doe een paar eetlepels lijnzaadmeel in het glas en wrijf met een houten lepel tegen de muur. Het lijnzaad neemt de pindakaas netjes op. Eet het mengsel met yoghurt.

Psychonaut
2015-03-13 19:35:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vul eerst de pot met warm water en veeg vervolgens met je vingers zoveel mogelijk pindakaas van de binnenkant af. (Besteed hier niet meer dan een paar seconden aan; het is op dit punt niet nodig om alle pindakaas eraf te halen.)

Leeg vervolgens de pot en vul hem iets meer dan halverwege met hete water en misschien een beetje afwasmiddel. Schroef het deksel op de pot, houd hem stevig vast en schud krachtig, waarbij je hem een ​​of twee keer draait. Tien of twintig seconden schudden zou alle resterende pindakaas heel snel moeten losmaken. (In zeldzame gevallen moet u het proces mogelijk herhalen met vers, heet water.)

Willeke
2017-06-17 21:24:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik eerst de pot op de juiste manier leeg.

Als je de pindakaas gebruikt, duw dan de stukjes die aan de zijkant van de pot kleven naar beneden in de hoofdhoeveelheid in de pot. Als je dit regelmatig doet, krijgt geen plakkerig residu aan de zijkanten, maar een bijna lege pot.

Je kunt de stukjes die op de bodem achterblijven met een lepel eruit halen in plaats van met een mes, wat het een beetje gemakkelijker maakt.

Wat je overhoudt, heeft alleen een spoeling of een normale wasbeurt nodig.

(Je kunt ook zoeken naar een ander soort pindakaas, een die niet zo plakkerig is als de meest populaire soort waar ik woon.)

Wat zijn de andere ingrediënten om de ene soort minder plakkerig te maken dan de andere? Een merk dat ik ken, voegt suiker toe om te voorkomen dat de olie scheidt.
Het is soja die ze hier gebruiken om de olieafscheiding te voorkomen, suiker wordt toegevoegd voor de smaak en het soort pindakaas dat ik gebruik heeft het niet omdat ik de smaak niet lekker vind.
Hector
2015-10-09 18:29:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gemakkelijkste en snelste manier om ELKE pot schoon te maken voor recycling ...

2-3 NAT papieren handdoeken met vloeibaar afwasmiddel. Gebruik je elleboogvet en veeg de pot gewoon schoon, de papieren handdoek neemt genoeg overgebleven voedsel op om het recyclebaar te maken.

Recycling hoeft geen vervelende klus te zijn die 10 minuten weken vereist. Ze willen gewoon niet dat mensen spullen erin gooien die bederven en problemen veroorzaken met de rest van het recyclebare materiaal. Veeg en spoel snel af, hoe dikker de papieren handdoek, hoe meer hij wordt opgenomen, snel, snel en gemakkelijk ...

Kelli
2017-06-17 21:03:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vul de pot voor de helft met water. Zet in de magnetron, 2 minuten (of om water voldoende heet te krijgen om half te smelten). Verwijderen. Voeg afwasmiddel toe. Wervel met afwasborstel / flessenborstel. Leeg. Gooi in recycling.

Ik had moeten zeggen dat dit de papieren handdoeken bespaart, veel stromend heet water bespaart. Als je geen magnetron hebt, kook dan heet water op het fornuis (net genoeg om de betreffende pot, pindakaas of een andere olieachtige, plakkerige massa, halverwege te vullen). Zet een lege pot in de gootsteen, giet er bijna kokend water in, voeg een paar druppels afwasmiddel toe en gebruik een flessenborstel of afwasborstel om rond te draaien. Lege pot met hete klodder. Duurt slechts enkele seconden in vergelijking met de benadering van papieren handdoeken, geen wrijving, helemaal niet veel moeite.
Ben Whitesell
2019-12-10 11:00:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

vul 1/4 met heet water, voeg een paar druppels afwasmiddel toe, doe de deksel erop en schud 30 seconden krachtig, spoel het uit en gaar

Rob
2020-02-08 13:12:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb gemerkt dat het gebruik van een nylon schoonmaakborstel "op magische wijze" de pindakaas van alles afstoot. Als de pot grotendeels leeg is, draai ik de kraan open en begin ik in de pot en de altviool te schrobben! De pindakaas klontert in mijn gootsteenzeef (die ik in de vuilnis gooi). Het werkt erg snel!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...